ضرورت افزایش توجه عمومی به اصول بهداشتی در فصل سرما؛ رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، استفاده از ماسک و لباس های حفاظتی ، پیگیری درمان سرما خوردگی های معمولی ، استفاده از خدمات پزشک خانواده در پیگیری بیماری ها ، کاهش رفت و آمد های غیر ضروری به ویژه در مکان های عمومی ، پرهیز از راه اندازی دورهمی های خانوادگی و عروسی ها و عزاداری ها ، محور برنامه هایی است که کارشناسان و کارگزاران بهداشتی بر آن پافشاری می کنند.
نشست روز سه شنبه ستاد مدیریت بیماری کرونا در شیراز نیز بر همین محورها چرخید ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در یکصد و شصت و سومین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا ، با اشاره به آغاز فصل سرما در استان، ضرورت افزایش توجه عمومی نسبت به رعایت اصول بهداشتی را یادآور شد.
مهرزاد لطفی در این نشست که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه هر ساله در این ایام شاهد شیوع آنفولانزای فصلی در استان هستیم، بر موقعیت ویژه امسال در زمینه بیماری های تنفسی فصلی تاکید کرد و مهم ترین راه کاهش خطرات را افزایش آگاهی و توجه عمومی برای رعایت پروتکل های بهداشتی عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت بهره مندی از تجارب بین المللی و یافته های علمی برای برنامه ریزی مناسب بر اساس شرایط ویژه استان در فصل سرما، از اعضای این ستاد خواست تا پیگیری این موضوع را در اولویت اقدامات و برنامه های خود قرار دهند.
دکتر لطفی در ادامه به بررسی آخرین موارد ابتلای کارکنان دانشگاه به کرونا پرداخت و تلاش برای حفظ سلامت آنان را یک رسالت ویژه خواند.
پیگیری دلایل شیوع کروناویروس در شهرهای استان بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده، دیگر محور مورد بررسی رئیس دانشگاه در نشست امروز بود که نسبت به بازدید اعضای ستاد از شهرهای دارای شیوع بالا و برگزاری نشست های مشورتی با مسوولان شهرستان ها برای مدیریت صحیح بیماری تصمیم گیری شد.
روند ابتلا در فارس در مسیر افزایش
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در روزهای اخیر با روند افزایشی ابتلا در استان مواجه بوده ایم، بر ضرورت گسترش اطلاع رسانی عمومی در این زمینه برای حفظ سلامت عمومی تاکید کرد.
استفاده از توانمندی های پزشکان خانواده در خدمت رسانی به موارد مشکوک و یا دارای علامت کروناویروس، خدمات مراکز ۱۶ ساعته استان، روند نمونه گیری در آزمایشگاه های تشخیصی، چگونگی پذیرش و بستری بیماران، موارد ابتلا به تفکیک شهرهای استان و فعالیت بیمارستان پشتیبان دیگر محورهای مورد پیگیری رئیس دانشگاه در نشست امروز بود.
محسن مقدمی معاون آموزشی دانشگاه و رئیس کمیته علمی ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس نیز در این نشست بر برنامه ریزی در سطوح کلان برای کاهش پیامدهای فصل سرما تاکید کرد.
عبدالرسول همتی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این نشست با بیان اینکه از مجموع مبتلایان شناسایی شده در استان فارس تاکنون ۴۴ هزار و ۵۷۶ نفر با بهبودی کامل از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند، این تعداد را معادل ۹۳ درصد مبتلایان عنوان کرد.
همتی همچنین با ابراز تاسف از مرگ ۹ هم استانی طی روز گذشته تاکنون، افزود: متاسفانه از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۹۰۵ هم استانی در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه با اعلام خبر بستری ۶۱۱ بیمار مشکوک و یا دارای علامت کروناویروس در بیمارستان های استان، اظهار کرد: از این تعداد حال ۷۱ نفر وخیم گزارش شده که هم اکنون در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
درمان کرونا را به تاخیر نیندازید
دکتر همتی همچنین به موضوعی نگران کننده برای دست اندرکاران حوزه سلامت استان اشاره کرد و گفت: در مواردی مشاهده شده برخی هم استانی ها پس از مراجعه به پزشک خانواده و یا مراکز ۱۶ ساعته سرپایی و دریافت برگ ارجاع برای بستری در مراکز درمانی، به موقع اقدام نکرده و متاسفانه زمان مناسب برای درمان را از دست می دهند که همین امر موجب تهدید سلامت آنان می شود.
وی از عموم مردم استان خواست تا به محض دریافت برگ ارجاع، مراجعه به بیمارستان برای بستری را به تاخیر نیندازند.
در این نشست با اشاره به موارد بالای شیوع و مرگ و میر ناشی از کروناویروس در کشور برزیل، تدابیر این کشور برای مهار این چالش مطرح و مورد بررسی اعضای ستاد قرار گرفت.
از دیروز تا امروز ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۷۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده اند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۰۷ هزار و ۳۵۳ نفر رسیده است، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۴۵۳ نفر رسید.