معاون وزیر بهداشت درباره افزایش خطرات کرونا در ایران هشدار داد

قم-ایرنا- معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که تشخیص دیرهنگام و مراجعه دیر به مراکز درمانی از چالش‌های مهم ایران در مبارزه با کرونا است، درباره افزایش خطرات ناشی از گسترش این بیماری در کشور هشدار داد.

قاسم جان بابایی روز چهارشنبه در جلسه مدیریت بحران قم در سالن کرامت استانداری اضافه کرد: تشخیص به‌موقع و مراقبت‌های پزشکی تنها راه درمان این بیماری در حال حاضر است و هیچ‌کدام از  داروها و واکسن‌های مورد ادعا تأیید نمی‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: قم اولین استانی بود که بیماری کرونا در آن تشخیص داده شد و در همین ایام گیلان نیز شرایطی بسیار حادی داشت.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: قم اولین نمونه تشخیص مثبت کرونا را انجام داد درحالی‌که در همان دوران چندین استان کشور درگیر این ویروس شده بود.

جان بابایی یادآور شد: این ویروس کاملا متمایز با ویروس‌های دیگر است و از نظر ساختاری و آنزیم‌هایی که دارد کاملا متفاوت و خطرناک‌تر از ویروس‌های مشابه می‌باشد.

وی ابراز داشت: هنوز هیچ دارو و درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد.

به گفته جان بابایی، در طول ۱۰ ماه گذشته علاوه بر اینکه قدرت کووید ۱۹ کمتر نشده بلکه میزان کشندگی  و سرایت‌پذیری آن نیز بیشتر شده است.

جان بابایی ابراز داشت: هدف بسیاری از کشورها از ادعای کشف واکسن کرونا مسائل اقتصادی است و فازهای انسانی این واکسن‌ها هیچ‌کدام تأیید نشده است.

به گفته وی، پنج درصد از درگیری کرونا در کشور با کودکان است و کرونایی شدن کودکان بشدت خطرناک است.

جان بابایی یادآور شد: با درگیر شدن کودکان با کرونا تعداد فوتی سالمندان نیز به خاطر درگیری عاطفی این دو گروه بسیار افزایش‌یافته است.

وی خاطرنشان کرد: ریزش و سرایت کرونا از ناحیه دستگاه گوارش وجود دارد و به همین علت سرویس‌های بهداشتی از محل‌های خطرناک چرخش ویروس است.

وی ابراز داشت: اگر حد فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت نشود هیچ گریزی جز درگیری بخش زیادی از مردم با کرونا وجود ندارد.

جان بابایی ابراز کرد: تجربه نشان داده بستن دائمی مراکز تجمع، راهکار مبارزه با کرونا نیست و باید سبک جدیدی از سازگاری با کووید ۱۹ در پیش‌گرفته شود.

وی اظهار داشت: چرخه انتقال بیماری آنفولانزا بسیار کمتر از کرونا است و اگر کووید ۱۹ را به‌درستی مدیریت کنیم می‌توانیم در فصل سرد سال از تعداد مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های ویروسی و تنفسی جلوگیری کنیم.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد،  ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.    

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha