«محمدرضا شفیعی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا وزن متوسط آناناس کشت شده را یک کیلو تا یک کیلو و ۲۰۰ گرم عنوان کرد و افزود: کشت این میوه در ۱۳ نوع بستر ترکیبات خاکی و تغذیهای در این پژوهشکده بررسی شد.
وی اضافه کرد: ۲۰ داوطلب از استانهای خراسان شمالی، کرمان، تهران و مرکزی برای آموزش، دریافت اطلاعات و عقد قرارداد به منظور در اختیار گرفتن پایههای تکثیری کشت بافتی و غیر بافتی به این مرکز معرفی شدهاند.
شفیعی گفت: پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی پس از عقد قرار داد با این افراد بر کار آنها در تولید آناناس نظارت میکند تا با رعایت اصول علمی، بیشترین بهره را نصیب خود کنند.
وی یادآور شد: از سال ۹۶ پنج هزار بوته از هندوستان وارد کشور شد و به منظور انجام تحقیقات یکهزار بوته به پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات تحویل شد.
رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات در خصوص صرفهجویی ارزی تولید آناناس در داخل کشور اظهار داشت: ایران در مصرف آناناس کشوری کاملا وابسته است و سالانه ۲۰ میلیون دلار آناناس به کشور وارد می شود.
شفیعی توضیح داد: آناناس وارداتی به کشور کیفیت لازم را ندارد زیرا نارس چیده میشود و در ایران نیز به صورت کامل نمیرسد و در نهایت آناناس مصرفی با کیفیت اصلی فاصله دارد.
وی افزود: ۶۰۰ پایه آناناس سال گذشته به یکی از گلخانههای بخش خصوصی داده شد که در حال حاضر در آستانه میوه دادن هستند و برای اولین بار ۸۵ هزار پایه کشت بافتی برای تحویل به بخش خصوصی به مرحله عقد قرارداد رسید که تاکنون بخشی از پایهها تحویل و بقیه تا پایان سال تحویل میشود.
رییس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات تاکید کرد: از سالهای آینده آناناسهای گلخانهای در ایران تولید خواهد شد و پیشبینی میشود این محصول با کاهش قیمت و افزایش کیفیت، به میوه رایج در کشور تبدیل شود.
شفیعی اظهار داشت: مناطق حاشیه خلیج فارس نظیر چابهار به دلیل برخورداری از آب و هوای مناسب برای کشت آناناس در گلخانههای ساده و دارای سایبان، ظرفیت تولید این محصول گران قیمت را دارند.
پژوهشکده ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات شامل بخش های اصلاح، تکثیر و پرورش، گیاه پزشکی، تحقیقات خاک و آب، بیوتکنولوژی، عرضه، نگهداری و محیطهای تولید، تحقیقات اقتصادی و بازاریابی در سال ۱۳۷۵ راه اندازی شده است.
نظر شما