اماکن جرم‌خیز در خراسان جنوبی تخریب می‌شود

بیرجند - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: با توجه به اهمیت ساماندهی بافت‌های فرسوده و رها شده در استان اماکن جرم‌خیز پس از اخطار توسط دستگاه مربوطه تخریب خواهد شد.

حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا روز چهارشنبه در نشست کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد ذیل ستاد استانی بازآفرینی شهری که در دادگستری خراسان جنوبی برگزار شد افزود: برخی از بافت‌های فرسوده محیطی برای ورود معتادان و افراد معلوم‌الحال شده که بعضا اعتراض مردم را در پی داشته است.

وی گفت: بناهای تاریخی میراث فرهنگی نشان از هویت است و می‌تواند از بعد اقتصادی، نقدینگی ایجاد کند اما اگر برخی اماکن مخروبه باشد و باعث مزاحمت شود باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی اظهار داشت: بافت‌های فرسوده که تبدیل به پاتوق معتادان شده باید تعیین تکلیف شود اگر رها شده است شهرداری اقدام و اخطاریه لازم را برای مالکین ابلاغ کند.

وی با بیان اینکه مناطق جرم‌خیز باید در دستور کار و اولویت قرار گیرد گفت: فرمانداری‌ها در قالب تیم هماهنگ کننده بافت‌های فرسوده نقاط مورد هدف را شناسایی و اخطار به مالک انجام و اگر اقدام نشود نسبت به تخریب آن اقدام می‌شود.

وی در ارتباط با جلوگیری از ایجاد بافت‌های ناکارآمد در شهرک‌های اقماری و حواشی شهرها تاکید کرد: دستگاه‌های نظارتی بنگاه‌های معاملاتی متخلف را شناسایی و به حوزه دادستانی معرفی کنند تا فروش اراضی غیر مجاز صورت نگیرد.

وحدانی نیا با بیان اینکه دهیاران باید حضور جدی‌تری در این زمینه داشته باشند افزود: دهیاران به هیچوجه اجازه ندهند ساخت و ساز غیر مجاز صورت گیرد و حمایت دادستانی هم به جد وجود خواهد داشت.

وی از توانمندسازی جامعه عشایر به عنوان یکی از اولویت‌ها در تثبیت جمعیت یاد کرد و گفت: خراسان جنوبی استانی مرزی است و تثبیت جمعیت عشایر باعث ارتقای امنیت می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه اقدامات در مناطق مرزی در کنار خدمات عمرانی پیوست فرهنگی داشته باشد اظهار داشت: خدمات‌دهی به مناطق مرزی از حاشیه نشینی و مهاجرت بی‌رویه جلوگیری خواهد کرد.

وی گفت: خراسان جنوبی استان مرزی است و دستگاه‌های متولی فرهنگ باید وارد عمل شوند و دستگاه‌ها هم در بخش‌های فرهنگی نسبت به وظایف محوله اقدام کنند.

وی اجرای قانون کاداستر را از مهمترین راهکارهای تثبیت جمعیت عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های متولی امر اراضی و زمین نسبت به ثبت نقشه‌ها ورود و اراضی را معرفی کنند تا تثبیت مالکیت انجام شود.

معاون دادستان عمومی و انقلاب بیرجند هم با بیان اینکه خلا قانونی در ساماندهی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد وجود ندارد تصریح کرد: دادستانی از اقدام به موقع دستگاه‌های متولی در این زمینه حمایت خواهد کرد.

همدم ادامه داد: قانون بافت‌های فرسوده و سند ملی راهبردی احیا بافت‌های فرسوده وظایف دستگاه‌ها را به خوبی مشخص کرده و با خلأ قانون مواجه نیستیم.

وی اظهار داشت: یکی از اهداف این برنامه‌ها رفع معضلات و مشکلات روستاییان و جلوگیری از مهاجرت و توانمندسازی اشتغال پایدار است.

همدم بیان کرد: مقوله دیگر پیشگیری از پدیده حاشیه‌نشینی است که در بسیاری از موارد با تغییر کاربری اراضی مواجه هست که پیامدهای منفی هم دارد.

وی گفت: انتظار می‌رود از سوی ثبت اسناد و املاک و دیگر ادارات متولی مالکیت اینگونه اراضی مشخص و تعیین تکلیف شود.

این نشست با دستور کار بررسی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری بیرجند، پیگیری اجرای طرح‌های توانمندسازی جامعه روستایی در روستاهای در معرض خطر تخریب و مهاجرت‌های دسته جمعی از بخش مرکزی شهرستان نهبندان و اجرای طرح هادی و دیگر طرح‌های اجرایی در روستاهای مجاور مرکز استان شامل دستگرد و چهکند با هدف جلوگیری از گسترش بی‌رویه روستاهای مورد هدف به ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی برگزار شد.