روزنامه آرمان ملی، پنجشنبه ۲۷ شهریور در یادداشتی به قلم حسن هانیزاده تحلیلگر مسائل بینالملل، آورده است: هدف ترامپ این است که از کشورهای کوچک و کمظرفیت حوزه خلیجفارس برای تبدیل شدن به برگ برنده انتخاباتی استفاده کند و به همین دلیل با توجه به اینکه امارات و بحرین به عنوان دو عضو کوچک شورای همکاری خلیجفارس از توان نظامی و سیاسی بالایی برخوردار نیستند، اما برگزاری مراسم امضای توافقنامه با حضور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل با دو هدف صورت میگیرد: هدف نخست این است که اینگونه مراسم درحقیقت بتواند بهعنوان ابزار انتخاباتی در اختیار دونالد ترامپ قرار بگیرد. مراسمی که با پوشش رسانهای منطقهای و بینالمللی مواجه شد که جنبه انتخاباتی آن کاملا پررنگ بود.
هدف دوم، این است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بهعنوان همپیمان دونالد ترامپ از بحران داخلی اراضی اشغالی نجات پیدا کند. از آنجا که بنیامین نتانیاهو در طول ماههای اخیر با یک بحران داخلی مواجه است و دادگاه اسرائیل در پی محاکمه نخستوزیر به دلیل پرونده فساد مالی برآمده لذا دونالد ترامپ تلاش دارد تا با ایجاد رابطه بین کشورهای ضعیف و کمظرفیت شورای همکاری خلیجفارس نتانیاهو را از این بحران نجات دهد فلذا این رابطه یعنی رابطه بین بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی نمیتواند منجر به تغییر موازنه قدرت به نفع این دو کشور ضعیف حوزه خلیجفارس شود. اما حضور رژیمصهیونیستی در آن سوی ساحل خلیجفارس خطر جدی برای امنیت این آبراه استراتژیک تلقی میشود. اگر رابطه امارات و بحرین با رژیمصهیونیستی از رابطه سیاسی به رابطه نظامی و امنیتی تبدیل شود، این امر میتواند مشکل جدی برای ما و محور مقاومت ایجاد کند. به همین دلیل دونالد ترامپ اکنون به برخی کشورهای جهان از جمله ارمنستان، امارات و بحرین فشار وارد آورده تا با اسرائیل رابطه برقرار کند که به اهداف انتخاباتی خود دست یابد. اما شرایط اراضی اشغالی به نفع رژیمصهیونیستی نیست زیرا صدها هزار نفر از یهودیان ساکن اراضی اشغالی طی سه ماه گذشته علیه تبعیض موجود و فساد کابینه بنیامین نتانیاهو دست به تظاهرات زدهاند و مردم فلسطین نیز واکنشهای تندی نسبت به عادیسازی رابطه بین امارات و بحرین با رژیمصهیونیستی از خود نشان دادهاند.
پیشبینی میشود تا دو ماه باقیمانده از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، عربستان و پادشاهی عمان نیز به قافله عادیسازی رابطه با اسرائیل بپیوندند و این امر درحقیقت موجب خواهد شد تا فضای جدیدی به لحاظ سیاسی و امنیتی بهوجود بیاورد زیرا این رابطه بههرحال دایره نفوذ رژیمصهیونیستی در منطقه را توسعه خواهد داد. از سوی دیگر، حضور نامشروع رژیمصهیونیستی در حوزه خلیجفارس میتواند امنیت این آبراه استراتژیک را دچار مخاطره کند، لذا جمهوری اسلامی ایران باید هوشمندانه تحرکات رژیمصهیونیستی را در آن سوی ساحل خلیجفارس را رصد کند و با کمک کشورهای منطقه مانند ترکیه، قطر، یمن، عراق، سوریه و لبنان مانع نفوذ اسرائیل در منطقه بشود. صرفنظر از برگزاری جشن برقراری رابطه بین امارات و بحرین با اسرائیل در کاخ سفید، آمریکا طی روزهای گذشته با شکست سیاسی دیگری مواجه شد. موضعگیری اخیر تروئیکای اروپا یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان درخصوص آمادگی برای برقراری رابطه تجاری و مالی در چارچوب برجام یک پیروزی مهم در حوزه سیاسی برای ایران و یک شکست سیاسی دیگری برای دونالد ترامپ تلقی میشود. به نظر میرسد کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیدهاند که در چارچوب توافقنامه برجام باید با ایران به صورتی محترمانه رفتار کنند و به تعهدات خود در این توافقنامه عمل کنند. موضعگیری کشورهای تروئیکای اروپا، نشان میدهد که اتحادیه اروپا درصدد است تا راه خود را از آمریکا جدا کند.
نظر شما