فرامرز بهنژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حالی که برای تکمیل طرح فاضلاب خلخال اجرای ۲۵ کیلومتر شبکهگذاری فاضلاب در این شهر ضرورت دارد به لحاظ حذف ردیف اعتباری پروژه در سالهای گذشته از لیست اعتبارات دارای پیوست بودجه ملی و قبل از پایان پروژه در حال حاضر هیچ اعتباری برای اجرای طرح توسعه فاضلاب خلخال و بهرهمندی تمام شهروندان این شهر از شبکه فاضلاب در سال گذشته و امسال منظور نشده است.
وی گفت: این در حالی است که برخی از مناطق مسکونی شهر خلخال بلحاظ واقع شدن در مناطق سنگی و غیرقابل نفوذ آب امکان حفر چاههای جذبی فاضلاب و پسابهای خانگی در این مناطق وجود نداشته و اجرای طرح توسعه فاضلاب در این مناطق از شهر برای پیشگیری از هدایت پسابهای خانگی به معابر عمومی ضرورت دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل با بیان اینکه به علت تکمیل ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب خلخال ، این مکان جوابگوی نیاز امروزی شهر خلخال نیست، اظهارداشت: تصفیهخانه فاضلاب خلخال در سال ۱۳۸۲ و برای جمعیت آن زمان طراحی شده و در سال ۸۳ در مدار تصفیه قرار گرفته و اگر طرحهای توسعه ،تعمیر و تجهیز اجرا نشود با مشکل روبرو خواهیم شد.
وی گفت: برغم گذشت بیش از ۱۷ سال از عمر این تصفیهخانه بیشتر تجهیزات آن از جمله پمپهای هوادهی تصفیهخانه مستهلک شده و از کار افتاده و ادامه روند فعالیت این محل با وضعیت فعلی اعتباری مشکلات زیست محیطی مختلفی را بدنبال خواهد داشت.
وی اظهارداشت: در حالی که هنوز ۲۵ درصد از پروژه شبکهگذاری فاضلاب شهری خلخال باقیمانده ، ردیف اعتبارات ملی این پروژه با افتتاح آن در سالهای گذشته عملا حذف شده و در شرایط فعلی و تا زمان گشایش ردیف اعتباری ملی جدید اعتبارات استانی جوابگوی نیاز مالی و اعتباری ادامه این پروژه و بهرهمندی جمعیت ۱۰۰ درصدی شهر خلخال از خدمات شبکه فاضلاب شهری نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل گفت: برای اجرای ۲۵ کیلومتر باقیمانده از شبکه فاضلاب شهر خلخال نیاز ضروری به تامین اعتبارات ملی است و نماینده مردم این شهرستان در مجلس و مسوولان شهرستانی و استانی باید برای گشایش ردیف اعتباری برای آن تلاش کنند.
او افزود: برای اجرای طرح توسعه و پروژه بازسازی تصفیهخانه فاضلاب خلخال ۳۰ میلیارد ریال اعتبار و همچنین اجرای ۲۵ کیلومتر از شبکه فاضلاب این شهر ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و این در حالی است که قیمت تجهیزات پروژههای فاضلاب در کشور هر روز رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه اعتبار موردنیاز اجرای پروژههای آب و فاضلاب بسیاری از مناطق کشور از محل اعتبارات تبصره ۳ و ۱۶ قانون برنامه بودجه کشور تامین میشود، اظهارداشت: انتظار از مسوولان ذیربط استان فراهم کردن زمینه استفاده از مزایای این اعتبار در استان اردبیل جهت اجرای طرحهای آب و فاضلاب است.
نظر شما