به گزارش ایرنا، این گروه ۱۲۶ تصویر با محتوای راست افراطی به گفته دویچه وله در دستکم پنج گروه واتساپی منتشر شده است. این تصاویر از جمله پیامهایی با پرتره آدولف هیتلر یا تصاویر مونتاژشده پناهجویان در اتاقهای گاز هستند.
در مجموع ۲۰۰ مامور در حال تفتیش و بررسی ۳۴ مقر پلیس هستند. تمرکز بیشتر روی اداره پلیس شهر اِسِن است؛ جایی که ۲۵ مأمور پلیس متهم به انتشار تصاویر یادشده هستند. در میان آنها یک افسر مافوق نیز حضور دارد.
نخستین گروه واتساپی در سال ۲۰۱۲ ایجاد شده است. آخرین پیام ارسالشده به گروهها در یک موبایل توقیفی مشاهده شده که تاریخ آن مربوط به ۲۷ اوت ۲۰۲۰ (حدود سه هفته پیش) است.
همه ۲۹ مامور پلیس متهم در این پرونده از کار تعلیق شدهاند؛ سلاح و لباس فرمشان را تحویل دادهاند و حق ورود به پاسگاههای پلیس ندارند.
به گفته هربرت رویل، وزیر امور داخلی ایالت نوردراین وستفالن، حداقل ۱۴ متهم باید از کار اخراج شوند. منزل و محل کار آنها بازرسی و تفتیش شد. روند توبیخ ۱۵ متهم دیگر هم آغاز شده است. رویل از انجام تحقیقات ویژه، بهویژه در اداره پلیس شهر اِسن خبر داده است.
رویل کشف گروههای چت را "رسوایی برای پلیس نوردراین وستفالن" دانسته و گفته است: «موضوع بر سر بدترین و مشمئزکنندهترین نوع نفرتپراکنی است.»
او همچنین تصریح کرده که راستگرایی افراطی هیچ جایی در پلیس نوردراین وستفالن ندارد.
نفوذ گروههای راست افراطی در پلیس آلمان
پرونده گروههای واتساپی به دیگر پروندههای نگرانکننده سالهای اخیر اضافه میشود که در آنها گرایشهای یهودستیزانه و نژادپرستانه در صفوف پلیس آلمان مشاهده شده است. در پنج سال گذشته در سراسر این کشور حدود ۲۰۰ مورد از گرایشهای نژادپرستانه و راست افراطی در پلیس کشف شده است.
یکی از تازهترین این موارد رسوایی موسوم به "NSU ۲.۰" بود. در این مورد مشخص، از سال ۲۰۱۸ نامههای تهدیدآمیز با محتوای راست افراطی از طریق فکس، ایمیل، اساماس یا فرمهای اینترنتی برای چهرههای فرهنگی و سیاسی در آلمان ارسال میشد. نامهها با عبارت NSU ۲.۰ امضا شدهاند. NSU اشاره به نام یک گروه تروریستی با گرایشهای نژادپرستانه است که در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ یک مأمور پلیس و ۹ شهروند خارجیتبار در آلمان را کشت.
در پرونده رسوایی ۲.۰ NSU نیز از طریق کامپیوترهای اداره پلیس شهر اِسن اطلاعات خصوصی برخی افراد استخراج شده بود. نام این افراد بعدها در فهرست کسانی بود که به آنها نامه تهدیدآمیز ارسال شده است.
در پلیس برلین هم از سال ۲۰۱۶ در مجموع ۴۸ پرونده تخلف با گرایشهای سیاسی یا راست افراطی برای مأموران پلیس به جریان افتاده است.
نگرانی مقامات فدرال
هولگر مونش، رئیس پلیس جنایی فدرال آلمان پس از برملا شدن رسوایی در پلیس ایالت نوردراین وستفالن، نسبت به از دست رفتن اعتماد به سیستم امنیتی هشدار داد. او گفت پلیس آلمان باید در تمام سطوح هر چه در توان دارد به کار ببندد تا اعتماد شهروندان را حفظ کند یا اعتماد از دسترفته را دوباره به دست آورد.
کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری آلمان نیز خواهان شفافسازی کامل در این زمینه شد. خانم لامبرشت این رسوایی را موجب واردشدن خدشه به چهره پلیس دانست.
به گفته یورگ رادک، قائم مقام اتحادیه پلیس آلمان، اگر اتهامها ثابت شوند، باید مأموران بیشتری اخراج شوند. او همچنین خواستار برگزاری دورههای آموزشی برای مأموران پلیس و بررسی وضعیت افراطگرایی در بخش دولتی شد.
نظر شما