به گزارش ایرنا ، دکتر جعفرصادق تبریزی روز جمعه در نشستی با مدیران شبکه و دانشکده طب سنتی اردکان و کارشناسان بهداشتی مرکز بهداشت این شهرستان با بیان اینکه الزاماتی ایجاب می کند که به سراغ طب سنتی ایرانی برویم افزود: در دنیا ، اغلب کشورها به سمت طب سنتی در کنار طب مدرن غربی رفته و در حال تبلیغ و ترویج آن به شکل منطقی و علمی می باشند .
وی اضافه کرد: ایران نیز می تواند با تقویت دانش و نگرش در طب سنتی، این باور را ارتقا داده و از مسائلی که ریشه در باورهای غلط دارد و بعضی افراد از آن سودجویی می کنند، جلوگیری کند .
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی از طب مدرن غربی و طب سنتی، سوء استفاده و اطلاعات غلط به مردم می دهند، تصریح کرد: با افزایش تربیت دانش آموختگان رشته طب سنتی در آینده نزدیک، برخی مشکلات این حوزه کاسته می شود .
طب سنتی در حوزه پیشگیری از بیماریها وارتقاء سبک زندگی نقشی موثر دارد
تبریزی اظهار داشت : طب سنتی ایرانی ریشه در باورهای دینی و ملی ما دارد، و بیشتر خانواده های ایرانی با داروهای سنتی آشنایی دارند و این به یک فرهنگ تبدیل شده اما این فرهنگ به معماری صحیح نیاز دارد تا از سو استفاده ها در این حوزه جلوگیری شود .
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت افزود: شخصیت علمی وبین المللی چون دکتر آسایی اردکانی در سخنرانی که در ارتباط با طب سنتی در ایران و در جلسات بین المللی ارائه داده، نشان می دهد که این حوزه جایگاه ویژه ای در وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی دارد .
تبریزی با بیان اینکه طب سنتی نقش ارزنده ای در حوزه پیشگیری از بروز بیماریها وارتقاء سبک زندگی دارد، افزود: در چندین ماه قبل به دستور وزیر بهداشت و دکتر آسایی مشاور بهداشتی وزیر یک سطح به نظام سلامت اضافه شده که همان سطح پایه (خانه) می باشد.
وی یادآور شد: در طرح هر خانه یک پایگاه بهداشت، بسته های آموزشی تهیه و طراحی شده که استفاده از آموزه های طب سنتی در آن، طرح ادغام در سطح خانه ها اجرا خواهدشد.
دکتر محمد آسایی مشاور وزیر در امور بهداشتی نیز در این نشست با بیان اینکه یزدی ها و بیشتر اقوام ایرانی از داروهای گیاهی استفاده می کنند، گفت: در این زمینه، خود مراقبتی سابقه طولانی دارد و به خوبی در زندگی مردم این استان به کار می رود و از دانشکده داروسازی دانشگاه شهید صدوقی انتظار می شود در اجرای این طرح مشارکت فعال داشته باشد.
اردکان اولین شهر در طرح ادغام طب ایرانی در نظام شبکه
رییس دانشکده طب سنتی اردکان نیز با تبیین چرایی انتخاب شبکه بهداشت و درمان این شهرستان برای اجرای پایلوت کشوری طرح ادغام طب ایرانی درنظام شبکه افزود: طرح گسترش شبکه های بهداشتی درمانی در شهرستان اردکان که دارای ۱۰ مرکز شهری و روستایی، چهار پایگاه سلامت، ۱۲ خانه بهداشت، ۱۸۷ تخت بیمارستانی با ۶۸ درصد ضریب اشغال، هشت پایگاه بهداشت، سه آزمایشگاه، ۲ داروخانه شبانه روزی، ۴۲ متخصص، ۹ فوق تخصص و ۱۵ داروساز یکی از شهرستان هایی است که دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی را درقالب طرح گسترش به خوبی برای مردم این شهرستان میسر کرده است
دکتر محمدرضا اعلایی اظهار داشت : این شهرستان دارای دانشکده طب ایرانی است که به ترویج فرهنگ طب ایرانی و تربیت متخصصین در این زمینه می پردازد.
وی ادامه داد: مردم اردکان در ارتباط با طب سنتی به واسطه سابقه طبیبانی چون زنده یاد دکترجواد حائریان و و دکترپزشکی با این حوزه آشنایی دارند و این شهرستان دارای ظرفیت های مناسبی مانند بستر کشت گیاهان دارویی،، وجود پژوهشگاه گیاهان دارویی در دانشگاه اردکان، وجود انجمن های ترویج طب سنتی ، استقبال بیماران ازخدمات طب سنتی(سلامتکده)، عطاری ها و همچنین فضاهای فیزیکی آموزش - خدماتی و درمانی طب ایرانی است .
دکتر اعلایی افزود: اجرای این طرح برمبنای ترویج سبک زندگی سالم براساس اصول شش گانه (سته) و بر اساس منابع طب سنتی ایران، الگوهای صحیح بهداشتی و زندگی سالم در ۶ محور طراحی شده که شامل تدبیر آب و هوا، چگونگی تغذیه و آداب آن، ورزش و استراحت، حالات روحی، خواب و بیداری، اعمال بهداشتی خاص مثل استحمام و چگونگی دفع مواد زاید بدن است که این طرح مورد حمایت واستقبال مسوولان شهرستان نیز قرار گرفته است.
متخصص طب ایرانی و عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی در اردکان نیز گفت: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، نوع غذاها و کمتحرکی با وجود کنترل برخی از بیماریهای واگیر و عفونی و افزایش شاخص امید به زندگی و تغییر ساختار جمعیت به سمت میانسالی و سالمندی، بیماریهای غیرواگیر افزایش یافته است.
دکتر راضیه نبی گفت: از استراتژیهای سازمان بهداشت جهانی، ادغام خدمات در حوزه طب سنتی در نظام سلامت توسط کشورهای عضو و استفاده از این ظرفیت است.
وی اظهار داشت : طب سنتی ایرانی، از آموزههای مبتنی بر اصلاح سبک زندگی در زمینه تأمین، ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریها غنی است که در صورت کاربرد منطقی و علمی میتوانیم از آن استفاده کنیم.
نبی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بار بیماریها مستلزم افزایش سواد سلامت مردم و تغییر رفتار سلامت آنهاست و نظام شبکه ارائه خدمات بهداشتیدرمانی هم یکی از افتخارات بزرگ نظام سلامت در دوران پس از انقلاب به حساب میآید.
وی گفت: هدف این طرح ورود منطقی و علمی دستورات سبک زندگی طب سنتی ایرانی در زندگی مردم به صورت عملی است.
طب سنتی در تمام دنیا مرسوم است و از آن استفاده می شود و کشورهایی مانند هند و چین از طب سوزنی که بخشی از طب سنتی است بهره می برند ولی در طب ایرانی از شیوه های ابن سینا و رازی دو دانشمند بزرگ ایرانی بهره گرفته شده است.
شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، احمدآباد و اردکان است.
نظر شما