محمود قنبری روز یکشنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان اینکه دستگاه های اجرایی و سازمان ها باید به آنان مهلت دهند تا بدهی خود را طبق یک دوره زمانی پرداخت کنند، گفت: هر گونه کار اجرایی باید با اجازه استانداری انجام شود.
وی افزود: هم اکنون کشور نیازمند ارز حاصل از صادرات است که شماری از آنان ارز را برنگردانده اند که برای جذب آن حتی دستگاه قضایی نیز وارد عمل شده است که در این خصوص قانون نیز وجود دارد.
قنبری اظهار داشت: در اجرای این روند کارت بازرگانی تعدادی از صادرکننده های این استان لغو شده است که این امر حوزه صادرات استان را به چالش تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی مرتبط باید در این خصوص راهکاری بیندیشند افزود: با توجه به شرایط تحریم مسائل و مشکلات زیادی برای حوزه صادرات ایجاد شده است که هم اکنون بحث ارز حاصل از صادرات نیز برای صادرکننده های این استان نیز مشکل را مضاعف کرده است.
قنبری از دستگاه های اجرایی خواست تا برای رفع این مشکل مصوبه ای داشته باشند و آن را به تهران پیشنهاد دهند و گفت: با توجه به مشکلات رشد تورم باید چاره ای اساسی برای حوزه صادرات و تولید بیندیشیم.
نرخ تولید ناخالص استان ۳۱ است
وی با بیان اینکه نرخ تولید ناخالص استان در بین کشور رتبه ۳۱ ام است اظهار داشت: هم اکنون باید به صادرات غیر نفتی تکیه کنیم، صادرات این استان بیشتر در حوزه محصولات کشاورزی است.
وی با بیان اینکه محصولات کشاورزی استان قابلیت صادرات را دارند، گفت: در ۲ سال اخیر به علت پاره ای مشکلات از جمله تعلیق کارت بازرگانی و همچنین تحریم ها محصولات کمتری صادر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی از سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان خواست تا در خصوص کارت بازرگانی صادرکننده ها پیگیری لازم را داشته باشند تا دوباره به چرخه صادرات و واردات برگردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کشاورزان خراسان شمالی باید آببهای خود را بر اساس برق مصرفی، پرداخت کنند که وجود یک شمارشگر مشترک برای محاسبه آب و برق، این قشر تولیدکننده را دچار مشکل کرده است.
قنبری اظهار داشت: چاه های آب کشاورزی استان، فاقد شمارشگر اختصاصی حجمی هستند و میزان آب بهای دریافتی از کشاورزان، بر اساس میزان مصرف برق آنان محاسبه می شود که این روشی عادلانه نیست.
وی افزود: این در حالی است که کشاورزان از شمارشگر برق علاوه بر روشن کردن موتور آب، برای مصارف دیگری نیز استفاده می کنند که این نحوه محاسبه و دریافت آب بها، می تواند نوعی اجحاف در حق آنان باشد.
قنبری از دستگاه های مسوول در این خصوص نیز خواست تا این مشکل را رفع کنند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: در این استان ۲۶ کارت بازرگانی فعال وجود داشت که ۱۳ کارت تعلیق شده است.
سعید پورآبادی افزود: هم اکنون تجار این استان به علت نداشتن کارت بازرگانی نمی توانند محصولات تولیدی استان را از جمله انگور، پیاز، زعفران و سایر محصولات را صادر کنند.
وی با بیان اینکه صادرکننده ها هم اکنون سرگردان شده اند افزود: با توجه به اینکه بخشی از صادرات استان با کشورهای عراق و افغانستان به صورت ریالی است اما هم اکنون درگیر موضوع ارز حاصل از صادرات هستند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در این استان در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
سهم اشتغال این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
نظر شما