به گزارش ایرنا، این نمایشگاه که همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس گشایش یافت، شامل غرفه هایی از بازسازی حماسهها و عملیات جنگی دوران دفاع مقدس و ارائه محتواهای مختلف مانند عکس، فیلم مستند، کتاب و هنرهای تجسمی و تصویری از جلوههای این دوران است.
معرفی نقش استان اصفهان و نیروهای مسلح و دستگاههای اجرایی مختلف آن در دوران دفاع مقدس و آشنایی مردم بویژه نوجوانان و جوانان با ارزشهای این دوران و سیره شهیدان از مهمترین اهداف برپایی این نمایشگاه است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اصفهان در آیین گشایش این نمایشگاه و تجلیل و تکریم سراسری پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت استان گفت: امسال در چهل سالگی دفاع مقدس قرار داریم و برنامههای متنوعی برای گرامیداشت هفته دفاع مقدس در نظر گرفته بودیم اما بدلیل شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا، ناچار به برگزاری آنها بصورت محدود و در وضعیت خاصی شدیم.
سردار مجتبی شیروانیان با بیان اینکه برخی از این برنامهها بصورت مجازی و از طریق شبکههای اجتماعی اجرا میشود، افزود: امسال برنامههای گرامیداشت دفاع مقدس از سوم خرداد آغاز شد و تا بیست و دوم اسفند ادامه دارد و از بخشهای مختلف میخواهیم که برنامههای شایستهای در این مدت در محلهها و ادارههای خود برگزار کنند.
وی با تاکید بر اینکه همه ما باید در ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس تلاش کنیم، تصریح کرد: ارزشها و آثار دفاع مقدس و سیره شهیدان، سرمایهای است که اگر از آن غافل شویم ممکن است خسارت جبران ناپذیری به ما تحمیل کند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با بیان اینکه ما مخالف ورزش و نشاط برای جوانان نیستیم، خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه مجلس و دولت درصدی از اعتبارات دستگاههای اجرایی باید برای کارهای فرهنگی هزینه شود و لازم است که حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس در این زمینه در اولویت قرار گیرد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت نکوداشت خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان دوران دفاع مقدس اضافه کرد: مقرر بود که در هفته دفاع مقدس از حدود پنج هزار تَن از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس استان در محل مصلای بزرگ اصفهان تجلیل شود اما بدلیل شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا و قرمز بودن وضعیت این خطه، این برنامه بصورت محدود و نمادین برگزار شد.
شیروانیان به موزه دفاع مقدس اصفهان نیز اشاره و تاکید کرد: شایسته بود با توجه به نقش اصفهان در دوران دفاع مقدس، این موزه در دهه ۷۰ ایجاد میشد اما با وجود گذشت ۳۲ سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز درگیر برخی مسائل است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان از مسوولان و دستگاههای اجرایی خواست تا برای تکمیل موزه دفاع مقدس عنایت ویژهای داشته باشند و گفت: این موزه متعلق به همه مردم است.
وی اظهار داشت: ۴۰ سال گذشته هنگامی که انقلاب اسلامی به تازگی پیروز شده بود و در حال تثبیت پایههای نظام جمهوری اسلامی بودیم، انتظار چنین تجاوزی به کشورمان را نداشتیم اما همه برآوردهای دشمن در این جنگ تحمیلی اشتباه بود و نقش بر آب شد.
شیروانیان افزود: زمانیکه قطعنامه ۵۹۸ پذیرفته شد، حتی یک سانتیمتر از خاک وطنمان در اختیار دشمن نبود که این بزرگترین افتخار برای کشورمان محسوب میشود.
وی تاکید کرد: پس از این دشمن متوجه شد که سناریوهایی که برای جنگ تحمیلی پیشبینی کرده بود نقش برآب شد و خود را آماده برای مقابله با ملت ایران کرد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان با بیان اینکه این دوران مانند دانشگاه دفاع مقدس بود، ادامه داد: ما هشت سال با همه محدودیتها و مشکلات در برابر دشمن از میهن خود دفاع کردیم و توانایی امروز کشورمان در دستیابی به فناوریهای نوین مانند پرتاب ماهواره نور به آسمان، نتیجه دانشگاه دفاع مقدس است.
در این آیین از محصولات فرهنگی و هنری دفاع مقدس رونمایی و از شماری از پیشکسوتان، خانوادههای شهدا، ایثارگران، جانبازان و فعالان فرهنگی و هنری دفاع مقدس تجلیل شد؛ کاظم قانع عکاس خبرگزاری ایرنا مرکز اصفهان نیز در این آیین مورد تقدیر قرار گرفت.
آیینهای گرامیداشت هفته دفاع مقدس هر سال از سی و یکم شهریور و همزمان با سالروز آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در سال ۱۳۵۹ در نقاط مختلف کشور آغاز میشود.
نزدیک به ۳۰۰ هزار رزمنده از استان اصفهان در جنگ تحمیلی شرکت کردند و این استان در هشت سال دفاع مقدس حدود ۲۳ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم کرده است.
نظر شما