سید حسن رضوی روز دوشنبه در نشستی با اصحاب رسانه در ادارهکل آب منطقهای تهران اظهار داشت: اگر طرحهای مطالعاتی و زیرساختی اجرایی نشوند در آینده شاهد بحثهای اجتماعی و سیاسی خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تهران ادامه داد: پدیده فرونشست، مسایل زیست محیطی، آلودگیهای آب و خاک و نبود نگاه کارشناسی به مسایل زیرساختی و کلان از جمله مهمترین این مباحث است.
وی با تاکید بر اینکه افزایش جمعیت در استان تهران توازنی با زیرساختهای آب و برق ندارد، گفت: استان تهران یک درصد مساحت کشور است در حالی که ۲۰ درصد جمعیت کشور در این استان زندگی میکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تهران، ابراز داشت: سرانه تامین آب در کشور یکهزار و ۳۷۰ مترمکعب در سال است که این آمار در استان تهران ۱۸۴ متر مکعب در سال است و از این رو این استان دومین استان کشور از لحاظ تامین و توزیع آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تهران تاکید کرد: اکنون وارد تنش آبی شدهایم که نیازمند حمایت دولتمردان و نگاه مسوولان تصمیمگیر هستیم تا بتوانیم طرحهای این شرکت را اجرایی کنیم.
وی از کاهش ۱۵ درصدی ورودی آب در سدهای پنجگانه تهران خبر داد و گفت: در سال آبی امسال ۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای تهران شد؛ این آمار نسبت به مدت مشابه آبی سال گذشته که ۲ میلیارد و ۶۱۰ میلیون متر مکعب بوده است، کاهش را نشان میدهد.
این مقام ابراز داشت: طی ۶ماه امسال ۶۲۵ میلیون و ۷۰۸ مترمکعب آب مصرف شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۸ درصد افزایش یافت.
«رضوی» از صدور سند مالکیت دولتی حریم رودخانههای استان تهران خبر داد و بیان کرد: طی پنج دهه گذشته تصرفهای زیادی در حریم رودخانهها صورت گرفته بود که در 2 سال اخیر عزم قوه قضاییه و ثبت اسناد باعث صدور سندهای دولتی شد.
وی گفت: یکهزار و ۷۵۳ هکتار سند مالکیت طی 2 سال گذشته صادر شد و بسیاری از باندهای زمینخواری منهدم شدند.
رضوی با اشاره به اینکه ۵۰ هزار حلقه مجاز در استان تهران وجود دارد، اضافه کرد: به همین مقدار چاههای غیرمجاز وجود دارد که ساماندهی آنها را به شدت دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: افرادی که چاه غیرمجاز در منازل یا باغهای خویش دارند، میتوانند به این ادارهکل مراجعه کرده و اقدام به مجاز کردن چاههای خویش کنند.
وی خاطر نشان کرد: سالانه ۴۰۰ کنتور هوشمند نصب میکنیم که امسال به خاطر تحریمها تنها ۹۳ کنتور هوشمند را نصب کردیم.
وی با بیان اینکه برداشت آب از چاهها باعث پدیده فرونشست میشود، افزود: دشتهای شهریار و ورامین و مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ تهران دارای پدیده فرونشست است.
به گفته «رضوی»، بیشترین برداشت از آب های زیرزمینی به فضای سبز، صنعت و شرب اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر تهران به اجرای طرحهای زیرساختی کمک شایانی کرده است، گفت: این شورا ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار را از طریق تبصرههای قانونی در اختیار شرکت آب منطقهای قرار داده است.
وی افزود: اکنون سد نمرد دارای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و طرح انتقال آب از هراز به کلان از مهمترین طرحهای این شرکت است که سازمان محیط زیست به خاطر مسایل زیستی از جمله حفظ جان ماهی خال قرمز، تکالیفی بر عهده این شرکت گذاشته است که در حال اجرای آن هستیم.
این مقام بیان کرد: خط دوم انتقال پساب جنوب به ورامین از دیگر طرحهای این شرکت است که ۲۰ کیلومتر از آن اجرا شده است؛ همچنین طرح آبرسانی به شهر تهران از سد تنظیمی کرج و سد ششم از دیگر طرحهاست.
به گفته رضوی، ۶هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای این شرکت نیاز است که در صورت تامین شاهد حل مشکلات آبی هستیم.
نظر شما