سندرم تخمدان پلی کیستیک، واژه ای است که بارها از سوی پزشکان بویژه متخصصا زنان و زایمان شنیده می شود. این نشانه ها شامل مجموعه ای از اختلالات است که نامنظمی در سیکل قاعدگی، مقاومت به انسولین، افزایش هورمونهای مردانه در زنان و رشد موهای زائد از مهم ترین آنها به شمار می آید و ضرورت درمان را ایجاب می کند. درمان نکردن این نشانگان ممکن است زمینه پیدایش آثار ماندگارتری مانند دیابت را در فرد مهیا کند.
طیف اختلالات و علل این سندرم باعث شده تا روشهای مختلفی برای درمان آن وجود داشته باشد. قرصهای ضدبارداری یکی از رایج ترین داروهایی است که در بهبود این بیماران کمک می کند و کاربرد گسترده ای دارند.
باتوجه به کاهش دفعات خونریزی در زنان مبتلا به این عارضه، افزایش ذخیره آهن در بدن آنها وجود داشته و به نظر می رسید کاهش ذخیره آهن می تواند به بهبود وضعیت این افراد کمک کند.
به گزارش روز سه شنبه پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر فهیمه رمضانی تهرانی متخصص زنان و زایمان و رییس مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی تولید مثل پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم در این مورد گفت: مطالعه ای در این مرکز در مقایسه بین مصرف قرصهای ضدبارداری و خون گیری برای رفع مشکلات مبتلایان سندرم پلی کیستیک انجام شد.
وی افزود: نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو روش به شکلی یکسان برروی بهبود مقاومت به انسولین تاثیر داشته اند، اما مصرف قرص های ضدبارداری حین درمان می توانند باعث درجاتی از بالارفتن چربی های خون شوند در حالی که با روش خون گیری، این عارضه دیده نمی شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در عین حال نتایح این تحقیق نمایانگر این بود که مصرف قرص های ضدبارداری تاثیر به مراتب بیشتری بر روی تنظیم دوره های عادت ماهیانه در مبتلایان دارد.
تهران - ایرنا - محققان پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با مقایسه ۲ روش درمانی تخمدان پلیکیستیک شامل مصرف قرص ضدبارداری و خونگیری، دریافتند: این روشها به شکلی یکسان بر بهبود مقاومت به انسولین تاثیر دارند اما مصرف این قرص میتواند چربی خون را افزایش دهد، در حالی که با روش خون گیری، این عارضه دیده نمی شود.
اخبار مرتبط
-
سندرم تخمدان پلي كيستيك خطرناك ترين عارضه براي زنان
تهران-ايرنا-وزارت بهداشت و خدمات انساني آمريكا اعلام كرد:احتمال بروز بيماري هاي قلبي، ديابت،…
-
ضرورت پيشگيري و درمان سندرم تخمدان پلي كيستيك از دوران بلوغ
تهران- ايرنا- سندرم تخمدان پلي كيستيك يك بيماري زنانه است كه اختلال در قاعدگي از مهمترين مشكلات…
نظر شما