با تجربه حماسه و دفاع در زمینه علمی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده‌ایم

تهران - ایرنا - معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این که امروز به برکت مجاهدت‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس، نیروهای مسلح ما در اوج عزت و اقتدار هستند، گفت: با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده‌ایم.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از  پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ محمد محمودی در حاشیه بازدید از نمایشگاه اقتدار ۴۰ ضمن تبریک هفته دفاع مقدس افزود: این ایام حال و هوای خاصی را در دل آحاد فرماندهان و کارکنان نیروهای مسلح ایجاد کرده و یاد روزها و حماسه‌های هشت سال جنگ تحمیلی را ذهن‌ها و جان‌ها بیش از همیشه زنده ساخته است.

امیر محمودی به بیانات ارزشمند فرمانده معظم کل قوا در جمع پیشکسوتان جبهه و جنگ و شهادت اشاره کرد و گفت: فرمایشات معظم‌له برای همه ما سربازان ولایت، عبرت آموز و تاثیرگذار بود و به ما و همه مردم انقلابی کشورمان شور و حال خاصی بخشید.

وی درباره برپایی نمایشگاه دستاوردهای ملی دفاع مقدس (اقتدار ۴۰) گفت: این نمایشگاه که امروز شاهد افتتاح آن بودیم، نمایشگاهی از دستاوردهای ۴۰ ساله نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از دوران دفاع مقدس و پس از آن است که بیشتر با رویکرد ارائه آثار این نمایشگاه در فضای مجازی برپا شده است.

معاون اجرایی ارتش اظهار داشت: نیروهای چهارگانه ارتش اعم از نیروهای زمینی، پدافند، هوایی، دریایی و ستاد ارتش و مراکز دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی ارتش دستاوردها و فعالیت‌های شاخص خود را در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند که بازدید و رصد آن به صورت مجازی، برای جوانان ما که جنگ را ندیده و سال‌های دفاع مقدس را تجربه نکرده‌اند، بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.

وی افزود: رزمندگان اسلام در ۸ سال دفاع مقدس در حالی که دشمنان ما را تحریم همه جانبه کرده بودند و سلاح و تجهیزات مورد نیاز و حتی فشنگ و سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند، با ایمان و اعتقاد راسخ برابر دشمن تا بن دندان مسلح ایستاده و به پیروزی رسیدند.

امیر سرتیپ محمودی تصریح کرد: امروز به برکت مجاهدت‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس، نیروهای مسلح ما در اوج عزت و اقتدار هستند و با تجربه سال‌های حماسه و دفاع در همه زمینه‌های علمی، تجهیزاتی و تسلیحاتی به خودکفایی رسیده‌ایم که نمونه‌هایی از آن‌ها در نمایشگاه اقتدار ۴۰ به معرض نمایش گذاشته شده است.

وی گفت: همچنین در نمایشگاه اقتدار ۴۰ گوشه‌ای از اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های سازندگی، مردم یاری و امدادرسانی چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از جنگ تا به امروز از جمله امدادرسانی‌ها در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و مردم یاری گسترده ارتش در زمینه مقابله با ویروس منحوس کرونا به معرض نمایش گذاشته شده است.

به گزارش ایرنا، تحرکات عراق علیه ایران اگر چه در سال ۱۳۵۸ ضعیف بود اما با آغاز سال ۱۳۵۹ با بروز حوادث مهمی چون قطع رابطه آمریکا با ایران، حمله ناموفق آمریکا در طبس و نیز دستگیری و اعدام آیت‌الله محمدباقر صدر شدت یافت.

البته تجاوزات مرزی عراق در شش ماهه اول سال ۱۳۵۹ روند یکسانی نداشت بلکه از زمان قطع رابطه آمریکا با ایران تا آستانه کودتای نوژه روبه شدت گذاشت و در تیرماه ۵۹ با فرارسیدن زمان اجرای کودتا و در هماهنگی با کودتاچیان، از شدت اقدامات مرزی عراق کاسته شد، اما پس از کشف کودتا مجدداً در مردادماه این تحرکات روند صعودی یافت. تجاوزات عراق در شهریور ماه فوق‌العاده تشدید شد و طی سه‌دهه اول، دوم و سوم شهریورماه روند تصاعدی به‌ خود گرفت.

بدین گونه که در شهریور ۱۳۵۹ جنگ سرد عراق علیه ایران به جنگ گرم تبدیل شد و در ۱۳۵۹/۶/۱۶ منطقه خان لیلی به تصرف ارتش عراق درآمد. چند روز بعد، منطقه میمک و پس از آن، پاسگاه‌های رشیدیه، چیلات، بیات و نیز ارتفاع گیسکه به اشغال ارتش عراق درآمد.

پس از  هشت سال قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت که یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت است در ٢۹ تیر ۱۳۶۶ برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق صادر شد. این قطعنامه از نظر کمی و تعداد واژه‌های به کار گرفته شده مفصل‌ترین و از نظر محتوا اساسی‌ترین و از نظر ضمانت اجرایی قوی‌ترین قطعنامه شورای امنیت در مورد این جنگ بوده‌ است.

این قطعنامه بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد ولی دو روز مانده به سالروز صدور آن در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ از سوی ایران پذیرفته شد پذیرش این قطعنامه هرچند به معنای پذیرش آتش‌بس از سوی ایران بود، ولی عراق به حملات خود ادامه داد و بار دیگر داخل خاک ایران شد تا نقاط مهمی از جمله خرمشهر را به دست بیاورد تا با وضع بهتری در مذاکرات حضور داشته باشد، اما موفقیتی به دست نیاورد و در نهایت جنگ در ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ پایان یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha