به گزارش ایرنا، «الیوت آبرامز» به شبکه "اسکای نیوز عربی" گفت: آمریکا اعمال تحریم علیه ایران را متوقف نخواهد کرد تا زمانی که به توافقی دستیابد که رفتارهای تهران را دربرگیرد که امنیت منطقه را تهدید نکند.
ناامیدی آبرامز نسبت به همراهی کشورهای اروپایی پس از آن روی میدهد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان ۲۹ شهریورماه در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمها فاقد «تأثیر قانونی» است و تعلیق تحریمها پس از ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز ادامه خواهد یافت.
این سه کشور که از امضاکنندگان توافق هستهای با جمهوری اسلامی (برجام) هستند، با وجود مقاومتها و مخالفتهای ابرازشده از آمریکا خواستهاند، تحریمهایی که علیه ایران در چارچوب برجام به تعلیق درآمدهاند، از امروز به بعد (روز شنبه) نیز همچنان معلق بمانند.
آنها در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل تصریح کردهاند، هر گونه گام و تصمیم به منظور بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی فاقد "وجاهت قانونی" است.
آلمان، فرانسه و انگلیس در نامه خود به شورای امنیت تأکید کردهاند که در حفظ توافق هستهای نهایت تلاش خود را انجام میدهند و همچنان به این توافق پایبند هستند.
"جوسپ بورل" مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام نیز روز یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ با انتشار بیانیهای ادعای آمریکا مبنی بر از سرگیری تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را رد و تصریح کرد که تعهدات طرفهای باقیمانده در این توافق به رفع تحریمها ادامه دارد.
وی بر همین اساس تصریح کرد: آمریکا نمیتواند به عنوان عضو مشارکت کننده برجام تلقی شود و قادر به فعال کردن سازوکار بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل [علیه ایران] ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیست.
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد که در کسوت هماهنگ کننده برجام؛ تمام تلاش خود را برای حفظ و اجرای کامل این توافق توسط تمام طرفها به کار خواهد بست.
آمریکاییها بویژه در یکی دو ماه اخیر با نزدیک شدن به موعد ۲۷ مهر ماه ۹۹ یعنی زمان پایان تحریمهای تسلیحاتی با تمام توان به مصاف برجام آمدند تا این توافق را از بین ببرند و خیال تندرو ها را از پایان برجام آسوده کنند به گونهای که حتی دولت بعدی آمریکا - فارغ از آنکه چه کسی در صدر کار قرار میگیرد – دیگر نتواند اراده و فرصتی برای بازگشت به آن داشته باشد.
در این چارچوب آنها از سه ماه پیش تلاشی را آغاز کردند تا شورای امنیت را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران متقاعد کنند. در حالی که آنها دو سال و نیم پیش از توافق هستهای خارج شدهاند، با ادعای عضویت در برجام و مشارکت در قطعنامه ۲۲۳۱، به موادی از قطعنامه ۲۲۳۱ استناد کردند تا مکانیسم حل اختلاف که ممکن است منجر به بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران منجر شود را فعال کنند.
با وجود مانورهای تبلیغاتی پی در پی مایک پمپئو و برایان هوک مسؤول گذشته آمریکا در امور ایران و فشارها و ارعابهایی که دولتمردان آمریکایی نسبت به کشورهای دیگر از جمله متحدان اروپایی خود داشتهاند، آمریکا نتوانست متحدی بهتر و بزرگتر از جمهوری دومینیکن پیدا کند؛ اتفاقی که حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران آن را شکستی مفتضحانه و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان آن را هدیهای از طرف دستگاه دیپلماسی به مردم ایران توصیف کرد.
نظر شما