به گزارش ایرنا، نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ باعث شده در کنار احزاب و فعالان سیاسی که مشغول گمانهزنی در مورد این انتخابات هستند، برخی مقامات هم دست به رفتارهایی بزنند که در نگاه رسانهها و ناظران سیاسی آن رفتارها انتخاباتی و تبلیغاتی ارزیابی شود. رفتارهایی که برخی تحلیلگران آن را تلاشهای زودهنگام برای مطرح کردن افراد در عرصه افکار عمومی میدانند. البته در کنار این مقامات برخی از کسانی هم که فعلا در کرسی ریاست حضور ندارند برای حضور در انتخابات پیشرو اعلام آمادگی کردهاند.
حضور در انتخابات چه برای رای دادن و چه جلب رای مردم نه تنها امر نکوهیدهای نیست بلکه هم مطابق قانون اساسی کشور است و هم راستا با شیوه اداره کشور که مبتنی بر رای مردم و چرخش نخبگان طراحی شده، است. اما در شرایط فعلی و با اینکه حدود ۹ ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و مردم گرفتار مشکلات اقتصادی و مشکلات ناشی از بیماری کرونا هستند؛ درگیر شدن برخی مقامات کشور در امور انتخاباتی و کمپینهای تبلیغاتی پسندیده نیست چرا که دراین صورت امور کشور بر زمین خواهد ماند.
نکته مهمتر در این میان تلاش برخی برای استفاده از مشکلات ناشی از تحریم و کرونا برای مطرح کردن خود در افکار عمومی است. رویکردی که افکار عمومی چندان با آن همراهی نشان نمیدهد چرا که مردم از مقامات کشور انتظار دارند برای مشکلات آنان چارهای بیندیشند نه اینکه با استفاده از این مشکلات سعی کنند خود را در سطح جامعه مطرح کرده و در صدد جمع کردن رای باشند.
در گفتگو با «حجه الاسلام احمد مازنی» نماینده مردم تهران در مجلس دهم و فعال سیاسی اصلاح طلب این رفتارهای انتخاباتی زودهنگام برخی مقامات را مورد بررسی و تحلیل قرار دادیم.
رویکرد تبلیغاتی و انتخاباتی برخی باعث تضعیف سرمایه اجتماعی نظام میشود
مازنی در پاسخ به این پرسش که برخی اقدامات شائبه برانگیز برخی از مقامات کشور را چگونه ارزیابی میکنید، آیا شما هم معتقد هستید که این اقدامات انتخاباتی است، گفت: اگر این اقدامات از طرف کارشناسان و مشاوران ضروری تشخیص داده شود و حضور میدانی برای رفع مشکلات مردم موثر باشد قطعا اقدام بسیار خوبی است. از طرف دیگر اگر این نوع رویکرد باعث شود که اطلاعات مقامات مسئول دقیق و به روز شود و وضعیت را از نزدیک مشاهده کنند و تنها اکتفاء به گزارش نهادهای مختلف نکنند پسندیده است. اما نباید تلاش برای حل مشکلات مردم با اقدامات دیگر آمیخته شود.
وی ادامه داد: مقاماتی که دست به این کارها میزنند باید مراقبتهای لازم را انجام دهند که اقدامات آنها تعبیر به اقدامات انتخاباتی و تبلیغاتی نشود چرا که در این صورت اگر اقدام آنها اثر مثبتی هم داشته باشد کمرنگ خواهد شد. سرکشی به بیماران بدون خبرنگار و تعداد زیادی همراه و تبلیغات هم امکان پذیر است. نمیتوانیم دست به کارهای تبلیغاتی بزنیم بعد انتظار داشته باشیم تحلیل رسانهها و مردم به نحوی دیگری باشد.مازنی: به دنبال اهداف انتخاباتی بودن و استفاده ابزاری از مشکلات و نیازهای مردم باعث خواهد شد که بیش از شرایط فعلی سرمایه اجتماعی مسئولان و نظام دچار آسیب شود.
در حال حاضر متاسفانه آن دسته از افرادی که چندان فعالیت سیاسی هم ندارند دچار این شائبهها شدهاند. از طرف دیگری کسانی که نباید این رفتارها را انجام دهند هم انجام میدهند. به عنوان مثال رسانههای ملی ما که با پول بیت المال اداره میشوند و یا برخی خبرگزاری های وابسته به نهادها هم دست به اقدمات انتخاباتی و تبلیغاتی میزنند. به عنوان مثال یکی از خبرگزاریهای وابسته به نهاد انقلابی خبرهایی از مداحی که ذکر اربعین او بر دل مردم نشسته و مردم میتوانند استفاده کنند تهیه کرده تا رئیس جمهور را تضعیف کند و این خبر را هم در حجم انبوه منتشر کرده است. این رفتارها واقعا شائبه برانگیز و مغایر با قانون و منافع ملی کشور است. نکته مهم این است که دنبال اهداف انتخاباتی بودن و استفاده ابزاری از مشکلات و نیازهای مردم باعث خواهد شد که بیش از شرایط فعلی سرمایه اجتماعی مسئولان و نظام دچار سقوط شود. در حالی که ما در شرایط فعلی بشدت نیاز به ارتقاء سرمایه اجتماعی داریم.
اگر برای حل مشکل مردم راه حل ندارید حداقل نمک بر زخم مردم نپاشید
نماینده مردم تهران در مجلس دهم در پاسخ به این سوال که آیا ورود زود هنگام مقامات کشور به بحثهای انتخاباتی باعث بر زمین ماندن امور کشور نخواهد شد، بیان داشت: ببینید به صورت طبیعی برخی مسئولان در مظان بحثهای انتخاباتی هستند. درواقع اگر اقدامات سیاسی و تبلیغاتی هم انجام ندهند باز هم در مظان هستند اما خب وقتی خود این افراد هم دست به این اقدامات شائبه برانگیز بزنند بیشتر به این مسائل دامن زده میشود که اصلا به صلاح نیست؛ چرا که در حال حاضر مردم بشدت گرفتار مشکلات معیشتی ناشی از تحریم و شیوع کرونا هستند. در چنین شرایطی اگر احساس کنند که مقامات اداره کننده کشور و احیانا سران قوا در حال بهره برداری از این نیاز و مشکل مردم هستند باعث قطع امید مردم از مسئولان میشود. این امر نه تنها مرهمی بر آلام مردم نیست بلکه نمک پاشیدن بر زخمهای مردم هم هست که قطعا در شان مقامات نظام جمهوری اسلامی نیست.
احمد مازنی: بهانهکردن مشکلات برای تبلیغات انتخاباتی نمک پاشیدن بر زخم مردم است
۲۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۳۳
کد خبر:
84053623
تهران- ایرنا- حجتالاسلام «احمد مازنی» نماینده مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به رفتار شائبهبرانگیز برخی سیاسیون گفت: رفتارهای برخی در رابطه با مشکلات مردم و بیماران کرونایی که شائبههای انتخاباتی دارد، نمک پاشیدن بر زخم مردم است.
نظر شما