مخالفان دور تازهای از تضعیف دولت را شروع کردهاند. هر سخن و اعلام موضعی از سوی دولت و شخص «حسن روحانی» بهانه تازهای برای مخالفان دولت است تا با درآمیختن راست و دروغ دولت را تخریب و تلاش کنند مردم را نسبت به حل مشکلات ناامید سازند. دولت با تمام توان در وسط میدان است اما مخالفان سعی میکنند که به مردم بگویند که دولت کشور را رها کرده است. البته بیانصافی به این حد خلاصه نمیشود و برخی حتی دولت را عامل گرانیها و مشکلات مینامند.
در حالی که دولت در سختترین شرایط خود قرار دارد و با تحریمهای سنگین دشمن مواجه است و در این شرایط سخت علاوه بر مدیریت امور کشور باید با پیامدهای بیماری کرونا هم مبارزه کند انگار انتخابات ۹۶ برای مخالفان دولت به اتمام نرسیده یا شاید هم به تعبیر بهتر انتخابات ۱۴۰۰ برای مخالفان دولت زودتر از آنچه که باید، آغاز شده است. اما نکته جالب توجه این مخالفتها در کنار بهانهگیریها، تناقضات رفتاری این طیف از مخالفان است.
دستاوردهای دولت و نگرانی مخالفان
مخالفان دولت در رسانههای خود تبلیغ میکنند که دولت هیچ دستاوردی نداشته و مردم از مسئولان رویگردانند و هر فردی که نزدیک به دولت باشد فعلا در هیچ انتخاباتی شانس برنده شدن ندارد . اما از سوی دیگر با وجود همه این تبلیغات، یک به یک اعضای دولت یا نزدیکان دولت که نامی از او در رسانهها به عنوان داوطلب احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ طرح میشود مورد حمله و هجمه رسانههای مخالفان دولت قرار میگیرد؛ رویکردی که نشان از دغدغهها و نگرانیهای انتخاباتی مخالفان دولت دارد.
این نگرانیها در حالی است که دولت با هدایت روحانی مشغول مدیریت امور کشور در سختترین دوران شرایط تحریمی کشور بعد از انقلاب اسلامی است. فرمانده جنگ اقتصادی به دنبال پیدا کردن راهکارهایی برای کاهش تنگنا در زندگی مردم است و حتی حاضر نیست جواب بیانصافی و خلافگویی مخالفان خود را بدهد؛ مخالفانی که هر اتفاقی در کشور و حتی در دنیا رخ میدهد انگشت اتهام خود را به سمت پاستور روانه میکنند. هر چند به قول رئیسجمهوری انتقاد از پاستور کمترین هزینه را دارد و میتوان فهمید که مخالفان با خیال آسوده زبان به انتقاد میگشایند اما این بدون هزینه نبودن نباید باعث خروج از جاده انصاف شود.
از طرف دیگر در هر مشکلی باید نقش همه نهادها دیده شود و تنها با تخریب دولت مشکلی از مشکلات مردم حل نخواهد شد. منتقدان اگر دغدغه مشکلات مردم را دارند نقش همه افراد و نهادها را در ایجاد مشکلات ببینند. همچنین به توصیه رهبری که همه نهادها را به کمک به دولت فراخواندند عمل کند تا بلکه مشکلات مردم کمتر شود.
مخالفت میکنیم پس هستیم
در میان مخالفخوانیهای مستمر و متعدد، انتقاد رئیس جمهور از تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی دولت آمریکا علیه ملت ایران که حتی انتقال دارو به کشور را با سختیهایی مواجه کرده هم بهانه حمله به دولت و روحانی قرار گرفته است؛ با این بهانه که چرا روحانی گفته عامل مشکلات مردم و کشور، کاخ سفید و تحریمهای غیرقانونی دولت واشنگتن است. اگر مخالفان معتقدند که تحریمها مشکل ایجاد نکرده، به صراحت به مردم اعلام کنند که همانند اوایل دهه ۹۰ تحریمها را فرصت میدانند و تحریمها هیچ اثری بر اقتصاد ما ندارد. اما اگر معتقدند که تحریمها باعث مشکلات فعلی اقتصاد ایران شده همانند کاهش فروش نفت پس چرا با اظهارات روحانی مخالفت میکنند.
توجیهاتی از این دست که بیان این مشکلات باعث خواهد شد دشمن نسبت به کارآیی تحریمها مطمن شود سادهلوحانه است چرا که در دنیای فعلی سطح ارتباطات به قدری گسترش یافته که اطلاع از وضعیت دیگر کشورها نیازمند اطلاعرسانی مقامات آن کشور نیست و دولتهای مختلف نسبت به وضعیت اقتصادی کشورهای دیگر مطلعند. بنابراین چندان قابل باور نیست که مطرح کنیم اگر ما اذعان به مشکلات نکنیم دشمن نسبت به پیامدهای تحریمها بیاطلاع خواهند ماند.
بسیاری از تحلیلگران سیاسی معتقدند که شروع دور تازه تخریبها علیه دولت با اهداف انتخاباتی انجام میشود تا طیفهای مخالف دولت بتوانند در انتخابات ۱۴۰۰ دست بالا را پیدا کرده و پیروز میدان انتخابات شود. اگر این تحلیل واقعیت داشته باشد و حتی منتج به نتیجه هم شود همانند تلاش برای کامیابی با سوراخ کردن کشتی است که همه در آن قرار گرفتهاند و حتی فرد و جریان پیروز هم در نتیجه سوراخ شدن غرق خواهند شد.
تهران- ایرنا- در حالی که دولت در سختترین شرایط خود قرار دارد و با تحریمهای سنگین دشمن مواجه است و در این شرایط علاوه بر مدیریت امور کشور باید با پیامدهای بیماری کرونا هم مبارزه کند انگار انتخابات ۹۶ برای مخالفان دولت به اتمام نرسیده یا شاید هم انتخابات ۱۴۰۰ برای آنان زودتر از آنچه که باید، آغاز شده است.
نظر شما