امیرمصیب رحیم زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خط ۶ مترو با توجه به نشست ها و هماهنگی های میراث فرهنگی ری با مترو از خیابان شهید غیوری عبور می کند.
وی افزود: استفاده از مترو برای مردم منطقه آسایش به همراه داشته و سرعت تردد را افزایش می دهد اما این موضوع نباید سبب آسیب به بافت های تاریخی در شهرری شود.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ری خاطر نشان کرد: خط مترو از محدودهی آثار تاریخی "برج طغرل" ۴۰۰ متر فاصله داشته و یک کارشناس میراث فرهنگی در اجرای این طرح و پروژه مترو نظارت دارد تا آسیبی به بافت تاریخی ابن بابویه و برج طغرل وارد نشود.
"برج طغرل" آرامگاه موسس سلسله سلجوقیان در شرق ابن بابویه شهرری ابهت و شکوه خاصی را به این منطقه بخشیده و همه ساله پذیرای گردشگران زیادی در جنوب پایتخت است
مورخان و کارشناسان بر این باور هستند که «طغرل بیک سلجوقی»، موسس و نخستین پادشاه سلسله سلجوقیان در این برج باشکوه و زیبا آرمیده و همین امر سبب شده تا این اثر ملی به نام «برج طغرل» شهرت یابد.
گروهی این برج را محل دفن «خلیل سلطان» از فرزندان «تیمور لنگ» و عدهای دیگر همچون محمد محیط طباطبایی این بنا را محل دفن «خلیل سلطان» و همسر وی «شادالملک» و حسن کریمیان نیز برج را مدفن «فخرالدوله دیلمی» میپندارد.
در این برج بزرگ، دو درب ورودی در قسمتهای شمالی و جنوبی قرار دارد که بازدیدکنندگان میتوانند از طریق آنها وارد محوطه برج شوند.
در بخش شمالی، حوض آب کوچکی قرار گرفته که در ضلع غربی آن، قبری از سنگ مرمر قرار دارد که متعلق به «میر سید محمد محیط طباطبایی»، استاد بزرگ ادبیات و فرهنگ فارسی ایران است.
روی دیوار برج ردیفهایی از روزنه مشاهده میشود که امروزه به لانه پرندگان مهمان برج تبدیل شده است.
برج طغرل در سال ۱۳۱۰ با شماره ۱۴۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
در سال ۹۶ طی جلساتی که مسئولین خط ۶ مترو با کمیته فنی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران داشتند و پیگیری های کارشناسان میراث فرهنگی، این خط از مسیر خیابان ابن بابویه به خیابان بسیج و شهید غیوری تغییر مسیر داد.
نظر شما