به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز جمعه باغ موزه دفاع مقدس در گرامیداشت چهلمین سال انقلاب شلوغی خاص خود را داشت و افراد زیادی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان هشت سال دفاع مقدس به این مکان آمدند. در میان این همه شلوغی نگاهم به عده ای از روحانیون افتاد که سرگرم بحث و جدل بودند. دقایقی میهمان لحظه هایشان شدم. در این گفت و گو حجت الاسلام و المسلمین امیرجلالی مربی مسجد شهید بهشتی ناحیه شهید محلاتی با اشاره به سخنان حضرت امام در مورد تربیت نسل جوان انقلابی و مومن، گفت: بعد از فتح بستان خیلی ها اذعان کردند که فتح بستان فتح الفتوح انقلاب است. امام فرمودند فتح و الفتوح انقلاب تربیت جوانان انقلابی است که این پیروزی ها را رقم می زند. یکی از نیازهای انقلاب اسلامی تربیت نیروی کار آمد و مومن است که در هر عرصه ای بتواند موفقیت داشته باشد.
این فعال فرهنگی در حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: از سال ۸۷ بسیج ماموریت ویژه ای را برای خودش تعریف کرد که بتواند برای تربیت نیروهای جوان انقلابی و کارآمد موثر واقع شود و با استفاده از ظرفیت های موجود و با آموزه های دینی و ارزشهای دفاع مقدس نیروهای کارآمد و انقلابی را تربیت کند.
وی افزود: اگر با بکارگیری اعتقادات، فرهنگ جهاد را به این افراد تببین کنیم و افراد متدین را تربیت کنیم؛ قطعا دینداری آنها را به فضای جبهه و جنگ می رساند. اگر ارتباط از کانال شهدا باشد پایه و اساس این افراد در شناخت خود و جامعه قوی می شود.
جلالی گفت: یکی از موضوعاتی که به رشد افراد کمک می کند ارتباط با شهدا و فضای جبهه و جنگ است. می توانیم فضایی را خلق کنیم که داستان ها و زندگی نامه این شهدا را برای نسل جوان بازگو کند. در دیدار جوانان و نوجوانان با خانواده شهدا، به خصوص شهدای مدافع حرم نتایج خوبی کسب کردیم و در این دیدارها، فضای شهادت و صبوری خانواده ها ملموس بود و این دیدارها به صورت کلیپ هایی در فضای مجازی در دسترس همگان قرار گرفت.
باید از فضای مجازی برای شناخت فرهنگ شهادت استفاده کنیم
جلالی با بیان اینکه فضای مجازی می تواند برای شناخت بیشتر فرهنگ دفاع مقدس بکار گرفته شود، گفت: نباید نگاه ما به فضای مجازی منفی باشد، از فضای مجازی باید برای فرهنگ سازی شهید و شهادت استفاده کنیم.
این فعال فرهنگی در ادامه افزود:جامعه ما خواه و ناخواه به سمت فضای مجازی در حرکت است و این فضا علاوه بر نوجوانان، نونهالان را هم در بر گرفته است. خانواده ها باید با آسیب این فضا آشنا شوند و شیوه کار با فضای مجازی باید به خانواده ها آموزش داده شود.
جلالی با بیان اینکه رفتار والدین تاثیر زیادی بر فرزندان دارند، اظهار داشت: فضای خانواده ها باید به سمتی هدایت شود که آسیب های فضای مجازی کمتر شود. اگر روابط صمیمانه در فضای خانواده ها شکل گیرد و ارتباط بین خانواده ضعیف نباشد، بچه ها علاقمند به فضای مجازی نمی شوند.
وی گفت: ساختار جامعه در خانواده ها در حال تغییر است و حضور در فضای مجازی جزو ضروریات شده است. باید سعی کنیم با تفهیم تقوا و خود مراقبتی آسیب ها را در این زمینه کمتر کنیم. اگر شخص اهل مراقبت و خدا ترس باشد، رفتن به فضای مجازی نمی تواند آسیبی به جامعه وارد کند.
جلالی در ادامه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را نمونه بارز شخصیتی جهادی دانست که می تواند الگویی برای جوانان امروز باشد.
وی گفت: سردار سلیمانی در همه عرصه ها حضور جهادی داشت. واکاوی شخصیت سردار سلیمانی نیاز به تجزیه و تحلیل دارد. این شهید والامقام تلاشگری جهادی و فوق العاده برای همه مسلمانان و آزادی خواهان جهان است. جوانان می توانند این شهید را الگوی زندگی خود قرار دهند.
نظر شما