هدف از شبکه ملی اطلاعات جایگزینی با اینترنت جهانی نیست

تهران- ایرنا- رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه هدف از «شبکه ملی اطلاعات» جایگزینی به عنوان اینترنت جهانی نیست، گفت: ما برای استقرار کامل شبکه ملی اطلاعات نیازمند یک فهم مشترک از موضوع و اهمیت آن هستیم.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی درباره دلایل کمتر پرداختن به ابعاد دفاع مقدس در جبهه‌های غرب کشور با اشاره به اینکه در کردستان صحنه جنگ متفاوت بود زیرا در این منطقه ما با اقداماتی برای براندازی نظام مواجه بودیم که با تحریک آمریکا و دولت بعث صورت می‌گرفت و گروهک‌هایی مثل کومله، دموکرات و منافقین برای انجام این اقدام فعال شده بودند، خاطرنشان کرد: گروهک‌های مذکور تلاش داشتند تا به نوعی در منطقه مردم را در برابر انقلاب و نظام اسلامی قرار دهند.

شهید بروجردی در قامت یک مصلح امنیت را به غرب کشور بازگرداند

جلالی با تاکید بر اینکه برخلاف جبهه‌های جنوب که خطوط خودی و دشمن کامل واضح بود در جبهه‌های غرب ما خاکریزی به این معنا نداشتیم، افزود: در این شرایط با توجه به اینکه رویکرد سردارانی چون شهید بروجردی حفظ امنیت و سلامت مردم تحت هر شرایطی بود جنگیدن با دشمنان کار بسیار دشواری محسوب می‌شد.

وی با اشاره به اینکه به دلایل متعددی امنیتی اساسا ابعاد تبلیغاتی جنگ در جبهه‌های غرب کم رنگ بوده است، تصریح کرد: به نظر من ابعاد دفاع مقدس در جبهه‌های غرب کشور دارای پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های بسیار خاصی بود.  

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تجلیل از مقام شامخ شهید بروجردی عنوان کرد: این شهید در قامت یک مصلح امنیت را در کردستان با مشارکت جدی و انقلابی مردم کرد منطقه به این خطه بازگرداند.

هدف از شبکه ملی اطلاعات جایگزینی به عنوان اینترنت جهانی نیست

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخشی دیگر از این بازدید در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره موضوع اینترنت ملی نیز گفت: البته من خیلی واژه اینترنت ملی را نمی‌پسندم و تاکید دارم که از واژه شبکه ملی اطلاعات استفاده شود چراکه هدف از شبکه ملی اطلاعات جایگزینی به عنوان اینترنت جهانی نیست بلکه شبکه ملی اطلاعات شبکه‌ای در کنار اینترنت است و حتی می‌تواند منجر به افزایش سرعت استفاده از اینترنت جهانی شود چنان که در بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی، چین، سنگاپور و ... این مساله دیده شده است.  

باید حکمرانی ملی خود را در فضای سایبری اعمال کنیم

جلالی با تاکید بر اینکه ما معتقد هستیم باید حکمرانی ملی خود را در فضای سایبری اعمال کنیم، ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات یکی از ارکان حیاتی این حکمرانی به حساب می‌آید.  

وی با تاکید بر اینکه البته این موضوع صرفا به ایران خلاصه نمی‌شود و بسیاری از کشورها حتی کشورهای اروپایی نسبت به سلطه آمریکا بر فضای سایبری انتقاد دارند، گفت: تجارب موفقی در جهان وجود دارد که می‌تواند سلطه آمریکا را بر فضای سایبری کاهش دهد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به فشار دولت آمریکا و ترامپ برای مسدود کردن نرم‌افزارهای اجتماعی خارجی همچون تیک تاک در آمریکا نیز گفت: این نشان می‌دهد که حتی آمریکا هم در این زمینه احساس تهدید می‌کند.  

جلالی با تاکید بر اینکه توسعه شبکه‌های اجتماعی خارج پایه چالش‌های متعدد حاکمیتی، امنیتی، حقوقی و اقتصادی ایجاد می‌کند، گفت: به تعبیری امروز امنیت اشتغال و کسب و کارهای برخی از مردم در اختیار بیگانگان است و دشمن می‌تواند در شرایط بحران این امنیت اقتصادی را به خطر بیندازد.

دولت اراده خود برای اجرای فرمان رهبری در حوزه شبکه ملی اطلاعات را تقویت کند

سردار جلالی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای زمان‌بندی تکمیل شبکه ملی اطلاعات در لایه‌های مختلف آن گفت: این انتظار وجود دارد که همه دستگاه‌ها این فرمان را در اولویت قرار دهند و مطابق برنامه زمان‌بندی شده نسبت به تکمیل این شبکه اقدام کنند.    

وی با اشاره به اینکه ما نیازمند یک اراده جدی از سوی دولت برای تکمیل این شبکه هستیم، گفت: البته معتقدم ما برای استقرار کامل شبکه ملی اطلاعات نیازمند یک فهم مشترک از موضوع و اهمیت آن نیز هستیم و تا زمانی که این فهم مشترک به وجود نیاید، اراده‌ لازم برای تکمیل و پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات را هم وجود نخواهد داشت.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور موضوع تهدیدات سایبری علیه زیرساخت‌های کشور نیز پرداخت و اضافه کرد: به هرحال ما تجاربی در این خصوص مثل حملات سایبری استاکس‌نت به تاسیسات هسته‌ای را داریم و معتقدیم  یک لایه جنگ سایبری ایجاد شده که تلاش دارد تا زیرساخت‌های حیاتی ما را تحت تاثیر قرار دهد که البته تاکنون ناکام بوده است.

جلالی با اشاره به اینکه در یک تقسیم‌بندی؛ در حوزه زیرساختی حملاتی که علیه زیرساخت‌ها صورت می‌گیرد در سه دسته کم شدت و کم ارزش مثل هک و نفوذهای ساده، حملات با اثر محلی-استانی و سطح سوم جنگ سایبری تقسیم می‌شوند، خاطرنشان کرد: در دسته اول و حملات کم شدت و کم ارزش؛ سالانه فعالیت‌های زیادی صورت می گیرد؛ این نوع حملات توسط لایه‌ها وسیستم‌های ایمنی و امنیتی که در سطح زیرساخت‌های ملی وجود دارد شناسایی و دفع می‌شوند.

سپر دفاع سایبری کشور از قدرت بازدارندگی قابل قبولی برخوردار است

جلالی ادامه داد: سطح دوم حملات اقداماتی است که ممکن است موجب اختلال در عملکرد مراکز زیرساختی مانند نیروگاه‌ها شده و باعث اختلال چندساعته در فعالیت آنها شود. در سطح سوم هم حملات سایبری قرار می‌گیرد که می‌تواند خسارات سنگینی به دنبال داشته باشد. در سطح سوم حملات سایبری در یک سال گذشته موردی قابل توجه و اثبات شده‌ای گزارش نشده است البته خوشبختانه ساختارهای دفاع سایبری کشور ما در سطح قابل قبولی از نظر قدرت بازدارندگی قرار دارند که می‌توانند چنین حملاتی را شناسایی، کنترل و خنثی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha