۸۰ درصد از محصولات لبنی عشایر تهران توسط زنان تولید می‌شود

تهران- ایرنا- مدیر امور عشایر استان تهران گفت: ۸۰ درصد از محصولات لبنی عشایر استان توسط زنان تولید می‌شود و این قشر نقش مهمی در تولید محصولات عشایری استان دارند.

هاتف ممیزی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: زنان عشایری استان ۱۰۰ درصد تولید صنایع دستی شامل قالی و قالیچه و همچنین ۸۰ درصد تولید فرآورده‌های لبنی از جمله شیر، پنیر و خامه را بر عهده دارند.

وی با اشاره به طرح‌های حمایتی از زنان عشایری نیز بیان کرد: ۱۲ صندوق اعتبار خرد زنان عشایری در شهرستان‌های شمیرانات، پاکدشت، فیروزکوه و دماوند در زمینه‌های تولید صنایع دستی، پرورش دام و طیور، تولیدات لبنی، کشت گیاهان دارویی و همچنین در بخش صنایع تبدیلی بومی فعال است که بخشی از این حمایت‌ها به شمار می‌رود.

ممیزی ادامه داد: حدود ۴۰۰ نفر از زنان عشایر در قالب این صندوق‌های عشایری در امر تولید محصولات فعالیت دارند و این صندوق در شهرستان‌های فیروزکوه، ورامین و شمیرانات بیشترین فعالیت را دارد.

به گفته وی طی سال گذشته برای حمایت از فعالیت و اشتغال‌زایی زنان عشایر، صندوق کارآفرینی امید مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه و با چهار درصد سود پرداخت کرد که این تسهیلات امسال هنوز پرداخت نشده است.

وی خاطر نشان کرد: امسال از صندوق کارآفرینی امید مبلغ ۵۱۰ میلیون تومان تسهیلات درخواست کردیم که اگر این امر محقق شود، میزان تولید محصولات عشایری استان تهران در سال جهش تولید حدود ۳۰ درصد اضافه می‌شود.

مدیر امور عشایر استان تهران یادآور شد: صندوق کارآفرینی امید در شهرستان فیروزکوه دفتر نمایندگی برای دریافت تسهیلات ندارد و این کمبود مشکلاتی را برای زنان عشایر ایجاد کرده که مجبور هستند برای دریافت تسهیلات به شهرهای مجاور همچون دماوند سفر کنند و از مدیران این صندوق می خواهیم در شهرستان فیروزکوه نیز دفتر نمایندگی تاسیس کنند.

وی تاکید کرد: همچنین بانک کشاورزی نیز در سال گذشته ۱۲۵ میلیون تومان تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار این صندوق‌ها گذاشت که پیش‌بینی می‌شود امسال نیز این اعتبارات افزایش یاید.

به گفته «ممیزی»، صندوق‌های اعتبارات خرد زنان از رهیافت‌های مهم فقرزدایی است و گسترش فعالیت‌های درآمدزا به ویژه برای زنان کم‌درآمد، روشی برای افزایش درآمد خانوارهای عشایری است و تلاش می‌کنیم با حمایت صندوق کارآفرینی امید و بانک کشاورزی این فعالیت را در استان تهران گسترش دهیم.

به گزارش ایرنا تعداد ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.

این جامعه تولیدکننده طی سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند.

عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha