ایران هراسی شیوه مستاجران کاخ سفید برای عبور از بحران‌های داخلی است

اسلام‌آباد - ایرنا - دبیر روزنامه پاکستانی «۹۲» با انتقاد از سیاست فشار آمریکا علیه سایر کشورها که در دوران دونالد ترامپ شدت یافته است، آن را موجب پایان نفوذ واشنگتن در جهان و سلب اعتبار این کشور دانست و گفت: پروژه ایران هراسی یک ترفند قدیمی سران آمریکا از جمله ترامپ برای عبور از بحران‌های داخلی به ویژه کسب جایگاه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به شمار می‌رود.

« راؤ خالد» روزنامه نگار ارشد پاکستانی و دبیر روزنامه اردو زبان ۹۲ روز سه شنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد مواضع خودخواهانه کاخ سفید در قبال تهران و ادعای اعمال مجدد تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل در مورد جمهوری اسلامی ایران را مورد انتقاد قرار داد و افزود: دنیا دیگر حامی نفوذ آمریکایی‌ها نیست، زیرا ترفند تحت فشار قرار دادن کشورها توسط کاخ سفید باعث اعتبار زدایی آمریکا شده است.

وی گفت: ترامپ پروژه سلب اعتبار آمریکا را کلید زده و این روزها ما شاهد موضع گیری‌های تند وی علیه ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستیم.

این روزنامه‌نگار نام آشنای پاکستانی تاکید کرد که پروژه ایران هراسی ترفند و سنتی است که ترامپ و اسلافش همواره برای برون رفت از بحران‌های داخلی و یا برتری در کارزارهای انتخاباتی، به آن متوسل شده‌اند.

وی افزود: آمریکایی‌ها دم از صلح و ثبات می‌زنند درحالی که آنان هرگز تمایلی به پایبند بودن به این خواسته به ویژه صلح خاورمیانه ندارند.

صداقت اروپا می‌تواند جلودار یکجانبه گرایی آمریکا شود

دبیر روزنامه اردو زبان ۹۲ با انتقاد از عملکرد ضعیف سازمان ملل و کشورهای اروپایی، افزود: اروپایی‌ها باید از نفوذ خود استفاده کنند، زیرا ما شاهد عملکرد ضعیف سازمان ملل هستیم.

وی گفت: اگر طرف‌های اروپایی در عزم و اراده خود صداقت داشته باشند؛ می‌توانند جلوی یکجانبه گرایی دولت ترامپ را بگیرند. البته به نظر می‌رسد غربی‌ها منتظر نتایج انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا هستند.

راؤ خالد خطاب به اعضای اروپایی برجام ادامه داد: رفتار اصولی و مطابق با هنجارهای بین المللی باید چنین باشد که اگر یکی از طرف‌ها به طور یکجانبه مرتکب تخلف در توافق نامه بین المللی شود، سایر طرف‌ها (اروپا) باید تفاوت میان متخلف و طرف دیگری که هدف قرار گرفته است (ایران) را بسنجد و طرف متخلف را پاسخگو کند.

توسعه روابط با ایران دستور کار عمران خان

راؤ خالد با یادآوری تمرکز سیاست فعلی پاکستان برای تقویت ارتباطات منطقه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های مشترک کشورهای منطقه و همسایه، گفت: تعاملات با کشورهای منطقه برای پاکستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، موضوعی که ما آن را در سیاست خارجی دولت عمران خان نخست وزیر پاکستان مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: روابط جمهوری اسلامی ایران و پاکستان طی سال‌های گذشته با فراز و نشیب‌هایی همراه بود. با این حال طی دو سال اخیر دولت فعلی توسعه روابط همه جانبه با تهران را در دستور کار قرار داده و ما دو سفر مهم عمران خان به تهران را نیز تجربه کرده‌ایم.

مدیر سابق اخبار خارجی خبرگزاری رسمی پاکستان نقش ارتش این کشور برای همسویی با سیاست دولت در مسیر تعمیق روابط با ایران را بسیار مهم و ارزشمند دانست و گفت: رهبری نظامی پاکستان از جمله ژنرال باجوا فرمانده ارتش نقش مهمی را برای ترمیم روابط با ایران ایفا کرده‌اند.

وی افزود ما شاهد پیشرفت قابل توجهی در تعاملات ایران و پاکستان هستیم که ارزشمندترین آن تقویت فضای اعتماد میان دو کشور همسایه محسوب می‌شود.

راؤ خالد حصارکشی مرزهای پاکستان با ایران و توسعه بازارچه‌های مرزی را دو عامل مهم برای تقویت امنیت نوار مشترک مرزی دو کشور همسایه و کمک به گسترش مراوادات اقتصادی و تجارت مرزی دو کشور دانست.

وی تاکید کرد: تقویت زیرساخت‌های مرزی توسط پاکستان به تجارت دو کشور کمک خواهد کرد و همچنین ضمن جلوگیری از پدیده قاچاق، راه قانون مند کردن فعالیت‌های بازرگانی نیز آسان‌تر می‌شود.

دبیر روزنامه پاکستانی ۹۲ با اشاره به فقدان روابط بانکی با ایران و بحث تحریم‌ها در ارتباط با شبکه بانکی میان دو کشور، اظهار داشت: تا زمانی که نتوانیم از خدمات بانکی برای رفع مسائل تجار استفاده کنیم، استفاده بهتر از ظرفیت‌های یکدیگر امکان پذیر نیست.

وی بر ضرورت پیشبرد خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان تاکید کرد و افزود: صنایع پاکستان نباید از منبع انرژی آسان و به صرفه ایران محروم بماند.

حل مسئله افغانستان بدون نقش مدیریتی ایران ممکن نیست

راؤ خالد راهکار منطقه‌ای به ویژه استفاده از موقعیت ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه اصلی افغانستان را روش منطقی و موثر برای پایان دادن به بحران این کشور جنگ زده دانست و افزود: چشم پوشی از نقش همسایگان به ویژه ایران در بحث افغانستان هیچ کمکی به صلح این کشور نخواهد کرد.

وی افزود: هدف بعدی آمریکا از یورش به افغانستان، رسیدن به عراق بود اما آنان باید بدانند که تداوم حضورشان در منطقه هیچ کمکی به صلح نمی‌کند. در حقیقت تداوم حضور آمریکا در منطقه به معنای دیکته نویسی برای سایر کشورها است.

دبیر روزنامه اردو زبان ۹۲ تاکید کرد: واشنگتن باید این حقیقت را درک کند که حضورش در افغانستان مشکل ساز است و تا زمانی که این وضعیت ادامه پیدا کند، افغانستان و سایر کشورها متحمل پیامدهای منفی آن خواهند شد.

وی تاکید کرد: رویکرد خودخواهانه آمریکا در مورد افغانستان باید پایان یابد و در تمامی فرآیندها از جمله نشست‌های دوحه، جمهوری اسلامی ایران در اولویت برنامه‌ها و تلاش‌ها برای پایداری صلح و ثبات در افغانستان قرار بگیرد.

خیانت به فلسطین جلوی فشارها علیه اسرائیل را گرفت

راؤ خالد با اشاره به ماجرای عادی‌سازی روابط توسط برخی اعراب با رژیم صهیونیستی، گفت: حاکمان عربی از درک سیاسی بالایی برخوردار نیستند، آنان نه تنها مقاومتی در برابر طرح‌های توسعه طلبانه آمریکا به نام صلح نشان ندادند بلکه با خیانت به فلسطین جلوی فشارهای بین المللی علیه اسرائیل را گرفتند.

وی افزود: با ادامه نابسامانی‌ها و درگیری‌ها در خاورمیانه به ویژه یمن و سوریه، نباید انتظار نتیجه مثبتی از اقدام امارات و بحرین برای فلسطین داشته باشیم، بلکه تنازعات فعلی در منطقه تشدید می‌شود.

دبیر روزنامه ۹۲ با حمایت قوی از موضع ضدصهیونیستی دولت پاکستان و تداوم حمایت از ملت فلسطین، هشدار داد که ما باید هشیار باشیم و نباید گرفتار تله‌ای که اعراب در آن افتاده‌اند، شویم.

تحریم‌های ایران ضد بشریت است

دبیر روزنامه پاکستانی ۹۲ با ابراز تاسف از سکوت جامعه جهانی در قبال تحریم‌های ضدانسانی آمریکا علیه ایران به ویژه در وضعیت شیوع ویروس کووید-۱۹، گفت: قطعاً تحریم‌ها به منزله قتل عمد انسان‌ها و اقدامی علیه بشریت محسوب می‌شود.

وی افزود: آنانی که خود را به اصطلاح پرچم دار حقوق بشر می‌دانند با اعمال تحریم اصول بنیادی سایر کشورها و حقوق ملت‌ها را زیر پا گذاشته‌اند.

راؤ خالد با تمجید از مواضع مقام‌های دولت پاکستان علیه سیاست تحریم آمریکا، خطاب به جامعه بین الملل گفت که جهان باید برای لغو این تحریم‌ها وارد عمل شود.

نقش مهم رسانه‌های ایران و پاکستان در فرهنگ شناسی

راؤ خالد که چند سالی به عنوان مدیر اخبار خارجی خبرگزاری رسمی دولت پاکستان (APP) خدمت کرده و شاهد همکاری‌های این رسانه دولتی با خبرگزاری‌های بین المللی از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی (IRNA) نیز بوده است، گفت: ما باید تعاملات رسانه‌ای را فراتر از امضای توافق نامه‌ها برای تبادل خبر، هیات‌های رسانه‌ای و یا استفاده از عکس و فیلم گسترش دهیم.

وی تاکید کرد: رسانه‌ها می‌توانند نقش موثری در فرهنگ شناسی و آشنایی ملت‌ها داشته باشند و در این راستا ایران و پاکستان به عنوان دو کشور با مشترکات فرهنگی، تاریخی، مذهبی و اجتماعی می‌توانند بهره برداری خوبی از ظرفیت‌های رسانه‌ای دو کشور داشته باشند.

دبیر روزنامه ۹۲ تاکید کرد: من حامی ترویج فرهنگ و سنن کشورها هستم و رسانه‌های پاکستان و ایران باید پلی بین ملت‌های یکدیگر باشند و از این طریق حتی می‌توانیم به صنعت گردشگری دو کشور کمک کنیم. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha