۶ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۴۸
کد خبرنگار: 1028
کد خبر: 84055736
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمارگیری کلنی‌های زنبور عسل در مازندران انجام نمی‌شود

ساری - ایرنا - جهاد کشاورزی مازندران گفت اعلام کرد که به دلیل شیوع کرونا و مشکلات بیماری کووید- ۱۹ امسال طرح آمارگیری کلنی‌های زنبور در استان انجام نمی شود و تمامی خدمات مورد نیاز بر اساس آمار سال قبل به زنبورداران دارای دفترچه ارائه خواهد شد.

طرح سرشماری کلنی های زنبور عسل مازندران همه در ماه مهر به مدت دو هفته اجرا می شد تا ضمن دستیابی به آخرین وضعیت زنبورداری در استان ، خدمات مورد نیاز بر اساس آمارهای جدید به زنبورداران ارائه شود.

سرشماری کلنی های زنبور عسل مازندران پارسال از ششم تا نوزدهم مهر ماه برگزار شد. جا به جایی کلنی ها در مدت سرشماری ممنوع است تا آمار دقیق تری در سرشماری به دست بیاید.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : زنبور داران مازندران می توانند هر گونه تقاضا و خواسته ای را از طریق واحد امور دام مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها پیگیری کنند.

سید وحید دانشیار افزود : طبق برنامه و مقررات ، زنبورداران دارای دفترچه امسال نیز همانند سال قبل از شکر حمایتی یارانه ای بهره مند می شوند و برای گرفتن مجوز جابه جایی و استقرار کلنی زنبور و همچنین شرکت در کلاس های آموزشی باید به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

وی ادامه داد : با انجام سرشماری اطلاعات صحیحی از تعداد کلنی و تعداد مهاجران به شهرستان ها و میزان عسل استحصالی در دوره زمانی به دست  می آید  که در تصمیم گیری صحیح و اصولی و خدمات دهی بسیار حائز اهمیت است ولی امسال به خاطر شیوع کرونا آمارگیری دشوار و با مخاطراتی همراه شده است که نمی توان نادیده گرفت.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران بدون اعلام آمار ، وضعیت تولید عسل در نیمه نخست سال جاری را مطلوب توصیف کرد و گفت : با توجه به شرایط آب  و هوایی به نظر می رسد تولید امسال عسل هماند سال قبل بوده باشد.

وی تعداد کلنی های زنبور عسل در مازندران را طبق سرشماری سال گذشته ۶۷۶ هزار و ۱۵۴ کلنی مدرن و ۶۲ کلنی بومی اعلام کرد و افزود : طبق بررسی های صورت گرفته  متوسط تولید عسل در هر کندوی استان حدود ۱۰ کیلوگرم است.

تشکیل ستاد گرده افشانی در مازندران 

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تشکیل ستاد گرده افشانی زنبور عسل در استان خبر داد و گفت : تشکیل این ستاد  از مصوبات شورای کشاورزی استان در سال ۹۵ بوده است که به دلایل مختلف تاکنون اجرایی نشده بود.

وی یکی از مهم ترین مشکلات زنبورداران را سمپاشی در زمین های زراعی و باغی مازندران اعلام کرد و افزود که ستاد گرده افشانی برای حل چنین مشکلاتی تشکیل می شود.

دانشیار توضیح داد : با توجه به این که بخش عمده ای از فعالیت زنبورداری به باغات مرکبات و مزارع کلزا وابسته است ، خطر گسترش سموم در تغذیه زنبور و در نهایت تولید عسل وجود دارد، نیاز به ستاد گرده افشانی احساس می شده تا به این موارد توجه جدی داشته و تصمیم مناسب اتخاذ کند.

وی یکی از مهم ترین شاخص در موفقیت تولید عسل را علاوه بر آموزش، مکان یابی صحیح  برای استقرار کلنی ها و رعایت فواصل بین زنبورداران عنوان کرد و گفت : یکی از وظایف ستاد گرده افشانی علاوه بر مکان سنجی برای استقرار کلنی ها ، تعیین فواصل مشخص بین زنبور داران است.

این  کارشناس زنبورداری با اظهار این که ۸۰ درصد عمل گرده‌افشانی مبتنی بر حشرات را زنبور عسل انجام می دهد ، افزود : از آن جایی که مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ دارد که ۱۱۰ هزار هکتار آن مرکبات است ، گرده افشانی صحیح می تواند عملکرد باغ ها را به طرز چشمگیری افزایش دهد.

وی اراضی زیر کشت دانه روغنی کلزا را به عنوان میزبان مهم کندوهای عسل در منطقه میانبند و جلگه ای مازندران معرفی کرد و گفت : با توجه به افزایش سطح زیر کشت این محصول ، شرایط برای گسترش زنبور داری نیز فراهم شده است.

همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل بهاره ( مرکبات) عسل تابستانه ( جنگلی ) و عسل ییلاقی ( آویشن، گون ) توسط زنبورداران استان مازندران برداشت می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha