جنگ تحمیلی در استان کرمانشاه رنگ و بوی متفاوتی داشت

کرمانشاه- ایرنا- به ‌گفته رزمندگان، فرماندهان و شاهدان عینی روزهای جنگ و آتش، استان کرمانشاه در ارتباط با هشت‌ سال دفاع‌ مقدس سه ویژگی خاص داشت که بسیاری از استان‌ها فاقد آن بودند، بررسی این تفاوت‌ها موجب درک بهتر سختی‌ و تلخ‌ و شیرینی نبرد در این دیار می‌شود.

بهروز حقیقی بازنشسته سپاه پاسداران اسلامی و جانباز ۷۰ درصدی روزهای جنگ است که نزدیک به ۸۰ ماه در جبهه حضور داشته و از سن ۱۵ سالگی در راه نبرد حق علیه باطل قدم برداشته است.

این رزمنده کرمانشاهی در بیش از ۱۰ عملیات شرکت داشته و ۹ مرتبه مجروح و مصدوم شده است، حقیقی مسوولیت های متعددی در قالب یک نیروی عادی تا جانشینی گردان در زمان جنگ را برعهده داشته و در عملیات سپاه کرمانشاه، لشکر ۲۷ محمد رسول الله، تیپ نبی اکرم (ص) در عملیات مرصاد و غیره خدمت کرده است.

وی در گفت و گو با ایرنا، در زمینه مهم ترین عملیات هایی که حضور داشته گفت: عملیات والفجر ۱۰، یگان های رزم تیپ نبی اکرم(ص)، والفجر پنج منطقه چنگوله، عملیات عاشورا میمک  ایلام سال ۶۳، عملیات مسلم بن عقیل سال ۶۱ در منطقه سومار، عملیات مرصاد و عملیات خارح استان شرکت داشته ام.

حقیقی با بیان اینکه جنگ در کرمانشاه به نسبت دیگر نقاط کشور تفاوت ها و رنگ و بویی دیگر داشته، گفت: این استان در ارتباط با هشت سال دفاع مقدس سه ویژگی خاص داشت که بسیاری از استان ها فاقد آن بودند، باید گفت که کرمانشاه به جای هشت سال، ۱۰ سال درگیر جنگ بوده چرا که قبل از شروع رسمی جنگ عراق و ایران، با گروه های ضدانقلاب درگیر بود و به هنگام پیروزی انقلاب نیروهای ما در سنندج، مهاباد و مریوان و سپس پاوه با منافقان در جنگ بوده اند.

این جانباز کرمانشاهی افزود: به دلیل داشتن ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق، رزمندگان کرمانشاه از شمال غرب تا جنوبی ترین نقطه کشور چه به صورت یگانی، انفرادی و یا گروهی در جبهه های خارج از استان حضور داشته اند.

وی در خصوص دیگر تفاوت ها گفت: استان کرمانشاه نسبت به جمعیتش بیشترین یگان های رزم را داشت حدود ۱۴ تیپ در استان داشتیم که هیچ یک استان ها این ویژگی را نداشت، یگان های رزم سپاه این استان به دلیل داشتن قومیت و مذاهب مختلف سازماندهی می شدند به عنوان مثال در منطقه اورامانات چهار تیپ رزمی و مردم اهل حق کرند یک تیپ رسمی داشتند.

این رزمنده کرمانشاهی اظهار داشت: رزمنده های دیگر نقاط کشور چندان دغدغه خانواده را نداشتند ولی رزمنده کرمانشاه این دغدغه را داشت چرا که خانواده های آنان مورد تهاجم و حمله هوایی عراق قرار می گرفتند و در بسیاری از مواقع که رزمنده سالم به خانه باز می گشت می دید که خانواده یا مجروح و یا شهید شده اند و یا ماه ها از خانواده خود بی خبر می ماند.

وی با بیان اینکه کرمانشاه پذیرای بیشتر یگان های رزم اکثر نقاط کشور بود و در این استان مورد پذیرایی مردم قرار می گرفتند، گفت: مردم کشورمان و استان ما مردمی باغیرت هستند و اگر تحت هر شرایطی کشور و دینشان مورد هجوم دشمن قرار بگیرد پا پس نمی کشند و از این مرز و بوم با استفاده از تجارب دفاع مقدس دفاع می کنند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و ۱۷ و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، هزارو ۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شد و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.