مهدی یعقوبی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بیشترین موارد تخلف زیست محیطی شهروندان مشهدی در این مدت مربوط به فقدان معاینه فنی خودرو، رانندگی با خودروی دودزا، بوقزدن در محلهای ممنوعه و تولید صداهای نامتعارف و ناهنجار با خودروها بود.
وی به درگیری کلانشهر مشهد با معضل آلودگی هوا به عنوان چهارمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا اشاره و بیان کرد: در همین راستا برخورد با منابع آلاینده محیط زیست شهری به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای حوزه معاونت خدمات شهری مشهد مورد توجه ویژه قرار دارد.
معاون شهردار مشهد ادامه داد: بکارگیری گشتهای سیار و مستقر پایش و مهار اقدامات آلودهساز محیط زیست شهری در سطح کلانشهر مشهد و اعمال قانون متخلفان یکی از مهمترین اقدامات شهرداری مشهد در این حوزه است که بطور مستمر و جدی مورد اجرا و پیگیری قرار دارد.
وی همچنین گفت: شهروندان مشهدی ظرف ۱۸۶ روز شش ماه اخیر ۳۳ روز هوای پاک و ۱۴۴ روز هوای قابل قبول تنفس کردهاند.
یعقوبی افزود: کیفیت هوای کلانشهر مشهد در مدت ۹ روز از شش ماه اخیر نیز "ناسالم و نامناسب برای گروههای حساس" بوده است.
وی ادامه داد: البته شهروندان مشهدی ظرف این مدت هیچ روزی با هوای "ناسالم برای تمام گروهها" مواجه نشدند.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد به افزایش هفت روزه روزهای دارای "هوای پاک" در این کلانشهر اشاره و بیان کرد: ظرف مدت مشابه پارسال تنها ۲۶ روز "هوای پاک" در مشهد ثبت شده بود.
وی گفت: "سیاهه آلودگی هوای مشهد" تهیه شده و برای بررسی از سوی استانداری خراسان رضوی، در دستور کار کارگروه استانی کاهش آلودگی هوا قرار گرفته است.
فهرست یا سیاهه آلودگی هوای مشهد با هدف تعیین سهم منابع آلاینده و بر اساس تفاهمنامه سال ۱۳۹۷ شهرداری این شهر و دانشگاه صنعتی شریف تهران تدوین شده است.
"تشخیص دقیق منابع آلاینده هوای مشهد با تعیین سهم آلایندگی، شمار خودروهای فرسوده در سطح این کلانشهر و همچنین تعیین وظایف هر یک از دستگاههای متولی برای کاهش آلودگی" از مفاد این سیاهه هستند.
روزانه یک میلیون دستگاه خودرو در سطح کلانشهر سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفری مشهد رفت و آمد میکنند.
شهروندان مشهدی پارسال ۴۰ روز هوای پاک، ۲۶۶ روز هوای سالم، ۵۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و همچنین دو روز هوای ناسالم برای تمامی گروهها را تنفس کرده بودند.
نظر شما