قطار ورزش استان مرکزی روی ریل توسعه

اراک - ایرنا - گام نخست توسعه ورزش همگانی و قهرمانی وجود زیرساخت‌های هدفمند در این حوزه است که این مهم در هفت سال اخیر با ایجاد طرح‌های مختلف دنبال شده و حضور ورزشکاران استان مرکزی در میادین ملی و بین‌المللی گواه آن است که ورزش این خطه پس از سال‌ها در مسیر توسعه قرار دارد.

ورزش همگانی و حرفه‌ای نه تنها نشاط و سلامت را در جامعه تقویت می‌کند بلکه به عنوان تکه مهمی از پازل توسعه باید در راهبردهای بلندمدت و خرد به درستی دیده شود تا بتواند کارویژه‌های خود را در حوزه ورزش قهرمانی و عمومی به شکل مطلوبی ادا کند و این مهم نیازمند اقدامات موثر دولت در کنار حضور اسپانسرها و مشارکت بخش خصوصی است.

نگاه برنامه‌ریزان استان مرکزی در دولت تدبیر و امید به حوزه ورزش تنها غنی سازی بهینه اوقات فراغت و جبران ضعف‌ها و کمبودهای جسمانی و روانی نبوده بلکه کوشیده‌ است که آگاهانه پیوند ورزش را در سبد رفتار خانوار دنبال کند و از سویی آوازه استعدادیابی و قهرمان‌پروری را در سطوح داخلی، ملی و بین المللی در تمامی رشته‌های ورزشی برجسته‌تر کند.

بر اساس اطلاعات موجود، سرانه استاندارد بین المللی فضای ورزشی در جهان ۲ متر مربع است به طوری که در سرپوشیده ۲ متر مربع و فضای روباز ۱۴ متر مربع برآورد شده و سرانه استاندارد فضای ورزشی کشوری نیز یک متر مربع و در استان مرکزی ۰.۸۶ است که به سرانه کشوری نزدیک است.

آمارها نشان می‌دهد از مجموع ۵۰ طرح نیمه کار ورزشی اولویت دار این استان ۳۳ طرح تکمیل شده است و ۱۷ طرح اولویت‌دار ورزشی نیمه تمام دیگر در استان مرکزی وجود دارد که تا پایان برنامه ششم توسعه تکمیل و در اختیار جامعه ورزش این استان قرار می‌گیرد و با بهره‌برداری از آنها پیش‌بینی می‌شود بیش از یک متر به سرانه ورزشی استان اضافه شود.

اکنون بیش از ۸۰ هزار ورزشکار به صورت سازماندهی شده زیرنظر هیات‌های ورزشی استان مرکزی فعالیت می‌کنند که تقویت زیرساخت‌های ورزش می‌تواند سرعت توسعه در این بخش را دوچندان کند.

حلقه مدیریتی استان مرکزی در دولت تدبیر و امید نگاه ویژه به توسعه ورزش همگانی و به خصوص ورزش قهرمانی داشته به‌طوری که شمار قابل توجهی از طرح‌های ورزشی نیمه‌تمام دولت‌های قبل با تلاش مضاعف و تامین اعتبار، تکمیل، تجهیز و در اختیار جامعه ورزش قرار گرفت.  

صعود آلومینیوم به لیگ برتر فوتبال، تحقق رویای ۱۸ ساله مردم اراک

استاندار مرکزی گفت: صعود تیم فوتبال آلومینیوم اراک به لیگ برتر بعد از ۱۸ سال نماد پویایی و موفقیت ورزش این استان در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید است.

سید «علی آقازاده»  افزود: فوتبال آلومینیوم اراک با نام‌های مختلف تلاش مجدانه‌ای را  طی سال‌های قبل در لیگ آزادگان کشور داشت اما به دلایل مختلف این تیم فوتبال هر بار از صعود به لیگ برتر باز می‌ماند تا اینکه امسال با برنامه‌ریزی‌های مدون شرکت ایرالکو، حمایت‌های هواداران، اداره کل ورزش و جوانان و پیگیری‌هایی، تلاش‌ها به بار نشست و آلومینیوم به لیگ برتر صعود کرد.  

وی ادامه داد: علاوه بر این حضور تیم‌های مختلف ورزشی استان مرکزی در لیگ‌های مختلف کشور و حضور ورزشکاران در میادین مختلف ورزشی به خصوص رقابت‌های آسیایی و بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای را برای ورزش این استان رقم زده است.  

استاندار مرکزی اظهار داشت: شمار قابل‌توجهی طرح‌های ورزشی در طول فعالیت دولت تدبیر و امید در این استان به بهره‌برداری رسیده که‌ میانگین طول عملیات اجرایی برخی از آن‌ها به بیش از ۱۵ سال نیز می‌رسید و با تکمیل این طرح‌ها سرانه ورزشی استان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

آقازاده بیان کرد: براساس گزارش اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی شماری از طرح‌های ورزشی نیمه تمام در حال تکمیل هستند که پیش‌بینی شده تا پایان دوره فعالیت دولت فعلی کامل شده و مردم از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوند.

وی همچنین در خصوص بهره‌برداری از پیست اسکیت ۲۲ بهمن مجموعه ورزشی ۱۵ هزار نفری امام خمینی(ره) اراک نیز گفت: به گواه مسئولان فدراسیون اسکیت کشورمان، پیست اسکیت ۲۲ بهمن اراک با بهره‌گیری از بهترین امکانات لازم ساخته شده و کف پوش این طرح ورزشی کم نظیر است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: وجود ظرفیت ارزشمند پیست اسکیت ۲۲ بهمن با بهترین تجهیزات، امکان برگزاری مسابقات ملی و فراملی را در اراک فراهم می‌کند که این ظرفیت در گذشته وجود نداشت.

خانه‌ ورزش روستایی تدبیری در توزیع عادلانه فرصت‌ها

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: علاوه بر توجه دولت تدبیر و امید به ورزش قهرمانی و همگانی، راه‌اندازی خانه‌های ورزش روستایی، تدبیر دولت در توزیع عادلانه منابع ورزشی و فرصت استعدادیابی است.

«بهروز اکرمی» افزود: طرح‌های خانه ورزش روستایی با استفاده از فضای‌های بلا استفاده موجود در روستاها و تجهیز آن‌ها به امکانات ورزشی، می‌کوشد نیازهای جوانان روستایی را به بهره‌گیری از امکانات ورزشی برآورده کند.

وی ادامه داد: تجهیز روستاها به امکانات ورزشی علاوه بر کمک به بهبودسلامت جامعه روستایی و ترویج و رونق بازی های بومی و محلی، در کشف و شکوفایی استعدادهای ورزشی در نقاط روستایی نیز موثر است چرا که ظرفیت های انسانی ارزشمندی در ورزش روستاها وجود دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مرکزی بیان کرد: کم تحرکی به‌ عنوان یکی از عوامل تهدید سلامت جوامع انسانی است و تنها با ورزش است که می توان از رخوت و سستی و بیماری های متعدد رهایی یافت.

اکرمی اظهار داشت: توسعه ورزش در تمامی بخش‌ها گام نخست سلامت جامعه است و برای دستیابی به این مهم نباید در انتظار تجهیزات فرصت‌ها  از کف برود بلکه باید در سایه خلاقیت با کمترین امکانات نسبت به این مهم توجه ویژه داشته داشت.

وی ادامه داد: اقدام اداره کل ورزش و جوانان در راستای تجهیز خانه‌های ورزش روستایی قابل تقدیر است اما دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی روستاها و تمامی استفاده‌کنندگان، باید نسبت به حفظ و نگهداری تجهیزات توجه ویژه داشته باشند چرا که این تجهیزات با منابع ملی و اموال بیت المال تهیه شده است.

۱۷۶ طرح ورزشی هدیه دولت به استان مرکزی

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی گفت: ۱۷۶ مکان ورزشی هفت سال اخیر در نقاط مختلف شهری و روستایی این استان به بهره‌برداری رسیده و در اختیار جامعه ورزش قرار گرفته است.

«عابد حقدادی» افزود: مجموع مکان‌های ورزشی دولتی و خصوصی استان مرکزی تا قبل از فعالیت دولت تدبیر و امید ۶۶۷ باب بود اما اکنون به ۸۴۳ باب رسیده است.

وی ادامه داد: شمار زیادی از مکان‌های ورزشی استان مرکزی که در هفت سال گذشته به بهره‌برداری رسیده‌ از طرح‌های نیمه تمام دولت‌های قبل است که با پیگیری‌های لازم در استان تکمیل و در اختیار جامعه ورزش قرار گرفت.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی اظهار داشت: مجموع مسابقات و جشنواره‌های ورزشی این استان در سال ۱۳۹۲ به ترتیب ۸۱۶ و ۱۱۲ مورد بود که این شاخص‌ها در سال ۱۳۹۸ به یک‌هزار و ۱۵۲ و ۱۷۱ مورد رسیده است.

حقدادی بیان کرد: سرانه ورزشی استان مرکزی در سال ۱۳۹۲ حدود ۸۳ سانتیمتر بوده اما، با راه‌اندازی اماکن ورزشی نیمه‌ تمام و توجه ویژه به ورزش روستایی این شاخص اکنون به بیش از ۹۲ سانتیمتر رسیده است.

وی، شمار ورزشکاران سازمان یافته استان مرکزی در سال ۱۳۹۲ را حدود ۷۲ هزار نفر عنوان کرد و گفت: تعداد ورزشکاران سازمان یافته این استان اکنون به حدود ۸۰ هزار نفر رسیده است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی در خصوص بهره‌برداری از پیست اسکیت ۲۲ بهمن اراک نیز گفت: این طرح از طرح‌های ملی ورزشی استان است که حدود ۱۵ سال از آغاز عملیات اجرایی آن می‌گذرد و اکنون به بهره‌برداری رسید.

حقدادی افزود: مساحت این پیست چهار هزار متر مربع و دارای ظرفیت ۱۵۰۰ نفر تماشاچی، سیستم سرمایش و گرمایش، راه‌های دسترسی از چهار سمت و دارای فضای سبز دسترسی جهت تماشاچیان و بازیکنان است که در نوع خود ظرفیت ارزشمندی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از ۲۱ میلیارد ریال برای ساخت پیست اسکیت ۲۲ بهمن هزینه شده و امکان برگزاری مسابقات بین‌المللی در آن وجود دارد و تمامی استانداردهای لازم در ساخت آن رعایت و از بهترین نوع کف پوش تولید داخل در آن استفاده شده است.

تجهیز ۱۶۵ خانه ورزش روستایی در استان مرکزی

 رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی استان مرکزی گفت: ۱۶۵ خانه ورزش روستایی از چهار سال گذشته در این استان تجهیز و در اختیار جوانان روستایی قرار داده شده است.

«علی عشوری» افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های تعیین شده تا پایان امسال ۳۵ خانه ورزش روستایی دیگر نیز تجهیز می‌شود.

وی، اعتبار هزینه شده برای هر یک از این خانه های روستایی را ۱۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از ۴۰۰ روستای استان مرکزی از خانه ورزش روستایی بهره‌مند می‌شوند.

رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان مرکزی اظهار داشت: تجهیز خانه های ورزش روستایی با همکاری وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی انجام می‌شود که استان مرکزی در این امر، پیشتاز دیگر استان ها است.

وی  بیان کرد: توجه و توسعه ورزش در مناطق کمتر برخوردار نظیر روستاها عاملی مهم در راستای ایجاد عدالت در توزیع سرانه‌های ورزش است و علاوه بر این نیروی جوان و استعدادهای ورزشی بسیاری در روستاهای کشور نهفته است که نیازمند توجه، کشف و پرورش هستند.

وی افزود: در طرح تجهیز خانه‌های ورزش روستایی ساختمان و ابنیه‌ای ساخته نمی شود و با بهره گیری از اماکن غیر فعال و بدون استفاده و پس از مرمت نسبی، این اماکن به شورای اسلامی روستا ها و دهیاری ها تحویل می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha