کتاب «حاج جلال» از فصیح‌ترین آثار ادبیات جنگ است

تهران- ایرنا- مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در مراسم رونمایی از کتاب «حاج جلال» به مناسبت هفته گرامی‌داشت دفاع مقدس این اثرا را روایت خانواده‌ای دانست که تمامی اعضای آن در جنگ شرکت داشتند و گفت: «حاج جلال» از فصیح‌ترین آثار ادبیات جنگ است.

مراسم رونمایی کتاب «حاج جلال» خاطرات حاج جلال حاجی‌بابایی نوشته لیلا نظری‌گیلانده، امروز (دوشنبه ۷ مهرماه) با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، عبدالحمید قره‌داغی مدیرعامل انتشار سوره مهر، حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مجلس و رییس کمسیون بودجه، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، حجت الاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس در دفتر ریاست حوزه هنری برگزار شد.

کتاب «حاج جلال»، عاشقاه‌ای پُر از صداقت و احساس ناب روستایی

در ابتدای این مراسم مرتضی سرهنگی، نویسنده و پژوهگر ادبیات دفاع مقدس کتاب خاطرات حاج‌جلال را کتابی از ادبیات جنگ مردمی و روستایی دانست و گفت: این کتاب از فصیح‌ترین آثار حوزه ادبیات جنگ است که مردم عادی با آن درگیر بودند. حاج جلال و پسرانش برای جنگ تربیت نشده بودند اما نان‌شان را از زمین درمی‌آوردند و حالا زمین‌شان در خطر بود و برای همین دست به کار شدند تا از زمین و سرزمین خود دفاع کنند.

وی گفت: حدس و گمان‌مان درست از آب درآمد و خانم نظری توانست حق مطلب را در نویسندگی این اثر به درستی ادا کند. به شکلی که لحن‌ها و صداها درست از کار درآمده  است. کتاب حاج‌جلال عاشقانه‌ای پر از صداقت،‌ احساس و پاکیزگی روستایی است.

سرهنگی با بیان اینکه کتاب خاطرات حاج‌جلال نشان می‌دهد خانواده حاجی‌بابایی با تمام علقه‌هایشان در جنگ حضور یافتند، گفت: می‌دانیم کم شدن یک جوان در یک روستا یعنی چه. روستایی که شاهد بزرگ شدن همان جوان بود. ما می‌دانیم شهید شدن دو فرزند و دو داماد در جبهه یعنی چه...

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موج منفی رسانه‌های غرب اشاره کرد و گفت: وقتی اخبار را دنبال می‌کردیم رسانه‌های خارجی مطلب توهین‌آمیزی درباره رزمندگان ایران بیان می‌کردند،‌آنها می‌گفتند نیروهای ایرانی با امواج انسانی موفق شدند فلان منطقه را به دست آورند، واژه امواج انسانی برای ما توهین بود، انگار رزمندگان ما مانند سرخپوست‌ها حمله کرده باشند.

طراحی عملیات با استناد به منابع متقن کتابخانه لندن

این مستندنگار دفاع مقدس یادآور شد: رزمندگان ایرانی برای عبور از اروند در عملیات والفجر ۸، طراحی عملیات‌شان را از منابع کتابخانه‌های لندن در حوزه جزر و مد رودخانه‌ها استخراج کرده و با محاسبه دقیق بهترین ساعت را برای حمله انتخاب کردند. بر این اساس است که می‌گویم «امواج انسانی»، توهین به رزمندگان ما به شمار می‌رود.

وی افزود:‌ تمام محاسبات دنیا برای حمله به ما درست بود الا یک محاسبه و آن اینکه مردم ما به یک باره سرباز شدند و تا زمانی که این روحیه وجود داشت و دارد مقاومت ادامه دارد.

سرهنگی تصریح کرد: نویسنده کتاب با قلبش این مسیر را طی کرد. چرا که ما هر وقت خواستیم انجام وظیفه کنیم شکست خورده ایم اما وقتی پای قلب به میان آید پیروز خواهیم شد. این کتاب را به عنوان یکی از زیباترین آثاری که لایه‌هایی از جنگ و روستا را نشان دهد معرفی می‌کنم. این نهایت وفاداری ما به انقلاب و جنگ است. به غربی‌ها می‌گوییم این امواج انسانی نیست، این امواج متعق به شماست که آدم‌ها را می‌خرید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha