علی عرب نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد مراکز شبانهروزی از سال ۹۲ تاکنون به ۵۱ مورد رسیده و کمک هزینه افراد مقیم در این مراکز نیز ۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به استفاده ۳۷۵ نفر از خدمات توانبخشی در منزل و واگذاری پنج هزار و ۴۲۳ پرونده به بخش غیر دولتی بیان کرد: تعداد کارگاههای روزانه توانبخشی از سال ۹۲ تاکنون، با افزایش ۱.۳ برابری به چهار مرکز افزایش یافته است و ۱۱۱ نفر نیز در حال فراگیری مهارتها هستند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در موضوع ارائه خدمات توانبخشی حرفهای و فعالیت مراکز حرفهآموزی معلولان در سنوات گذشته، پیشرفت بسیار خوبی را در سطح استان شاهد بودهایم، آن گونه که تعداد مراکز روزانه توانبخشی و حرفهآموزی تابعه از ۱۰ مرکز در سال ۹۲ به ۱۳ مرکز در سال جاری افزایش یافته و تعداد توانخواهان خدمت گیرنده نیز از ۲۱۶ نفر به ۲۹۸ نفر در سال جاری رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش مراجعه به کمیسیون پزشکی برای تعیین درصد و شدت معلولیت از ۲ هزار نفر به ۱۹ هزار و ۴۹۵ نفر و رشد نزدیک به سه برابری اعطای کمک هزینه اشتغال استاد شاگردی از ۳۸۰ به هزار و ۵۰ نفر از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید به معلولان بوده است.
عرب نژاد گفت: ۲۷۷ معلول ضایعه نخاعی در استان خراسان جنوبی وجود دارد که برای آنها حق پرستاری پرداخت میشود.
وی افزود: همچنین ۴۶ بیمار پی کی یو که نوعی بیماری ژنتیکی است در استان هستند که به آنها کمک هزینه تامین مواد غذایی پرداخت میشود.
وی گفت: کمک هزینه مناسبسازی خودرو و منزل نیز به هزار و ۲۰۰ معلول پرداخت و وسایل کمک توانبخشی برای سه هزار و ۶۲۱ نفر تامین شده که این رقم نسبت به سال ۹۲ که هزار و ۴۰۰ مورد بود، ۵۸ درصد افزایش نشان میدهد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به افزایش حق پرستاری معلول ضایع نخاعی از ۲۳۰ هزار تومان به ۵۴۴ هزار تومان افزود: با ارائه تسهیلات بلاعوض زمینه اشتغال هزار و ۲۸۰ معلول روستایی در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی فراهم شده و این در حالی است که از ابتدای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه تا قبل از سال ۱۳۹۲ فقط ۳۵۰ نفر از معلولان روستایی از تسهیلات اشتغال بلاعوض بهرهمند شده بودند.
وی اظهار داشت: بهرهمندی معلولان متقاضی دریافت پلاک ویژه خودرو افزایش یافته به طوری که در هفت سال گذشته بیش از ۲۰۰ متقاضی این خدمت را دریافت کردهاند.
نظر شما