واکسن آنفلوآنزا تاثیری در پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ ندارد

بوشهر- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: آنفلوآنزا و کووید ۱۹، بیماری‌های مجزا هستند و واکسیناسیون علیه یکی از آنها هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به دیگری ندارد.

دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال جاری همزمانی پاییز که فصل شیوع آنفلوآنزا است با پاندمی کووید ۱۹ باعث نگرانی شده‌‍است زیرا هر سال شماری از مردم در این فصل به بیماری آنفلوانزا مبتلا می‌شوند و بطور طبیعی درصدی از آنها که جزو گروه‌های پر خطر هستند نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا می‌کنند این در حالی است که در زمان حاضر بیماران مبتلا به کووید ۱۹ ظرفیت بیمارستان‌ها را اشغال کرده‌اند.

وی بیان کرد: همزمانی شیوع این ۲ بیماری در فصل پاییز می‌تواند باعث ایجاد مشکل در ارائه خدمات به بیماران بد حال شود.

خواجه ئیان یادآور شد: نگرانی بعدی از احتمال ابتلای افرادی است که بدلیل آنفلوآنزای شدید نیاز به بستری در بیمارستان‌ها پیدا می‌کنند این وضعیت ممکن است آنها را در معرض ابتلا به ویروس کووید ۱۹  قرار دهد.

وی ادامه داد: از آنجا که آنفلوآنزای شدید به طور معمول در گروه‌های پر خطر از جمله کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند اتفاق می‌افتد، این همزمانی ابتلا به دو بیماری باعث افزایش تلفات ناشی از آنها خواهد شد.

خواجه ئیان گفت: آنفلوآنزای فصلی عفونت حاد تنفسی است و توسط انواعی از ویروس آنفلوآنزا که در کل جهان در گردش هستند ایجاد می‌شود در بیشتر مردم علایم اصلی بیماری مثل تب درمدت یک هفته و بدون نیاز به مداخله درمانی خاص و فقط با درمان علامتی از بین می‌رود اما در گروه‌های پرخطر شامل کودکان زیر پنج سال، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و کسانی که مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای خاص هستند این بیماری می‌تواند به صورت شدید و کشنده بروز کند.

وی اظهارکرد: بنابراین هر سال گروه‌های در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده و در اولویت دریافت واکسن قرار می‌گیرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا به گروه‌های در معرض خطر تنها یکی از اقدام‌های توصیه شده‌ برای کنترل و پیشگیری آنفلوآنزا است و همه باید  بهداشت دست‌ها، آداب تنفسی و رعایت فاصله اجتماعی از یکدیگر را نیز در نظر داشته باشند.

خواجه ئیان افزود: اطمینان از کنترل آنفلوآنزا در گروه‌های پر خطر، کاهش بار احتمالی اضافی بر سیستم بهداشتی ناشی از بستری کردن بیماران جدید مبتلا به آنفلوآنزای شدید، کاهش غیبت از کار در بین کارکنان بهداشتی درمانی و سایر افراد ارائه دهنده خدمات به موارد ابتلا به کووید ۱۹، اطمینان از استفاده بهینه از ظرفیت محدود واکسن‌های آنفلوآنزا در جهان بویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط از جمله توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت است.

 وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان، در سال جاری بالاترین اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا به زنان باردار اختصاص یافته است و جانبازان بالای ۵۰ درصد و همه جانبازان شیمیایی با ارئه کارت جانبازی واکسن آنفلوانزا را دریافت می‌کنند.

خواجه ئیان، بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی شامل اچ آی وی، سالمندان ساکن در مراکز نگهداری، معلولان جسمی حرکتی، عصبی عضلانی، ذهنی، بیماران روانی مزمن، کودکان بی سرپرست و زنان آسیب دیده اجتماعی زیر پوشش اداره بهزیستی را از جمله دیگر گروه‌های هدف برای دریافت واکسن عنوان کرد.

وی تاکید کرد: واکسن آنفلوانزا به شهرستان‌های استان بوشهر ارسال شده‌است و از امروز در بین مراکز خدمات جامع سلامت توزیع می‌شود.

خواجه ئیان افزود: به منظور جلوگیری از تجمع مراجعان در واحدهای بهداشتی و درمانی، تزریق واکسن بر اساس نوبت دهی و فراخوان انجام می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha