علیرضا صادق روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان شکر در بین شرکت ها و اتحادیه های زنبورداران توزیع شده است تا در اختیار تولید کننده های عسل قرار بدهند.
وی افزود: برداشت عسل از زنبورستان های این استان نیز آغاز شده است و پیش بینی می شود که امسال بیش از سه هزار تن عسل از این زنبورستان ها برداشت شود.
وی اظهار داشت: پارسال از سطح زنبورستانهای این استان ۲ هزار و ۹۰۰ تن عسل تولید شده بود که در مقایسه با سال ۹۷ ، ۳۱ درصد افزایش داشت.
وی افزود: براساس سرشماری انجام شده در سال گذشته، ۲۰۵ هزار و ۵۸۵ کلنی در زنبورستانهای این استان وجود دارد.
صادق اظهار داشت: بر این اساس تعداد یکهزار و ۹۶۵ نفر بهرهبردار در این استان در حوزه تولید عسل و سایر فراورده های آن فعالیت دارند که یکهزار و ۹۳ نفر نیز به عنوان کارگر در این زنبورستانها مشغول به کار هستند.
وی گفت: در سال گذشته از هر کلنی ۱۴ کیلوگرم عسل به دست آمد در حالی که در سال های گذشته به ازای هر کلنی ۱۲.۴ کیلوگرم عسل تولید می شد.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود: شرایط مناسب آب و هوایی و وجود مراتع غنی پوشیده از گیاهان دارویی باعث تولید مرغوب عسل در این استان شده است.
وی اظهار داشت: خروج از تک محصولی و توجه به توسعه تولید سایر فراورده های زنبور عسل از قبیل ژله رویال، گرده گل و زهر زنبور گسترش زنبورستان ها از برنامه های این سازمان برای امسال و سال های آینده است.
وی تنوع گونه های گیاهی، استفاده از شیوه های ارگانیک برای مبارزه با بیماری ها، تولید عسل بدون تغذیه شکر و مدیریت صحیح زنبورستان ها را از عوامل تولید عسل کیفی و مرغوب برشمرد.
خراسان شمالی به لحاظ شرایط مناسب آب و هوایی و وجود مراتع غنی پوشیده از گیاهان دارویی در سال ۹۶ از نظر میزان تولید عسل رتبه ۱۳ و از نظر میانگین تولید به ازای هر کلنی بهره وری رتبه ششم کشوری را کسب کرده بود.
شهرستان اسفراین به عنوان قطب تولید عسل در خراسان شمالی است، زنبورداران اسفراین امسال یکهزار و ۷۰۰ تن عسل از ۱۱۴ هزار کلنی برداشت کردند.
وجود اقلیم متفاوت در گستره ۲ میلیون هکتاری خراسان شمالی شرایط را برای پرورش زنبور عسل فراهم کرده است به طوریکه رشته های کوه های آلاداغ، سالوک و شاه جهان از بهترین مناطق برای تولید عسل در استان محسوب می شوند.
در سال ۹۲ در این استان هزار و ۹۹ تن عسل تولید شده بود که با ۲۶۰ درصد رشد در سال ۹۸ به دو هزار و ۸۷۴ تن عسل رسید.
ارزش اقتصادی تولیدات عسل در استان بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما