رسانه‌ها کارآفرینان موفق را به جامعه معرفی کنند

کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به ضعف استقبال از ایده‌های خلاقانه و نو در استان گفت: از طریق رسانه‌ها باید کارآفرینان موفق را به عنوان قهرمانان به جامعه معرفی کنیم تا با الگوبرداری از آنها، ترس افراد بشکند و به کارهای نو اقتصادی روی بیاورند.

هدایت حاتمی روز سه شنبه در جلسه هیات امنای کانون کارآفرینان استان که در سالن جلسات سازمان همیاری شهرداری کرمانشاه برگزار شد، افزود: استانداری در مراحل پایانی تهیه کتاب اکوسیستم کارآفرینان استان است و تاکنون ۱۵ زنجیره رسته ای و ۲۰ موضوع اقتصادی مانند اقتصاد تبلیغات، اقتصاد روستا، اقتصاد شهری، اقتصاد مسکن، شیلات، گلخانه، آی تی، صنایع دستی، آموزش، فرهنگ و هنر، ورزش و گردشگری را شناسایی و تعریف کرده ایم.

وی توجه به بخش خصوصی و ترویج کارآفرینی را برای توسعه استان ضروری دانست و گفت: در بحث توسعه‌کارآفرینی در استان به دلیل ترسی که افراد از شروع یک کار جدید دارند باید ابتدا مدل هایی از کسب و کارها را بسازیم و تبلیغ کنیم، همچنین از ایده های خلاقانه نو حمایت ویژه به عمل آوریم و در گام بعدی ورود کسب و کار را آسان و از برخی از سخت گیری ها پرهیز کنیم.  

حاتمی در ادامه هم افزایی دستگاه های اجرایی و کارآفرینان و بخش خصوصی را برای پیشبرد امور اقتصادی بسیار با اهمیت عنوان کرد و گفت: حمایت از کسب و کارهایی که منجر به شغل و درآمد زدایی شود در اولویت استانداری است و حمایت از کارآفرینان در این قالب است.    

حاتمی گفت: جلسات کانون کارآفرینان استان باید از بیان کلیات و تعریف مفاهیم کارآفرینی به سمت بیان چالش ها، ارایه راهکارهای عملی و بحث تخصصی هر حوزه وارد شود تا نتیجه و خروجی داشته باشد و نتیجه بحث های هر جلسه تبدیل به برنامه و مصوبه ای برای اجرا شود.

او در بخش دیگری از سخنان خود، یکی از مشکلات اقتصادی استان را بیکاری و سرانه پایین درآمد مردم اعلام کرد و گفت: اگر در استان ۵۰، ۶۰ کارآفرین وجود داشت با مشکل بیکاری مانند استان البرز مواجه نبودیم و مشکلات اقتصادی از نوع دیگر بود اما حالا باید تمام برنامه های اقتصادی به رفع مشکل بیکاری و حمایت از کسب و کارهای کوچک اختصاص دهیم و اولویت بعدی به برنامه بزرگ اقتصادی باشد هرچند طرح های بزرگی مانند پروژه بزرگ پتروشیمی اسلام آبادغرب، پترو پالایش آناهیتا، اسید ستریک و زمزم در دست اجرا و بهره برداری داریم که می تواند تحول بزرگی در اقتصاد استان به وجود بیاورد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه آموزش کارآفرینی و توجه به خلاقیت های نو اقتصادی از سن پایین مهم دانست و گفت: استان با وجود ۱۰ دانشگاه مختلف ملی، آزاد، دانش بنیان، جهاد دانشگاهی، علمی کاربردی و حدود ۲۰۰ موسسه آموزشی مختلف ظرفیت بسیار عظیمی برای آموزش در زمینه کارآفرینی در اختیار بخش های مختلف کانون کارآفرینان دارد.

حاتمی در ادامه بیان داشت: امسال جشنواره کارآفرینان را با قدرت بیشتری نسبت به سال قبل برگزار خواهیم کرد.

در ادامه این جلسه از اعضای کانون کارآفرینان استان کرمانشاه با اهدای لوح تقدیر شد.

کانون کارآفرینی کرمانشاه از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده است و دارای هشت کمیته تخصصی حمل و نقل، سرمایه گذاری، آموزش و پژوهش، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنایع دستی، ابتکار و تبلیغات، بانوان و صنعت، معدن و تجارت در ۱۰ رسته شغلی تشکیل شده است و براساس اساسنامه هیات امنای آن از ۱۲ عضو ۶ کارآفرین و ۶ تن از مدیران کل دستگاه تشکیل شده است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در پایان سال گذشته ۱۵.۷ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.
طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه» نرخ بیکاری این استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. کاهش سه درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته محقق شده اما اکنون باید منتظر ادامه این کاهش در پایان امسال و سال آینده باشیم.
بنابر اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، جمعیت فعال استان ۳۹۴ هزار نفر و آمار بیکاران آن ۱۳۲ هزار نفر است. نیمی از افراد جویای کار استان‌ دانش آموخته دانشگاهی هستند.
اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.