گفت وگو بهترین راه حل مشکل قره‌باغ است

تهران- ایرنا- سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه این کمیسیون خواستار خویشتنداری طرف‌های درگیر در منازعه قره‌باغ است، افزود: بهترین راه برای حل مشکل قره باغ است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، ابوالفضل عمویی در جمع خبرنگاران درباره نشست روز چهارشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست تحولات منطقه و درگیری نظامی در منطقه قره‌باغ بررسی شد و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خواستار خویشتنداری و ترک نزاع از سوی دو کشور همسایه شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه گفت و گو، بهترین راه برای حل مشکل قره باغ است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد هرچه سریعتر حل اختلافات، ‌ میانجیگری خود را اعلام ‌کند و از وزارت خارجه نیز انتظار داریم در تحولات منطقه فعال وارد شده و کمک کند تا روند اختلافات در منطقه قره‌باغ به سرعت پایان یافته و درگیرهای متوقف شود.

عمویی  درباره دیگر مصوبات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت:‌ یکی از مباحثی که وقت زیادی در جلسه کمیسیون را به خود اختصاص داد، بررسی و اعمال نظر درباره طرح‌ها و لوایح ارجاعی به این کمیسیون بود که بعضی از این لوایح به عنوان کمیسیون فرعی و بعضی دیگر به عنوان اصلی ارجاع شده بود.

وی ادامه داد: لایحه پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با جرایم سازمان یافته در دریای خزر الحاقی به موافقنامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر که به عنوان کمیسیون فرعی ارجاع شده بود، ‌ تایید شد. همچنین لایحه پروتکل حفاظت از تنوع زیستی الحاقی به کمیسیون در چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی به عنوان لایحه دوم تایید شد. البته در نظر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اشاره شده بود که عضویت در این پروتکل با صدور بیانیه تفصیلی از جانب دولت جمهوری اسلامی ایران باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: لایحه تعیین تکلیف اموال دهکده رضوی به عنوان کمیسیون فرعی به عنوان لایحه سوم و  لایحه پروتکل همکاری و تعامل مراجع مرزبانی الحاقی به موافقنامه همکاری امنیت دریای خزر به عنوان لایحه چهارم را پس از بررسی و با نظر مثبت به صحن علنی ارجاع دادیم.

عمویی یادآور شد: لایحه موافقتنامه میان دولت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برای معاضدت در پرونده ملی و فراگیر که به عنوان کمیسیون فرعی به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شده بود با نظر مثبت بررسی و تایید شد. همچنین لایحه موافقتنامه همکاری اقتصادی و تجاری بین دولت‌های ساحلی دریای خزر، لایحه ششم بود که مورد تایید کمیسیون قرار گرفت.

وی اضافه کرد: لایحه عضویت سازمان فضایی ایران در فدراسیون بین المللی فضانوردی نیز از طرف کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تایید شد. همچنین در جلسه اخیر کمیسیون نیز سه لایحه معاضدت حقوقی در امور کیفری و مدنی و لایحه استرداد مجرمان بین ایران و برزیل نیز که هر سه به عنوان کمیسیون فرعی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اجرا شده بود، مورد تایید کمیسیون قرار گرفت.

عمویی با اشاره به سفر سه روز قبل اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به ایلام خاطرنشان کرد: گزارشی از سفر بعضی از نمایندگان مجلس برای بازدید از طرح گرمسیری استان ایلام توسط سارا فلاحی نماینده ایلام به عنوان مسوول هیات از روند اجرایی این طرح و ابعاد مختلف آن نیز ارائه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha