۱۶ مهر ۱۳۹۹، ۶:۴۰
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 84060205
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

صدا را از دریچه نگاه ما می‌شنوند

۱۶ مهر ۱۳۹۹، ۶:۴۰
کد خبر: 84060205
الناز ملکی
صدا را از دریچه نگاه ما می‌شنوند

سمنان- ایرنا- هر روز تعداد زیادی طفل معصوم پا به عرصه حیات می‌گذارند که برخی از آنان به دلیل مسائل ژنتیکی، محیطی یا غفلت والدین یک عمر از شنیدن نوای حیات محروم می‌شوند و این درحالی است که اطلاع‌رسانی و آموزش به والدین می‌تواند از شکل‌گیری سکوت محض در ذهن کودکان جلوگیری کند.

به گزارش ایرنا، به گفته متخصصان، حدود ۵۰ درصد کم شنوایی ها قابل پیشگیری است و باید والدین نسبت به نقش اقدامات پیشگیرانه و همچنین " تشخیص و مداخلات زودهنگام در بدو تولد " که بسیار ساده است، اما در عین حال، در سرنوشت و آینده تحصیلی و فعالیت اجتماعی کودک بسیار تاثیرگذار است  مطلع شوند.

براساس آمار، نزدیک به ۴۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان دچار ناشنوایی ناتوان کننده هستند که ۳۴ میلیون نفر از آن‌ها را کودکان تشکیل می دهد. ناشنوایی ممکن است بر اثر عوامل ژنتیکی،‌ پیچیدگی‌های زمان تولد، بیماری‌های عفونی، عفونت مزمن گوش، مصرف برخی از داروها، قرار گرفتن در برابر نویز شدید و پیری ایجاد شود.

 طبق گزارش‌ها ۲۳۳ هزار و ۳۲۴ نفر از جمعیت کشور و یکهزار و ۸۴۶ نفر از جمعیت استان سمنان  را افراد ناشنوا تشکیل می‌دهند و این آمار قابل توجه نشان می‌دهد باید برنامه‌های مدون پیشگیری از کم‌شنوایی و ناشنوایی در جامعه جدی گرفته شود تا هم از هزینه کرد اضافی برای درمان جلوگیری شود و هم کودکان که آینده‌سازان کشور هستند در محیطی پرهیاهو و با نشاط همراه با ملودی طبیعت رشد یابد و آینده فردی مفید و درآمدزا برای جامعه باشد تا فردی نیازمند هزینه.

آگاهی بخشی به جامعه و والدین برای  انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز ناشنوایی با استفاده از بخش‌های مختلف مانند ظرفیت  رسانه و تبلیغات شهری در مکان‌های شلوغ باید مورد توجه قرار بگیرد چرا که در تشخیص و درمان ناشنوایی تنهایک فرصت طلایی وجود دارد و غفلت از این فرصت به دلیل ناآگاهی به تاوان ناشنوایی یک طفل معصوم در درازای عمرش می‌انجامد.

تقویت پویش «آگاه سازی جامعه نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی» برای اطلاع رسانی هرچه بیشتر به مردم و خانواده ها برای پیشگیری از تولد نوزادان با کم شنوایی و ناشنوایی و تشخیص و مداخله زودهنگام برای بهبود کیفیت زندگی کودکان کم شنوا و ناشنوا برای موفقیت آنان مطابق با همسالان، یکی از مهمترین اقدامات در پیشگیری به شمار می‌رود که شکل‌گیری چنین پویشی نیازمند توجه  و مداخله جدی و حمایتی بخش‌های مختلف مانند تشکل‌های مردم نهاد است.

یکی از مهمترین اقدامات تشخیصی در پیشگیری از ناشنوایی تشخیص به موقع یعنی در بدو تولد است، تا در صورت مشکل در شنوایی برای نوزاد، سمعک استفاده شود و آموزش‌های مناسب براساس اصول علمی به والدین داده شود و در این صورت نوزاد می تواند رشد طبیعی داشته باشد و مانند همسالان شنوای خود، زبان آموزی و خواندن و نوشتن بیاموزد.

به گفته کارشناسان به منظور پیشگیری از کم شنوایی و ناشنوایی در جامعه و مداخلات ضروری در بدو تولد، در کنار تمام اقدامات علمی، آموزشی و همچنین بهداشتی و درمانی، باید قانون «اجباری کردن تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی و ناشنوایی در بدو تولد» از سوی مجلس شورای اسلامی مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

ازدواج های فامیلی و مسائل ژنتیکی زوج‌ها از دیگر عوامل ایجاد کم شنوایی در فرزندان در همه کشورها به شمار می‌رود که قابل پیشگیری است، براساس آمار ۶۰ تا ۷۰ درصد کودکان کم شنوا حاصل ازدواج های فامیلی هستند و حتی اگر در آن خانواده و یا فامیل، فرد کم شنوایی وجود نداشته باشد، ژن مربوطه، سبب تولد نوزاد کم شنوا می شود و این در حالی است که اگر آگاه سازی در جامعه گسترش یابد، خانواده ها از مشاوره های پیش از بارداری استفاده می کنند و با اقدامات پیشگیرانه، از تولد نوزاد مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی جلوگیری خواهند کرد.

کم شنوایی و ناشنوایی، شایع ترین اختلال مادرزادی است بطوری که از هر یکهزار تولد، یک تا سه نوزاد حتما دچار کم شنوایی عمیق دوطرفه دائمی هستند. اگر نوزادان با کم شنوایی خفیف تر و یا یک طرفه را به آن اضافه کنیم، تعداد نوزادان کم شنوا به ۱۶ در یکهزار تولد افزایش می یابد. 

اما در کنار تلاش‌های پیشگیرانه در زمینه کم‌شنوایی و ناشنوایی کودکان باید این عارضه در بزرگسالان را نیز جدی گرفت چرا که به گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سراسر جهان ۱.۱ میلیارد جوان ۱۲ تا ۳۵ ساله به دلیل قرارگرفتن در معرض نویز حاصل از سیستم‌های الکترونیکی تفریحی و همچنین استفاده از هدفن هنگام بازی‌های رایانه‌ای و شنیدن موسیقی با صدای بلند در معرض خطر ابتلا به ناشنوایی هستند.

در بعضی موارد با وجود تلاش‌ها متاسفانه برخی از افراد ناشنوا می‌شوند و در این شرایط باید حق این افراد حفظ شود تا بتوانند با شرایط خود کنار آمده و مانند انسان‌های عادی تلاش کنند و یکی از چالش‌های مهم این قشر از جامعه بیکاری است و مطالبه این افراد توجه ویژه به قانون اختصاص سه درصد استخدامی معلولان در دستگاه های اجرایی است و در کنار اشتغال پشتیبانی از هزینه‌های سنگین توانبخشی از دیگر مطالبه‌ این افراد است که در استان سمنان سه انجمن ناشنوایان در شهرستانهای سمنان، شاهرود و دامغان فعال و بازوان توانمند بهزیستی در امر خدمت رسانی به جامعه هدف استان هستند و می‌تواند الگوی موفق برای کشور باشد.

پل ارتباطی بین فرد شنوا و ناشنوا زبان اشاره‌ است که با او سخن می‌گوید و انتظار می‌رود در مکان‌های پرتردد و هم چنین رسانه‌های تصویری با قراردادن زبان اشاره  به ناشنوایان هم لذت دیدن یک فیلم جالب  را هدیه دهیم و هم به با خبر شدن آنان از رویدادهای روزانه کمک شود. 

زبان اشاره ، یک نظام قراردادی خاص، منظم و پیشرفته زبانی  است که در آن به منظور انتقال معنی، به جای الگوهای صوتی یا نوشتاری از علایم بصری یا اشاره استفاده می‌شود. زبان‌های اشاره ملی، زبان طبیعی افراد ناشنوا هستند.

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ زبان اشاره ملی توسط بیش از ۷۰ میلیون ناشنوا در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در یک کلام می‌توان گفت زبان‌های اشاره ملی، امکان ورود کامل ناشنوایان را به جوامع فراهم می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha