بیش از ۴۰۰ میلیون دلار کالا از خراسان رضوی صادر شد

مشهد- ایرنا- رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در پنج ماهه نخست امسال میزان صادرات گمرکات استان خراسان رضوی ۴۲۷ میلیون دلار معادل ۷۸۳ هزار تُن کالا بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به دلیل شیوع کرونا از لحاظ ارزشی ۲۰درصد کاهش داشته است.

محمدعلی امیرفخریان روز پنجشنبه در نخستین  کارگاه آموزشی اهمیت و ضرورت ورود به بازارهای اوراسیا در شرایط تحریم در استان خراسان رضوی با حضور جمعی از مدیران بخش بازرگانی واحدهای تولیدی نیشابور، فیروزه و زبرخان افزود: بیشترین حجم صادرات خراسان رضوی به ترتیب به کشورهای افغانستان، عراق، هنگ‌کنگ، ازبکستان، اسپانیا، امارات، ترکمنستان، پاکستان، قزاقستان و قرقیزستان بوده است.
وی ادامه داد: سهم بخش تجارت خارجی استان خراسان رضوی در کشور چهار و نیم درصد است که در شرایط تحریم‌ها به پنج و نیم درصد افزایش یافته است.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: طی پنج ماهه نخست امسال میزان صادرات این استان نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد کاهش یافته و یک و چهار دهم درصد از صادرات کل کشور به ارمنستان را صادرات خراسان رضوی تشکیل می‌دهد.
امیر فخریان افزود: بیشترین اقلام صادراتی از استان خراسان رضوی به ترتیب زعفران، مواد مورد نیاز در صنعت صابون سازی، مرغ، پسته، البسه، رب گوجه فرنگی، انواع کف‌پوش‌ها و فرشهای ماشینی، صنابع لبنی و میوه و تره‌بار بوده است.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات ما در تجارت خارجی کم بودن میزان موافقت‌نامه‌های تجاری است که موجب شده ترکیه در این حوزه به عنوان یک رقیب جدی ورود پیدا کند و در عمل موافقت‌نامه تجاری که بتواند سهم موثری در تجارت خارجی ما داشته باشد نداشته‌ایم و امیدواریم در حوزه تجارت خارجی با منطقه اوراسیا این مشکل برطرف شود.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: به خاطر اینکه حجم بسیاری از صادرات به منطقه اوراسیا از طریق گمرکات غربی کشور مانند انزلی، آستارا و امیرآباد انجام می‌شود اطلاع دقیقی از میزان صادرات این استان در دست نیست.
امیر فخریان افزود: در سالهای اخیر شاهد ورود ترکیه به عنوان رقیب در بازارهای منطقه‌ای هستیم و باید برای موفقیت براساس مزیت‌هایی که داریم فرهنگ و زبان بازارهای هدف در منطقه اورسیا را مورد توجه قرار دهیم.
وی اضافه کرد: بیشتر بازارهای هدف ما در بخش صادرات سنتی بوده و هنوز نتوانسته‌ایم به بازارهای روسیه و قطر پس از مشکلاتی که با ترکیه داشتند ورود پیدا کنیم.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌ها گسترش ارتباطات تجاری با کشورهای حوزه اوراسیاست و ایران هم اقتصادی‌ترین‌ مسیر برای ارتباط تجاری حوزه اوراسیا با کشورهای جهان است که همه اینها موجب کم اثر کردن تحریم‌های آمریکا می شود و خراسان رضوی به دلیل اتصال به شبکه ریلی و برخورداری از مناطق آزاد تجاری و گمرک سرخس نقش ویژه‌ای در این بخش دارد.
امیر فخریان افزود: تا کنون ۴۰ کشور برای پیوستن به پیمان منطقه‌ای اوراسیا اعلام آمادگی کرده‌اند که پیوستن آنها موجب سهولت در مبادلات تجاری بین این کشورها خواهد شد و ایران با ۴۶ کشور از طریق موافقت‌نامه‌های تجاری همکاری می‌کند و اوراسیا از طریق ایران به آب‌های گرم جنوب ارتباط پیدا می‌کند که موجب افزایش درآمدهای ترانزیت ما هم خواهد شد. 
وی اضافه کرد: نیشابور شهری مورد توجه فارسی‌زبانان ازبکستان و تاجیکستان است و نمایشگاه بین المللی نیشابور ظرفیت تهاتر با نمایشگاه‌های کشورهای همسایه را دارد که موجب معرفی و شکوفایی اقتصاد منطقه است با این حال از لحاظ گردشگری توفیقاتی در این زمینه نداشته‌ایم. 
او ادامه داد: با توجه به نقش و ظرفیت ویژه نیشابور و قرار گرفتن این شهر در نزدیکی مسیر جاده ابریشم باید علل عدم موفقیت این شهر در این حوزه به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و عارضه‌یابی شود.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha