«عمران صلاحی» طنز منحصر به فردی از خود بر جای گذاشت

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه با گرامیداشت سالگرد درگذشت «عمران صلاحی» گفت: وی شاعری با ذوق و طنازی اصیل بود که نظم و نثر را به خدمت طنز درآورده بود و طنز منحصر به فرد و امضاداری از خود بر جای گذاشت.

«سعید خطیب‌زاده» روز جمعه طی پیامی که در صفحه شخصی خود در پیام رسان اینستاگرام منتشر کرد، نوشت: مرحوم «کیومرث صابری فومنی»، گل‌آقا جان تاریخ طنز ایران، از تعبیر «گریه قاه قاه» برای طنز استفاده می‌کرد، تعبیری جانانه و دقیق که نشان می‌دهد طنز در ورای صورت ظاهر خود که معمولاً سبب می‌شود لبخند بر لب بیاید، در باطن تلنگری به اندیشه انسانهاست و در ذات خود برای تأمل بیشتر است.

وی تصریح کرد: طنز ماندگار، همان طنزی که فراتر از به ‌اصطلاح «بگو بخند» است، همواره از تضادها استفاده می‌کند و با نیتی خیرخواهانه و جهت اصلاح کژی‌ها، این تضادها را به گونه‌ای شکل می‌دهد که خنده بر لب یکی از نتایج ابتدایی آن و برگشتن به مسیر درست، هدف غایی آن است و همین، طنز را از هزل، لودگی و هجو متمایز می‌کند.

سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه نوشت: تاریخ ادبیات ما از عبید زاکانی تا معاصران نام‌آشنا، طنزنویسان صاحب سبکی داشته که گنجینه‌ای از نکته و اشارت‌های لطیف ونازک‌اندیشانه فراهم آورده اند.

خطیب‌زاده با اشاره به اینکه در میان معاصرین، مرحوم «عمران صلاحی» از جمله طنزپردازان مولفی است که بارها ما را میهمان گریه‌های قاه قاه خود کرده است، گفت: وی شاعری با ذوق و طنازی اصیل که قالب‌های نظم و نثر را به خدمت طنز درآورده بود و طنز منحصر به فرد و امضاداری از خود به جای گذاشت که بیش از آنکه در پی خنداندن باشد، در آثارش عنصر تضاد و «ناگهانی بودن» را ترکیب می‌کند و تلنگر استادانه‌اش را به ذهن می‌زند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha