به گزارش ایرنا این آیین روز شنبه و همزمان با نخستین روز هفته تهران برگزار شد و شهرداری منطقه ۱۲ پایتخت به نقش انجمنها و فعالان حوزه تهرانشناسی در زمینه افزایش آگاهی مردم و شناساندن ظرفیتهای شهر تاکید کرد.
«علیمحمد سعادتی» افزود: به طور طبیعی ارزشهای ملموس و ناملموس شهر زمانی پاسداری میشود که صاحبان اصلی آن که شهروندان هستند، نسبت به آن آگاه باشند و رسالت خود را در این خصوص انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه شهرداری منطقه ۱۲ در قلب تهران مجموعهای از هویت این شهر را در خود جا داده و امانتدار این گوهر گرانبهاست، اظهار داشت: تکتک شهروندان باید اهتمام و رسالت خود را در پاسداری از این ارزشها به کار بگیرند.
«سعادتی» نقش رسانهها، اهالی فرهنگ و ادب، محققان و دانشجویان را در معرفی و آگاهیبخشی در خصوص تهران مهم عنوان کرد و تصریح کرد: نقش این افراد در حفظ ارزشها بیبدیل است و زمانی میتوانیم در مأموریتها موفق باشیم که زمینه تعامل را با شهروندان و مردم افزایش دهیم.
وی همچنین از مدافعان سلامت و فعالان حوزه سلامت در بیش از ۵۰ مرکز آموزشی و بهداشتی منطقه ۱۲ قدردانی و اضافه کرد: سال ۹۹ به سال متفاوتی تبدیل شد و از ابتدای شروع و تشکیل ستاد کرونا ماموریت مضاعفی در نگهداشت شهر و ضدعفونی داشتیم.
شهردار منطقه ۱۲ همچنین از فعالان حوزه تهران خواست تا در پی طراحی مسیرهایی باشند که آگاهیبخشی به شهروندان در خصوص تهران با اخلال روبرو نشود و افراد بیشتری به تهران دلدادگی پیدا کنند و به جای زندگی در تهران در تهران زیست داشته باشند.
تکتک ساکنان تهران به تهران بدهکارند
«نصرالله حدادیان» تهرانشناس و استاد دانشگاه با بیان اینکه چرا یک خیابان به نام «جعفر شهری» استاد تهرانشناس نیست، نامگذاری محلی به نام این استاد را خواستار شد.
وی با بیان اینکه چرا روح این شهر را کسی پاس نداشته است، بیان کرد: همه منطقه ۱۲ تهران تاریخ است و هنوز میتوانید «سلاله» شکنجه دوران قاجار را در محله هفت تن و خانهای تاریخی در این منطقه ببینید.
وی با بیان اینکه وجب به وجب شهرداری منطقه ۱۲ خاطره و تاریخ تهران است، افزود: هرکسی در تهران زندگی میکند، به این شهر بدهکار است و باید کاری کنیم که مردم تهران، این شهر را دوست داشته باشند.
چه کسانی مورد قدردانی قرار گرفتند؟
در این آیین از پیشکسوتان تهرانشناسی، مولفان و پژوهشگران، انجمنها و فعالان حوزه تهران شناسی، خبرنگاران، عکاسان و مستندسازان حوزه تهران تجلیل شد.
بر این اساس «نصرالله حدادی تهرانپژوه»، «رضا شیرازیان نویسنده کتابهای تهراننگاری، بانک نقشهها و عناوین مکانی تهران قدیم تهران و اطلس تهران قدیم»، «محمد نوربخش پژوهشگر»، «سعید روشن مدیر موسسه تهرانشناسی و پژوهشگر تهران»، «ندا لطفی مهیاری دبیر انجمن تهرانشناسی»، «همایون عبدالرحیمی پژوهشگر، نویسنده، عکاس کانون حافظان میراث فرهنگی تهران» تجلیل شدند.
همچنین «مرجان حاجی رحیمی» از خبرگزاری شهر، «معصومه آقاامینی» از خبرگزاری جمهوری اسلامی، «داود قهردار» عکاس خبرگزاری ایرنا، ایسنا و همشهری، «فاطمه علیاصغر» خبرنگار شهروند و کانال میراث خبر، «احسان رستمیپور» از کانال میراثنما و دروازه تهران و «سجاد مشحون مستندساز» تجلیل شدند.
در ادامه این آیین، «فاطمه مجدنیا پژوهشگر تهران، نویسنده و عکاس کانون حافظان میراث فرهنگی تهران»، «علی رضا حسینی» از کانال تلگرامی ناف طهرون، «زیبا باقری» از خبرگزاری تهران زیبا، «مجید منصور رضایی» از کانال تگرامی شنبه شهر و «مینا حشمتی» عکاس فتومنتس تقدیر شدند.
همچنین از «فاطمه عسگری نیا» از کانال تلگرامی همشهری آنلاین، «فریدا مستوفیزاده» از زیروتن، «سعید فتوحی» از کانال تلگرامی و پیج اینستاگرامی میراثباشی، «مرضیه موسوی» از روزنامه همشهری، «مریم اطیابی» از کانال تلگرامی و پیج اینستاگرامی میراثباشی، «پریسا هاشمی»، «مریم باغانی»، «یوسف بهدری» از پییج شهرنگاری، «وحید شهاب» از کانال تلگرامی و پیج اینستاگرام چنارستان تجلیل شدند.
بر اساس این گزارش «فاطمه موسوی» از زیروتن، «شکوفه کشوری» از پیج اینستاگرامی برنا، «یگانه پوراحد»، «سعید محمودی ازناوه عضو هیئت موسس انجمن عکاسی میراث فرهنگی»، «امید طاهرخوانی» از کاینات، «سعید شهامت» از کانون میراث و تامل، «علیرضا محمدی» از رادیو تهران، «مسعود اردانی» از روزنامه امتیاز مورد قدردانی قرار گرفتند.
همچنین «صلنا عبادی» از آرمانشهر، «سمیه زمانی»، «نسترن نعمتی»، «فاطمه طائب» و «فاطمه تعمیدی» نیز تجلیل شدند.
نظر شما