۱۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۶:۳۲
کد خبر: 84064067
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قرقیزها انتخابات پارلمانی برگزار کردند

۱۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۶:۳۲
کد خبر: 84064067
قرقیزها انتخابات پارلمانی برگزار کردند

تهران - ایرنا - مردم جمهوری قرقیزستان در حالی امروز یکشنبه برای انتخاب نمایندگان جدید پارلمان کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پای صندوق‌های رای رفتند که نتیجه آن آزمونی برای بررسی عملکرد این کشور در بحبوحه بدترین بحران اقتصادی دو دهه گذشته، خواهد بود.

به گزارش ایرنا از رسانه‌های قرقیزستان، مردم این کشور امروز نمایندگانی از دستکم 16 حزب سیاسی برای هفتمین دوره انتخابات پارلمانی از زمان استقلال این کشور بر می گزینند که بتوانند تعیین کننده ساختار تقنینی و حتی اجرایی و قضایی کشور باشند.

حوزه‌های رای‌گیری این انتخابات از ساعت ۸ صبح امروز (یکشنبه) به وقت محلی شروع به کار کردند و کار اخذ رای قرار است تا ساعت ۸ شب این کشور ادامه یابد.

در شهر بیشکک پایتخت ۲۳۳ حوزه رای‌گیری، در شهر "اوش" ۷۶ حوزه و در مجموع در سرتاسر کشور ۲ هزار و ۴۶۲ حوزه رای‌گیری فعال است.

انتخابات امروز به علت شیوع کرونا بر اساس تدابیر و پروتکل‌های خاص وزارت بهداشت این کشور برگزار شد. دمای بدن افراد پیش از ورود به حوزه‌های رای‌گیری مورد سنجش قرار گرفته و همچنین ماسک و دستکش در اختیار رای دهندگان و پرسنل حوزه‌های رای‌گیری قرار داده شد. همچنین مقرر شده بود تا فاصله ۱.۵ تا ۲ متری بین افراد هم در داخل و بیرون حوزه‌های رای‌گیری رعایت شود.

در همین ارتباط به گزارش خبرگزاری رویترز، احتمال می رود که حامیان "سورونبای جینبکوف" رئیس جمهوری قرقیزستان تعداد قابل ملاحظه‌ای از کرسی‌های پارلمان این کشور آسیای میانه را به دست آورند، اما با این وجود پیش بینی می شود که ائتلاف حاکم کنونی طرفدار رئیس جمهوری (در پارلمان) به علت شکاف‌های داخلی در دو گروه سیاسی اصلی و نارضایتی گسترده میان رای‌دهندگان بر هم خواهد خورد.

 این درحالی است که ادعاهایی هم در خصوص خرید و فروش رای انتخابات قرقیزستان مطرح شده و برخی رسانه‌ها مانند "فرانس ۲۴" و همچنین شبکه خبری الجزیره قطر در گزارش‌هایی مساله خرید و فروش ادعایی آراء در انتخابات قرقیزستان را مورد توجه قرار داده‌اند. 

یک نظرسنجی در ماه اوت نشان داد که ۱۵ درصد از پاسخ دهندگان از ایده رای دادن علیه تمام احزاب موجود حمایت می‌کنند. در مجموع ۱۶ حزب برای کسب ۱۲۰ کرسی پارلمان قرقیزستان رقابت می‌کنند. درصورتی که هیچکدام از این احزاب رای بیشتری از گزینه "علیه همه احزاب" کسب نکنند، ناگزیر باید شاهد برگزاری انتخابات مجدد در این کشور بود.

 این کشور ۶.۵ میلیون نفری تاریخچه‌ای از ناآرامی سیاسی هم دارد. در ۱۵ سال گذشته دو رئیس جمهوری با قیام مردمی سرنگون شده و رئیس جمهوری سوم هم به علت اختلاف و نزاع با رئیس جمهوری بعدی اکنون در زندان به سر می‌برد.

برخی ناظران می‌گویند که کارزار تبلیغاتی ترویج دهنده "رای علیه همه احزاب موجود"، در حقیقت طرح و برنامه‌ای از سوی احزاب ثروتمند است که قادر خواهند بود در انتخابات مجدد احزاب کوچکتر را از حیث هزینه و بودجه کنار بزنند. 

حزب سوسیال دمکراتیک قرقیزستان که پیروز برتر انتخابات قبلی در سال ۲۰۱۵ بود و در مرکز ائتلاف طرفدار دولت در پارلمان قرار داشت، در پی اختلافات بین جینبکوف و الماس‌بیگ اتامبایف رئیس جمهوری قبل از او دچار انشعاب شد.

 حزب Respublika- Ata Zhurt عضو دیگر ائتلاف دولت هم که به همراه حزب سوسیال دمکراتیک بیش از نیمی از کرسی‌های پارلمان را در انتخابات قبلی به دست آورده بود نیز دچار انشعاب شده است و برخی نمایندگان عضو سابق این حزب اکنون تحت لوای احزاب دیگر درصدد راهیابی مجدد به مجلس هستند.

برخی از نزدیکترین متحدان جینبکوف از جمله برادر او اکنون تحت لوای حزب "بیریمدیک" (اتحاد) نامزد ورود به پارلمان هستند. این درحالی است که "مارات امانکلوف" (Marat Amankulov) رهبر این حزب ماه گذشته به علت اظهاراتی در حمایت از همبستگی و اتحاد نزدیک‌تر با روسیه با موجی از انتقادها رو به رو شد. امانکلوف در واکنش گفت که اظهارات او خارج از متن صحبت مورد ارزیابی قرار گرفته است.

نتیجه انتخابات امروز قرقیزستان یکشنبه شب یا روز دوشنبه مشخص خواهد شد اما به علت شکاف‌های موجود میان احزاب، تشکیل دولت جدید ممکن است روزها یا هفته‌ها به طول انجامد.

در همین ارتباط پایگاه خبری اوراسیانت گزارش داد که در واپسین روزهای تبلیغات انتخاباتی در قرقیزستان حتی مواردی مطرح شد که این ظن و گمان را ایجاد کرد که ممکن است برخی مراجع بخواهند تغییراتی در نتیجه انتخابات ایجاد کنند، اما برخی از کارشناسان نیز این ادعا را رد می کنند.

فیلم‌های با محتوای غیراخلاقی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده و برخی کاربران از این محتوا و مباحث پیرامون آن برای بی‌اعتبار کردن احزاب رقیب حزب "اتحاد" استفاده کرده‌اند؛ حزبی که انتظار می‌رود پس از انتخابات به عنوان حزب دولت ظهور کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha