۷۲ هزار نفر جمعیت سالمند مازندران نیاز به مراقبت دارند

ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران رشد جمعیت سالمندان را یکی از نگرانی‌های استان توصیف کرد و گفت که در حال حاضر بر اساس استانداردها ۷۲ هزار نفر از جمعیت سالمند استان نیاز به مراقبت دارند.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی مازندران ، فرزاد گوهردهی جمعیت سالمند مازندران را ۴۰۲ هزار نفر اعلام کرد.

وی وضیح داد : حدود ۸۱.۷ درصد از سالمندان دارای توانایی و مستقل هستند ، ۱۳.۳ درصد نیاز به کمک در انجام فعالیت های روزمره دارند و پنج درصد کاملا غیرمستقل و وابسته به دیگران هستند که به این ترتیب در مجموع تعداد سالمندان نیازمند خدمات توانبخشی استان حدود ۱۸ درصد است .

گوهردهی حرکت سالمندی در جمعیت مازندران را پرشتاب توصیف کرد و گفت : در حالی که بر اساس  سرشماری سال ۹۵ نفوس و مسکن ۱۱.۴۱ دهم از جمعیت مازندران یعنی ۳۷۴ هزار و ۸۰۱ نفر جزو جمعیت سالمند بودند ، اما آمارهای سال ۱۳۹۷ نشان می دهد که این رقم به ۱۲.۴ دهم درصد رسیده و روند صعودی را طی می کند و باعث شده مازندران در میان استان های کشور رتبه دوم سالمندی را داشته باشد که نیازمند برنامه‌ریزی مدون در راستای ارائه خدمات ویژه به سالمندان جهت دستیابی به اهداف برنامه ششم است.

وی افزایش جمعیت سالمندان را با توجه به افزایش سطح رفاه عمومی طبیعی دانست و افزود : مهم ترین دغدغه ارائه خدمات مناسب و تامین هزینه این خدمات است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اعلام این که بهزیستی در راستای تحقق بند ج ماده۸۰ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مکلف به تداوم اجرای ساماندهی و توانبخشی سالمندان با پوشش حداقل ۷۵ درصد جمعیت هدف در پایان برنامه است ، گفت : برنامه‌های توانمندسازی سالمندان ، پرداخت مستمری، ارائه تجهیزات و وسایل کمک توانبخشی، مناسب سازی منزل و خدمات توانبخشی سرپایی از طریق کلینیک ها و خرید خدمت تنها بخشی از وظایف سازمان بهزیستی در قبال سالمندان است.

وی گفت: در حال حاضر تعداد ۱۵ مرکز روزانه با ظرفیت پذیرش ۸۰۰ نفر سالمند در حال ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در سطح استان هستند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به ارائه خدمات به ۲۱۵ نفر سالمند در چهار مرکز توانبخشی و نگهداری شبانه‌روزی در استان افزود: در این مراکز به سالمندان با حداکثر وابستگی و نیازهای خاص که به نوعی تحت حمایت خانواده قرار ندارند،در تمام ساعات شبانه روز خدمات توانبخشی و مراقبتی ارائه می شود.

گوهردهی همچنین با بیان اینکه ۳۴۶ سالمند از خدمات هشت مرکز توانبخشی در منزل برخوردار هستند گفت: این مراکز به سالمندان با وابستگی شدید و سالمندان معلول تخت‌گرا و سالمندانی که دسترسی به مراکز بهداشت و مراکز روزانه سالمندی ندارند با هدف ارتقاء سطح سلامت و رسیدن به استقلال نسبی خدمات توانبخشی و مراقبتی  ارائه می دهد.

وی احداث خانه‌های حمایتی با هدف تسلط و مدیریت سالمند بر زندگی فردی و اجتماعی خود را یکی از برنامه‌های مهم بهزیستی در حوزه سالمندان عنوان کرد و گفت: در سطح استان تاکنون یک خانه حمایتی سالمندان  با ظرفیت ۱۰نفر سالمند راه‌اندازی شده است.

گوهردهی با تاکید بر اهمیت بهبود روش زندگی و ارتقاء کیفیت آن و ایجاد رضایت و امید به زندگی در سالمندان از طریق ارایه خدمات رفاهی ،بهداشتی ،درمانی و توانبخشی افزود: با توجه به روند رو به رشد سالمندی در استان فراهم ساختن امکان تداوم حضور سالمند در جامعه، تثبیت و حفظ موقعیت و جایگاه سالمند در خانواده ضروری است.

وی فراهم ساختن امکان مشارکت مردم، انجمن ها و موسسات غیردولتی در ارائه خدمات به سالمندان را ضروری دانس و افزود: برای بهینه‌سازی وضعیت مشارکت اجتماعی سالمندان، فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی توسط رسانه‌ها، رفع موانع فیزیکی با مناسب‌سازی محیط، تأمین وسایل کمک توان‌بخشی و مهیا ساختن امکانات معیشتی و شغلی و ارتقای سطح سواد سالمندی جامعه اقدامات گسترده ای نیاز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha