نخستین جشنواره ادبی آفتابگردان با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد

تهران- ایرنا- نخستین جشنواره ادبی آفتابگردان، با موضوع سالمندان عصر امروز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

اختتامیه نخستین جشنواره ادبی آفتابگردان عصر یکشنبه در سالن شهید عاشوری موسسه خانه کتاب ایران، با معرفی برگزیدگان برگزار شد. 

برگزیدگان بخش داستان کوتاه

رتبه نخست: یحیی محسن پور با اثر سه لته گوشت 
رتبه دوم: محمدحسن مردانی با اثر ما پیرمردهای زپرتی

رتبه سوم: ایمان مسگرزاده با اثر شوش از میان غبار

بخش داستانک

رتبه نخست: سکینه باقری هارونی با اثر هواپیمای اختصاصی
رتبه دوم: حمیده مشگی با اثر اشک

رتبه سوم: مجتبی موسوی با اثر آلزایمر 
 

بخش کاریکلماتور
محمود سلطانی
 و بهروز الجزایری اول و دوم شدند.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران در این نشست با بیان این که تهران یک درصد بیشتر از دیگر شهرها سالمند دارد گفت: ما در شرایطی قرار داریم که نزدیک ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمندان هستند، اما زیرساخت های کشور، مناسب نیست و امکانات لازم برای حمایت وجود ندارد، حتی آن گفتمان حمایتی برای سالمندی خوب نیز وجود ندارد که بتواند بر توانایی آنها تمرکز کند و آن‌ها را پویا نگه دارد. پژوهش‌ها نشان می دهد، ۸۰ درصد افراد سالمند که بالای ۶۰ سال هستند می توانند زندگی خود را داشته باشند.

زینب نصیری افزود: این دوره، برای افراد، دوره توانمندی و اتفاقات و جریان های خوب است، اما ما حس توانایی فرد را می گیریم و به سمت بیماری سوق می دهیم و او را افسرده می کنیم. در ایران از هر چهار نفر یک نفر سالمند است، اما وضعیت سالمندان، تفاوت دارد، اگر به آنها کمک نکنیم و اصلاح زیر ساخت ها انجام نشود، شرایط سخت تر خواهد بود. 

وی نقش نهادها را مهم دانست و گفت: گروه های مختلف سالمندی، توانمندی خود را ببینند و در کنار تغییر این نکات فردی، باید این واقعیت را در نظر بگیریم. اگرکاری قرار باشد اتفاق بیفتد، باید با هم کار کنیم.

نصیری گفت: خوشحالیم که نهادهای مدنی خوبی در این حوزه وجود دارند که می توانند گفتمان سالمندی را تغییر بدهند.

اولین جشنواره ادبی آفتابگردان، در دو بخش آثار با موضوع سالمندی و خاطره‌نویسی سالمندان (خود نوشت) با هدف اصلاح نگرش به سالمند و سالمندی و ترویج فرهنگ بهره برداری از توانایی های سالمندان، اسفند  ۱۳۹۸ فراخوان خود را اعلام کرده و  پس از ۶ ماه به کار خود پایان داد. 

ترویج فعالیت اجتماعی با رویکرد نگاه به سالمندان در بین عموم مردم، تشویق داستان نویسان حرفه ای و اصحاب قلم برای پرداختن به تولید آثار داستانی با موضوعات مختلف دوران سالمندی، شناسایی و تبیین موضوعات و آسیب های ناشی از عدم توجه به زوایای مختلف دوران زندگی سالمندان به وسیله ابزار هنر در بین آحاد جامعه با رویکرد سلامت پایدار جامعه، شناسایی و جذب نویسندگان این حوزه با رویکرد گسترش سرانه مطالعه و جریان سازی در ادبیات داستانی به عنوان یکی از حوزه های مغفول ادبیات کشور از اهداف برگزاری این جشنواره ادبی بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha