محمدعلی طهماسبی در دیدار تشکلها، فعالان و نخبگان کشاورزی استان خراسان جنوبی که یکشنبه شب با حضور «کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی در بیرجند برگزار شد افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور با امضای تفاهمنامه چندجانبه با بانکهای کشاورزی، ملت و توسعه صادرات، زمینه حمایت از صنعت زعفران برای صادرات با کیفیتتر این محصول را فراهم کرده است.
وی بیان کرد: از این میزان ۵۰۰ میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی، ۲۵۰ میلیارد تومان توسط بانک ملت و ۲۵۰ میلیارد تومان توسط بانک توسعه تعاون پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت: امسال قیمت پایه و کف هر کیلوگرم زعفران ۲۰ میلیون تومان، پوشال ۱۶ میلیون تومان، گل زعفران کیلویی ۱۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: دولت تا حدود ۷۲ تن محصول زعفران را خریداری کرد که به دلیل مسائل مختلف ۶۰ تن زعفران که از سالهای گذشته مانده، وارد بورس شده است.
طهماسبی گفت: وزیر جهاد کشاورزی تاکید داشت این زعفران خریداری شده به داخل سرریز نشود و برای فروش و صادرات در نظر گرفته شود امید است کشورهای دیگر بازارهای جدیدی برای این محصول باشند.
وی عنوان کرد: اخیرا با همت وزیر جهاد کشاورزی چند طرح در ستاد اقتصاد مقاومتی مطرح شده است که یکی از این طرحها مربوط به گیاهان دارویی به میزان ۷۵ هزار هکتار بوده که ۵۰ هزار هکتار مربوط به سازمان جنگلها و مراتع است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران یادآور شد: خراسان جنوبی هرچند بارندگی کم و تبخیر آب بالا است اما برای جلوگیری از بیابانزایی به ویژه اراضی که در کنار رودخانهها قرار دارد مستعد برای توسعه زرشک دیم است.
وی افزود: ۲۵ هزار و ۶۰۰ هکتار سهمیه ما از گیاهان دارویی است که هر آنچه در توان داشته باشیم به استان خراسان جنوبی توجه خواهیم کرد.
طهماسبی بیان کرد: از حدود ۱۰۰ هزار هکتار اراضی شیبدار که در برنامه ششم توسعه بود تقریبا ۷۰۰ تا ۸۰۰ هکتار زرشک دیم و ۶۰۰ هکتار خارشتر در این استان کشت شده و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز وارد میدان شده است.
وی با بیان اینکه برای کشت گیاهان دارویی تسهیلات پرداخت میشود عنوان کرد: در اراضی شیب دار هفت هزار هکتار گل محمدی، زرشک، گیاهان دارویی، سنجد و سایر نیز برنامه ریزی شده و امیداریم استان هم پیگیر توسعه این کشت با توجه به تسهیلات ارزان قیمت باشد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه به صنایع تبدیلی و تکمیلی تسهیلات ۱۵ درصد پرداخت میشود اظهار داشت: این تسهیلات با پنج سال برگشت توسط بانک کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی گفت: در ارتباط با محصول زرشک خراسان جنوبی که هفت هزار تن از سال قبل در انبارها موجود است و به دلیل شیوع کرونا و سایر مسائل به فروش نرفته است سازمان تعاون روستایی وارد خرید شده است.
طهماسبی تصریح کرد: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعان روستایی از طریق تفاهمنامههایی که منعقد کرده و خرید توافقی این محصول، اجازه نخواهد داد زرشک روی دست کشاورز بماند.
وی تاکید کرد: هر جا این محصول بماند و قرار باشد کشاورز ضرر کند به دستور وزیر جهاد کشاورزی وارد خرید میشویم بدون اینکه با خریداران و تجار رقابت کنیم زیرا ما هیچ رقابتی با تجار نداریم تنها میخواهیم تولید کننده ضرر نکند چون گردش کشاورزی برای کشاورز سالی یکبار است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در ارتباط با گلخانهها گام بزرگی در راستای نهضت گلخانهای در قالب ۷۰۰ هکتار در استان خراسان جنوبی برداشته شده است.
وی افزود: برنامه امسال ما در استان خراسان جنوبی در زمینه گیاهان دارویی ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است که امید است این میزان توسط سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان جذب شود.
طهماسبی بیان کرد: در عرصههای منابع طبیعی محصولاتی از قبیل آنغوزه ارزش افزوده بالایی دارد اما خام فروشی میشود، گیاهان دارویی به تازگی دارای ارزش اقتصادی شده است و کسب و کارهای جدید در پی دارد.
وی عنوان کرد: استان خراسان جنوبی با توجه به داشتن تنشهای محیطی دارای ماده موثر بالایی است و ارزش افزوده دارد داروهای گیاهی بر اساس ماده موثره خرید و فروش میشود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: تعجب میکنم چرا اربابان خراسان جنوبی نسبت به ایجاد صنایع تکمیلی و تبدیلی برای گیاهان دارویی ورود نمیکنند.
وی بیان کرد: در زمینه گلخانهها تسهیلات پرداخت میشود اما اصل بازار است و گیاهان پرآب نباید کشت شود، در شرایط استان که شلاقهای آفتاب مقداری شدیدتر است باید محصولات گلخانهای توسعه یابد.
طهماسبی اظهار داشت: در ارتباط با زرشک، ۱۵۰ هکتار بارگاههای در استان اجرا خواهد شد که تغییر کاربری نیست طبق دستورالعمل وارد میشویم و محصول را میخریم و کشاورزان نباید نگران محصول باشند.
وی با بیان اینکه در ارتباط با نظام صنفی اتفاقات بزرگی در حال انجام است گفت: ۲۲ مهر ۹۹ هفت وزیر مهمان وزیر جهاد کشاورزی خواهند بود که آیین نامه و هیات نظارت بر اصناف کشاورزی کشور را امضا و هیات را تشکیل خواهند داد.
طهماسبی با بیان اینکه نظام صنفی دارد جای خود را باز میکند اظهار داشت: در حال حاضر ۹۰۰ هزار نفر عضو این صنف هستند که باید این تعداد افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در استان خراسان جنوبی سردخانه وجود ندارد گفت: سردخانهها به گردش نقدینگی کمک میکنند حداقل باید سردخانه و انبارهای فنی در این استان توسعه یابد چون اینها ارزش افزوده ایجاد می کنند.
سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی هم گفت: بنیاد نخبگان سعی دارد در زمینه محصولات استان تحول ایجاد کنیم ولی اختیارات کم هست.
سعید احمدی زاده ضمن تشکر از استاندار خراسان جنوبی افزود: ۱۸ سال عضو گروه مهندسی علمی دانشگاه بیرجند هستم و درخواست داریم در کارگروه اقتصادی برای محصولات استراتژیک کار کنیم.
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی ۲۰ محصول را شناسایی کردهایم که باید برای آنها برنامهریزی و زنجیره ارزش برای آنها تشکیل داد.
سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی اظهار داشت: نقشه راه گیاهان دارویی تنظیم و توسط معاونت اقتصادی به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: گردش مالی این محصولات پنج هزار میلیارد تومان است همچنین ۲ هزار میلیارد تومان هم چهار محصول استراتژیک زرشک، زعفران، عناب و انار گردش مالی دارد که و حدود ۹۰ هزار کشاورز در زمینه تولید این محصولات در استان فعال هستند.
احمدی زاده عنوان کرد: در حالیکه ۳۰ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است اما کشاورزی استان با سایر استانها فرق دارد لذا باید از کشاورزان حمایتهای ویژه شود.
وی تاکید کرد: برای محصولات استراتژیک کمی اختیارات بیشتری به استان داده شود چراکه استان و مدیران سالمی داریم همچنین تجارت، بازرگانی، برندیگ و مارکتینگ محصولات را در اختیارات نداریم تا به خروجی خوبی برسیم.
سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: درخواست داریم کارگروه محصولات استراتژیک با اختیارات وزیر در استان برگزار شود چراکه سال گذشته ۱۵ طرح را تصویب کردیم ولی به جواب نرسیدیم.
وی خواستار تشکیل کنسرسیوم متشکل از بخشهای خصوصی و دولتی برای برندینگ، مارکتینگ، صادرات، بانک و بورس زعفران و زرشک در استان شد.
وزیر جهاد کشاورزی عصر دیروز (یکشنبه) به همراه جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه برای بازدید و افتتاح چند طرح بخش کشاورزی وارد مرکز استان (بیرجند) شد و از مجتمع گلخانهای محمدیه شهرستان خوسف، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و مجتمع پرورش شتر مرغ بنیاد تعاون زندانیان بازدید کرد.
افتتاح پروژه آبرسانی به محلات عشایری بمرود شهرستان زیرکوه به نمایندگی از پروژههای وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور، با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری مهمترین برنامه این سفر است.
وزیر جهاد کشاورزی نخستین بار با هدف رصد میدانی ظرفیتهای استان در حوزه کشاورزی، بازدید از پروژههای در دست اقدام و افتتاح برخی پروژهها به استان خراسان جنوبی سفر کرده است و به بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان و دامداران استان پرداخت.
نظر شما