«بهرام درویشی» روز دوشنبه در این رابطه به ایرنا، گفت: برخورد با چاههای غیرمجاز در دستور کار شرکت آب منطقهای قرار دارد و با برداشتکنندگان آب به صورت غیرقانونی وفق قانون برخورد جدی خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با بیان اینکه برداشتهای بیرویه آب سبب افت سطح آبهای زیرزمینی شده است، گفت: کاهش سطح آبهای زیرزمینی خطرات و عواقب جبران ناپذیری از جمله ایجاد فروچاله، فرونشست زمین، شور شدن آب و کاهش کیفیت آب را در پی دارد.
درویشی همچنین با تاکید بر اینکه در سال ۹۸ برخورد جدی با چاه های غیرمجاز سطح استان را در دستور کار قرار دادیم، اظهار داشت: برداشتهای بیرویه و غیرمجاز از آبخوانها باعث تشدید روند افت منابع آب و مخاطرات زیست محیطی در دشتها شده است.
وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از کشاورزی به منابع آب زیرزمینی وابسته است، گفت: اجرای طرح هوشمندسازی چاههای کشاورزی در قالب طرح تعادل بخشی منابع آبی و همچنین کنترل بهرهبرداری چاههای غیرمجاز که در دست اقدام قرار گرفته یکی از مهمترین راهکارهای صرفه جویی و بهینه سازی مصرف آب است.
براساس آماری که معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه به تازگی اعلام کرد، از ۱۸ هزار و ۳۱۴ حلقه چاه استان، ۱۱ هزار و ۵۱۹ حلقه مجاز و ۶ هزار و ۷۹۵ حلقه هم غیرمجاز است.
از ابتدای مهر ماه سال ۹۸ تا پایان شهریور امسال به صورت میانگین ۴۶۰ میلیمتر بارش در سطح استان به ثبت رسید که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت پنج درصد کاهش داشت.
استان کرمانشاه با داشتن ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۳۲ شهر و ۲ هزار ۵۹۵ روستا دارد و در غرب ایران واقع شده است.
نظر شما