علی امیری راد روز دوشنبه با اشاره به اینکه وزارت خارجه کشورمان بارها نسبت به این پیشامد واکنش نشان داده و بر محفوظ ماندن جان غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی در درگیری ها و تبادل آتش میان ایروان و باکو تاکید کرده است، از مردم محلی خواست از حضور در کناره های ارس برای تماشای این درگیری ها خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه از آغاز درگیری ارمنستان و جمهوری آذربایجان از هفته گذشته تا کنون ۱۴ خمپاره و راکت این درگیری به شهرستان خداافرین اصابت کرده است، گفت: به نظر می رسد امروز از شدت درگیری ها کاسته شده است.
شهرستان مرزی خداآفرین در ۲۱۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حاشیه رودخانه ارس و در ضلع جنوبی جبهه جنگ قره باغ بین ارتش های جمهوری آذربایجان و ارمنستان واقع شده است.
روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ با یکدیگر اختلاف دارند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تاکنون نتیجهای نداشته است.
نظر شما