۱۵ مهر ۱۳۹۹، ۰:۴۶
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 84066218
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 گفت و گوی پوتین و پاشینیان برای چهارمین بار در یک هفته

مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای چهارمین بار دریک هفته اخیر از زمان تشدید مناقشه قره باغ با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان گفت و گوی تلفنی کرد.

به گزارش ایرنا از بیانیه دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، این گفت و گوی تلفنی که شامگاه یکشنبه انجام گرفت همانند سه مذاکره تلفنی پوتین و پاشینیان به ابتکار طرف ارمنی انجام گرفت.

در بیانیه آمده است: رئیس جمهوری روسیه و نخست وزیر ارمنستان به گفت و گو در خصوص تشدید مناقشه مسلحانه و زد و خوردها در منطقه مناقشه قره باغ که ماهیت گسترده یافته و منجر به تلفات جدی از دو طرف ازجمله قربانی شدن شمار زیادی در بین غیرنظامیان شده است، ادامه دادند.  

پوتین بار دیگر بر لزوم برقراری آتش بس در قره باغ تاکید کرد.

  از روز یکشنبه هفته گذشته که درگیری های شدید در منطقه قره باغ آغاز شده است پاشینیان چهار بار با پوتین گفت وگوی تلفنی کرده است اما الهام علییف رئیس جمهوری آذربایجان با پوتین تماسی نگرفته است.

در همین حال وزارت امور خارجه روسیه امروز اعلام کرد که وزیران امور خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان در مورد قره باغ گفت وگوی تلفنی کردند.

در گزارش وزارت خارجه روسیه در این باره آمده است: سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در گفت و گوی تلفنی با جیحون بایراموف در رابطه با ادامه اقدامات جنگی در خطوط حائل در قره باغ و افزایش شمار قربانیان در بین غیرنظامیان ابراز نگرانی کرد.

  روسیه تلاش‌های گسترده ای را برای حل و فصل مناقشه قره باغ با استفاده از روش‌های سیاسی و دیپلماتیک در سطح منطقه ای و بین المللی آغاز کرده و امیدوار است بتواند به تنش بین ایروان و باکو پایان دهد.

 مقامات روسیه می گویند، هم با استفاده از ظرفیت ملی و هم در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، به تلاش های خود برای حل این بحران ادامه خواهند داد.

 در همین راستا مقامات روس تماس منطقه ای و بین المللی زیادی را این روزها برقرار کرده اندو ضمن تاکید بر توقف فوری جنگ پیشنهادهایی را برای پایان مخاصمه به دو طرف ارایه داده اند.

طرف روسی بر توقف عملیات جنگی در قره باغ تاکید و خاطرنشان کرد که روسیه به همراه سایر سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به کمک به ازسرگیری روند مذاکرات قره باغ بر اساس اصول موجود برای این روند ادامه می دهد.

لاوروف بر آمادگی مسکو برای میزبانی دیدار وزیران خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان به همراه سایر سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا (شامل روسیه، فرانسه و آمریکا)  تاکید کرد.

 روز یکشنبه هفه گذشته ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و  وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.

پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره‌باغ دچار اختلاف هستند.

در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha