مجید پاتو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی دامداران و کشاورزان، اراضی مرتعی و ملی را بهصورت غیرقانونی تصرف میکنند که نیمه نخست امسال با تشکیل ۷۵ فقره پرونده و بررسی آنها این مقدار از مراتع این شهرستان آزادسازی و رفع تصرف شد.
وی اضافه کرد: امسال همچنین ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی مهاباد، ۶۰ فقره پرونده تخریب و تصرف عدوانی اراضی ملی را برای متخلفان تشکیل دادند که از این تعداد ۳۵ فقره پرونده در ۷۱ هکتار خلعید و اجرای حکم صورت گرفت.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد با اشاره به اینکه زمینهای دیم کشاورزی بیشترین مورد تخلفات در عرصههای مرتعی مهاباد است، افزود: از ابتدای امسال ۷۲۰ میلیون ریال بابت جریمه و خسارت از متهمان عرصه منابع طبیعی اخذ شده است.
وی ادامه داد: امسال ۱۰۳ فقره پرونده تعلیف و چرای غیرمجاز در مراتع تشکیل شد و دامداران این شهرستان هفت هزار و ۱۷۰ راس دام را در زمانی که چرا در مراتع ممنوع بود، برای چرا به مراتع برده بودند که این افراد متخلف شناسایی و جریمه شدند.
وی با اشاره به دایر شدن شعبه ویژه دعاوی منابع طبیعی در دادگستری این شهرستان افزود: شعبه ویژه دعاوی منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی با دستور رییس دادگستری این شهرستان راهاندازی و قاضی ویژهای نیز برای بررسی سریع پروندههای این حوزه تعیین شده است.
"پاتو"، از مردم طبیعتدوست، همیاران طبیعت، دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست تا برای مشارکت در حفاظت از منابع طبیعی، گزارشهای خود را مبنی بر تخریب، تصرف و قطع غیرمجاز درختان، به شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.
وی گفت: ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی مهاباد امسال توانستند بیش از ۴۰ تُن چوب قاچاق در مناطق مختلف این شهرستان در قالب چندین عملیات مختلف براساس گزارشهای مردمی کشف و در این ارتباط نیز چند دستگاه خودرو توقیف شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: سال گذشته در مجموع ۸۳۶ هکتار از اراضی ملی این شهرستان از متصرفان غیرقانونی بازپسگیری شد و متصرفان به پرداخت ۱۰۸ میلیون و ۵۷۰ هزار ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی و هزار هکتار جنگل وجود دارد که جنگلهای این شهرستان بیشتر در مناطق غربی و در روستاهای «کاولان» و «کوران» واقع شده است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی قرار دارد.
نظر شما