ایجاد اشتغال در روستاها عاملی مهم در پیشگیری از مهاجرت روستاییان است

زنجان - ایرنا - معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهوری گفت: تزریق مناسب اعتبارات و ایجاد اشتغال در روستاها می‌تواند موجب مهاجرت معکوس روستاییان شود.

محمد امید روز سه‌شنبه در مراسم افتتاح پایانه صادراتی تخصصی فرش دستبافت در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی کاسپین زنجان، اظهار داشت: صادرات فرش ارز آوری بسیاری دارد که به واسطه آن بسیاری روستاها آباد و زنجیره شغلی این صنعت هم کامل می‌شود.
وی با اشاره به تلاش دولت‌ها برای رونق اشتغال در روستاها، خاطرنشان کرد: با وجود همه تلاش ها شاهد تخلیه و سیر کاهش جمعیتی در دهه های گذشته در روستاها بودیم که تنها عامل متوقف کننده این معضل ایجاد اشتغال در روستاها بود.
معاون رییس جمهوری افزود: طبق تایید مرکز آمار با تزریق اعتبار اشتغالزایی، روند کاهش جمعیت روستایی از ۰.۷ منفی پیش از سال ۹۶ به کمتر از ۰.۱ منفی رسیده است.

وی با اشاره به دستیابی به میانگین حدود ۹۵ درصد زیرساخت‌های روستایی، تصریح کرد: روستایی که امکانات داشته باشد ولی اشتغال نباشد نمی‌تواند در حفظ جمعیت موفق باشد از این رو تزریق اعتبار برای اشتغال می‌تواند مهاجرت معکوس را ایجاد کند.
این مسوول فرش و صنایع دستی را هم از ظرفیت‌های اشتغال در روستاها دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به وجود ۵ تا ۶ میلیون بافنده قوی در کشور حمایت از بافندگان می تواند بسیار مفید و موثر باشد.
امید با بیان اینکه فرش دستبافت ایران دومین کالا پس از نفت بود که تحریم شد، بیان کرد: از این جریان و تولید قالی ایرانی به طور قوی حمایت خواهیم کرد و معتقدیم مشکل اساسی ما در اشتغال پول نیست بلکه توجه نکردن و غفلت از یک سری هماهنگی ها مانند همین پایانه صادراتی است.
وی تصریح کرد: حجم صادرات فرش دستباف کشور در مواردی به بیش از ۱.۵ میلیارد دلار در سال رسیده که این میزان صادرات می‌تواند در پیشرفت مناطق محروم و اشتغالزایی نقش قابل توجهی داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha