حشمتالله عسگری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه طی نیمه نخست امسال ۷۴۴ میلیارد تومان تسهیلات به صنایع از محل تبصره ۱۸ پرداخته شد، افزود: با وجود همه مشکلاتی که با سامانه بانکی استان تهران داریم، میزان تسهیلات پرداختی آنها در سال جاری از این محل قابل مقایسه با سال گذشته نیست.
وی با بیان اینکه تسهیلات تبصره ۱۸ از سال ۱۳۹۶ از سوی دولت در قالب برنامه بودجه ابلاغ شده، تاکید کرد: با این وجود روند پرداخت تسهیلات آن از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و هماکنون نیز پروندههای آن جاری است.
عسگری ادامه داد: هر کدام از دستگاههای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و سایر بخشهای تولیدی بناست بخشی از پرداخت این تسهیلات را بر عهده بگیرند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران اضافه کرد: در بخش صنعت، سازمان صمت یکهزار و ۳۸۷ میلیارد تومان توافقنامه برای پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ امضا کرده که از این رقم که بخشی از پروندههای آن مربوط به سال گذشته و بخشی نیز امسال میباشد، ۷۴۴ میلیارد تومان به صنایع تسهیلات پرداخت شده است.
وی به دلیل استقبال تولیدکنندگان از وامهای تبصره ۱۸ اشاره و اضافه کرد: شرایط پرداخت این تسهیلات سه درصدی و بازپرداخت آن بهتر و مناسبتر است و به همین دلیل متقاضیان
ترجیح میدهند ابتدا از این محل برای دریافت اعتبار اقدام کنند.
انتظار از بانکها در بخش تسهیلات رونق تولید فراتر است
عسگری به مقایسه عملکرد بانکها در بخش تسهیلات رونق تولید اشاره و عنوان کرد: سال گذشته سامانه بانکی فقط ۲۹ میلیارد تومان تسهیلات از این محل به واحدهای تولیدی پرداخت کرده بود که این
رقم طی نیمه نخست امسال به ۱۸۴ میلیارد تومان رسید اما انتظار از سامانه بانکی فراتر از اینهاست.
وی یادآور شد: این میزان تسهیلات در حالی طی ۶ ماه پرداخت شد که تعداد پروندههای معرفی شده در طرح رونق برای دریافت تسهیلات به ۸۰۰ میلیارد تومان میرسید و از همینرو این عملکرد ۱۸۴
میلیارد تومانی مطابق با سطح انتظار ما نیست.
«انوشیروان محسنی بندپی» استاندار تهران نیز دو روز قبل گفته بود که بانکها از جهش تولید عقب ماندهاند و عملکرد بانکهای استان در پرداخت تسهیلات رونق تولید قابل قبول و همگام با سال جهش تولید نیست.
وی تاکید کرد که تا جلسه بعد بانکها باید حداقل عملکرد ۳۰ درصدی در پرداخت تسهیلات رونق داشته باشند.
جمع کل پروندههای معرفی شده به سیستم بانکی برای دریافت تسهیلات رونق تولید به ۷۷ مورد با درخواست ۸۰۴ میلیارد و ۲۴۱ میلیون تومان میرسد که از این رقم فقط ۱۸۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون
تومان معادل ۲۰ درصد برای ۲۳ پرونده پرداخت شدهاست.
عملکرد بیش از ۱۵ درصدی بانکها در تسهیلات کرونایی
گزارش ارائه شده به استانداری تهران نشان میدهد که بانکهای استان فقط بیش از ۱۵ درصد از تسهیلات در نظر گرفته شده برای کرونا را پرداخت کردهاند در حالی که نمایندگان بانکها ادعا میکنند که تسهیلات برای پرداخت آماده است و متقاضیان برای دریافت مراجعه نمیکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران نیز میگوید: در زمینه تسهیلات کرونا بانکهای استان از سهمیه ۱۰ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومانی در نظر گرفته شده، یکهزار و ۷۵۰ میلیارد تومان پرداخته کرده است.
به گزارش ایرنا بند الف تبصره ۱۸ ماده واحده قانون بودجه که تسهیلات ارزانقیمت برای اشتغالزایی و حفظ اشتغال موجود محسوب میشود، بیشتر از تسهیلات رونق تولید و کرونا از سوی صنعتگران مورد استقبال قرار گرفته و عملکرد بانکهای استان هم در این بخش چشمگیر بوده است اما مسوولان استانی که استفاده حداکثری از منابع بانکی برای رونق تولید را دنبال میکنند، نگاه انتقادی نسبت به عملکرد بانکها در دو بخش دیگر یعنی تسهیلات رونق تولید و کرونا دارند.
نظر شما