اعلام نتایج سه آزمون علوم پزشکی تا پایان مهر ماه

تهران- ایرنا- نتایج آزمون‌های پذیرش دستیاری تخصصی، دکتری تخصصی و پژوهشی و کارشناسی ارشد علوم پزشکی تا پایان مهر ماه اعلام می شود.

به گزارش روز چهارشنبه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی پزشکی، آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی و آزمون کارشناسی ارشد گروه های علوم پزشکی، سه آزمونی هستند که نتایج آن تا پایان مهر ماه اعلام می شود.

چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی پزشکی به عنوان یکی از مهمترین آزمون‌های پزشکی در دوران کرونا پس از چهار بار تعویق پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹ با رقابت ۱۴ هزار و ۶۷۸ نفر برگزار شد.

تعداد داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ افزایش داشت. در چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی پزشکی ۱۲۰ داوطلب به کرونا مبتلا بودند. با توجه به اینکه شرکت کنندگان در این آزمون پزشکان عمومی هستند، این تعداد از داوطلب مبتلا به کرونا دور از ذهن نبود.

کارنامه اولیه چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی ۱۲ شهریور ماه منتشر شد و رتبه‌های برتر آزمون دستیاری معرفی شدند.

ظرفیت پذیرش چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی پزشکی ۴ هزار و ۳۱۸ نفر است. پیش بینی می‌شود شانس قبولی در این آزمون با تقریبی از داوطلبان شرکت کننده در آزمون حدود ۳۲ درصد باشد.

پیش از این سیدسعید هاشمی نظری رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی درباره زمان اعلام نتایج آزمون دستیاری پزشکی گفت: با توجه به اینکه دستیاران پزشکی از مهرماه باید دوره خود را آغاز کنند، سعی می‌شود نتایج آزمون دستیاری پزشکی تا آخر شهریور ماه اعلام شود، اما با توجه به طولانی شدن روند انتخاب رشته محل دستیاران و تمدیدهای چند باره این موضوع، نتایج نهایی تا پایان مهرماه اعلام خواهد شد.

کنکور دکتری تخصصی علوم پزشکی سال ۹۹

آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال ۱۳۹۹ گروه علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی روزهای ۱۰، ۱۱ و ۱۲ مرداد تحت تدابیر پروتکل‌های بهداشتی ویژه ایام کرونا برگزار شد. از تعداد ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر داوطلب ثبت نام کننده در آزمون ۱۷۶ نفر ابتلای خود را به کرونا تأیید کردند.

از تعداد ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر که در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی سال ۹۹ گروه علوم پایه پزشکی و بهداشت و تخصصی ثبت نام کردند، ۶ هزار و ۴۹۰ نفر مرد و ۱۱ هزار و ۷۵۱ نفر زن بودند. تعداد حوزه‌های برگزاری آزمون نسبت به گذشته به ۳ برابر افزایش پیدا کرد و در هر نیم روز برگزاری آزمون حدود ۴ هزار داوطلب به رقابت پرداختند.

اما در این آزمون ۲۵ درصد داوطلبان غایب بودند و این موضوع به یکی از نکات حاشیه‌ای آزمون بدل شد. از تعداد ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر ثبت نام کرده در آزمون، ۱۳ هزار و ۶۷۳ نفر (حدود ۷۵ درصد) در جلسه آزمون حاضر شدند و ۴ هزار و ۵۶۸ نفر (حدود ۲۵ درصد) غایب بودند.

از دیگر نکات حاشیه‌ای آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی سال ۹۹، مجازی شدن مصاحبه‌ها و الزام تهیه کلیپ از سوی داوطلب برای ارائه توانمندی‌های علمی خود است. پس از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال ۱۳۹۹ گروه علوم پزشکی اعلام شد که بر اساس مصوبه جدید برای داوطلبان دوره دکتری تخصصی از ۳۰ درصد نمره مصاحبه، ۲۰ درصد به نمره آزمون کتبی اضافه شود و ۱۰ درصد باقیمانده بر اساس کلیپی که داوطلب تهیه می‌کند، ارزیابی شود.

سهم ۲۰ درصد مربوط به مستندات علمی، آموزشی و پژوهشی داوطلبان نیز همچنان به همین میزان باقی می‌ماند.

از تعداد ۱۳ هزار و ۶۷۳ نفر داوطلب حاضر در جلسه آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت، تعداد ۳ هزار و ۳۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته محل بوده اند که از این تعداد ۳ هزار و ۲۷۱ نفر انتخاب رشته محل خود را انجام دادند.

ظرفیت دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، داروسازی و دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در دوره‌های روزانه، شهریه پرداز و دانشگاه آزاد اسلامی یک هزار و ۸۲۰ نفر است که پیش بینی می‌شود شانس قبولی بیش از ۵۵ درصد باشد.

کارشناسی ارشد علوم پزشکی

رقابت داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۹۹ در روزهای ۲۳ و ۲۴ مردادماه و در دو نوبت صبح و عصر در ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی و ۶۱ حوزه امتحانی برگزار شد. این آزمون نیز همانند سایر آزمون‌هایی که در دوران کرونا برگزار شدند به منظور رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامتی داوطلبان، مبتلایان به بیماری کرونا از سایر داوطلبان جدا شدند و در فضایی مجزا امتحان دادند.

در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۱۳۹۹ تعداد ۸۱ هزار و ۱۷ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۴۹ هزار و ۱۰۲ نفر کارت ورود به جلسه خود را دریافت و فرم خوداظهاری را تکمیل کردند. از این تعداد ۴۹۵ داوطلب مبتلا به ویروس کرونا بودند. در واقع آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی تنها آزمونی بود که بیشترین داوطلب کرونایی را داشت.

البته درصد قابل توجهی از داوطلبان این آزمون افرادی هستند که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مشغول خدمت بودند.

نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۹۹ به صورت کارنامه در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شد و داوطلبان در هفته اول مهرماه فرصت داشتند نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.

بر اساس آمار اعلام شده در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۹۹ تعداد ۸۱ هزار و ۱۷ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۴۶ هزار و ۸۲۴ داوطلب (۵۷.۷۹ درصد) در آزمون شرکت کردند. از  ۴۶ هزار و ۸۲۴ داوطلب شرکت کننده در آزمون، ۴۲ هزار و ۶۶۱ نفر (۹۱.۱۱ درصد) مجاز به انتخاب رشته/محل شدند.

در نهایت از تعداد ۴۲ هزار و ۶۶۱ نفر داوطلب مجاز به انتخاب رشته/ محل در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی سال ۹۹، تعداد ۳۳ هزار و ۳۶۱ نفر (۷۸.۲ درصد) انتخاب رشته محل خود را تکمیل کردند.

ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های پذیرنده دانشجو رایگان و شهریه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت بهداشت ۴ هزار و ۲۰ نفر اعلام شده است و پیش بینی می‌شود شانس قبولی داوطلبان حدود ۱۲ درصد باشد.

بنابر اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی، تلاش می‌شود نتایج آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی نیز تا پایان مهرماه ۹۹ اعلام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha