پریسا عابدپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت، ۲۴ فقره پروانه بهره برداری با ظرفیت استخراج ۵۴۰ هزار تن و ذخیره قطعی بیش از ۱۲ میلیون تن در این استان صادر شده که با به بهره برداری رسیدن این معادن زمینه اشتغال برای بیش از ۱۶۱ نفر به صورت مستقیم فراهم شد.
وی ادامه داد: برای به بهره برداری رسیدن این معادن بیش از ۲۱۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده که این میزان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد پروانه ۹ درصد و از لحاظ حجم سرمایه گذاری ۱۵ درصد افزایش یافته است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: در این استان ۱۸۴ محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشاف معتبر، ۴۳ معدن دارای گواهی کشف و ۴۹۲ معدن به بهره برداری رسیده و زمینه اشتغال پنج هزار و ۲۲۴ نفر فراهم شده است.
به گزارش ایرنا بخش معدن و صنایع پایین دستی آن محور توسعه آذربایجانغربی به شمار میرود ولی معادن سنگ این استان با مشکلات عدیدهای چون خام فروشی و نبود بازار مواجه است.
اعطای تسهیلات با بهره بانکی پایین جهت سرمایه در گردش و همچنین نوسازی ماشین آلات معدنی برای بهبود عملکرد معادن این استان ضروری است.
آذربایجانغربی از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر معدنی برخوردار است اما هنوز تا بهرهبرداری مطلوب از ظرفیتهای بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد.
محدوده آذربایجانغربی تحت پوشش سه زون از زون های بیست گانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل ' اشنویه – خوی'، 'مریوان – مهاباد' و شاهین دژ – ماهنشان' قرار گرفته است.
عمده صنایع آذربایجانغربی در بخش صنـایع تبدیلی میوه، مواد غذایی و کانی غیر فلزی متمرکز شده است.
نظر شما