۱۷ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۵۳
کد خبرنگار: 1235
کد خبر: 84069268
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

باکو: کشورهای منطقه برای حل مناقشه قره‌باغ فعال شوند

باکو – ایرنا – الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه از کشورهای منطقه خواست تا در روند حل مناقشه قره باغ  میان این  کشور و ارمنستان  بطور فعال ایفای نقش کنند.

به گزارش ایرنا  ، علی اف در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی  روسیه افزود: با وجود این که بیش از  30  سال از بروز این مناقشه  می گذرد ولی هنوز هم صلح برقرار نشده و رژیم  آتس بس بیش از 20 سال بود  که میان طرفین ادامه داشت اما مشخص بود که این آتش بس پایدار نیست.

  رییس جمهوری آذربایجان افزود:  درگیری های نظامی فعلی در منطقه مورد مناقشه  قره  باغ نیز بار دیگر پایدار نبودن آتش بس را نشان  داد .

  علی اف با اشاره به این که گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ در سال 1992 میلادی در یک شرایط خاص آن دوره تاسیس شده بود ، تصریح کرد: این که گروه میانجی مینسک در آن دوره مصادف با فروپاشی شوروی   ، بر چه مبنای تاسیس شده بود،  برای من هنوز  هم قابل درک نمی باشد  چرا  که تاسیس یک  اتحاد و یا ایجاد یک فرمت موقت باید بر اصول مشخص مبتنی شود .

   رییس جمهوری آذربایجان افزود : بنا بر این به نظرم کشورهای منطقه باید در این مساله بطور فعال حضور یابند و نهادهای بین المللی ضمانت لازم را ارایه دهند و البته آذربایجانی ها  باید به سرزمینهای خود در قره باغ  برگردند .

  علی اف در ادامه سخنان  خود با اشاره به اهمیت همکاری های منطقه ای گفت : این  همکاری در سالهای اخیر در حوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی ، حمل و نقل و انرژی نتایج خوبی داشته است و  جمهوری آذربایجان با کشورهای همسایه در راستای تقوییت همکاری بر مبنای یک فرمت منطقه ای بطور فعال مشارکت دارد .  

  وی امضای کنوانسیون تعیین  رژیم  حقوقی دریای خزر میان  کشورهای حاشیه  این  دریا را  از نمونه های بارز همکاری های منطقه  ای عنوان کرد و افزود : در حال حاضر شرایط ژئوسیاسی تغییر یافته و متفاوت از سال 1992 میلادی می باشد و  باید آن را مد نظر داشت .

 علی اف ابراز عقیده  کرد که آن عده از کشورها ی  قادر به ادای سهمی برای حل مناقشه که  جمهوری آذربایجان به  صداقت و عدالت انها احترام قایل است ، می توانند ضامن صلح  درازمدت در منطقه باشند.

  بامداد ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سرگرفته شد .

پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود.

  در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha