محسن ضیایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اصفهان از نظر کیفیت تولید نان و بر اساس آمار مرکز پژوهشهای غلات وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت جزو سه استان برتر کشور است.
وی با بیان اینکه هر ماه نمونه انواع نان تولیدی از استان برای ارزیابی کیفیت به مرکز پژوهشهای غلات وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال میشود، خاطرنشان کرد: انواع نان تولیدی استانها توسط این مرکز بطور ماهیانه ارزیابی و امتیاز بندی میشوند که انواع نان تولیدی اصفهان در ۶ ماه گذشته دارای امتیاز بالای ۹۰ از یکصد بودند.
وی کنترل و نظارت مستمر بر نانوایی ها، نوسازی تجهیزات آنها و کارخانه های آردسازی و کیفیت آرد را از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت نان تولیدی برشمرد و اظهار داشت: حدود ۱۸ کارخانه آردسازی و نانواییهای اصفهان در ۱۰ سال گذشته با حمایتهای دولت اقدام به نوسازی و استانداردسازی تجهیزات خود و استفاده از دستگاههای پیشرفته کردند که همین امر تاثیر بسیاری بر ارتقای کیفیت آرد و نان گذاشت.
ضیایی، سرانه مصرف آرد هر نفر در هر ماه را ۶.۶ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به میانگین سرانه مصرف آرد در کشور پایینتر است که ارتقای کیفیت نان نقش بسزایی در این امر دارد.
وی اضافه کرد: هر وقت کیفیت نان ارتقا یابد میزان دور ریز آن نیز کمتر خواهد بود بنابراین صرفهجویی بیشتری در مصرف نان و در نتیجه، آرد خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان با بیان اینکه برای تهیه سرانه آرد در این استان به ۷.۸ کیلوگرم گندم نیاز است، گفت: ۲۶۰ هزار تُن گندم در ۶ ماه نخست امسال برای تولید حدود ۲۱۲ هزار تُن آرد و توزیع آن جهت پخت نان بین نانوایان در استان تامین شد.
ضیایی با اشاره به اینکه در هر ماه حدود ۳۵ هزار و ۲۷۰ تُن آرد یارانهای بین چهار هزار و ۸۵۰ نانوایی در اصفهان توزیع میشود، تاکید کرد که ذخیرهسازی مطمئن برای گندم استان صورت گرفته و حداقل نیازها تامین شده است.
وی با بیان اینکه نانوایان، آرد موردنیاز خود را به صورت الکترونیکی خرید میکنند، خاطرنشان کرد: کارگروه گندم، آرد و نان اصفهان به ریاست استاندار و با اعضای سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل غله و خدمات بازرگانی، استاندارد، مرکز بهداشت و جهاد کشاورزی بطور مستمر جلسه دارد و مسائل مرتبط با این بخش را پیگیری و رصد میکند.
وی با تاکید بر اینکه برای تخمیر خمیر نان در نانوایی باید از خمیر مایه استاندارد استفاده شود و مصرف جوش شیرین و جوهر قند غیر قانونی است، تصریح کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف میتوانند آن را به شماره تلفن ۱۲۴ گزارش کنند.
در نان مطلوب و با کیفیت، شکل نان باید یکنواخت و عاری از هرگونه برآمدگی و فرو رفتگی غیر عادی باشد، رنگ نان باید طبیعی بوده و روشنی و تیرگی بیش از حد نداشته باشد، بافت نان باید در اثر کشیدن پاره شده و راحت لقمه شود و نباید خمیری، غیر عادی و سفت باشد .
حدود پنج هزار نانوایی در استان اصفهان فعال است که ۹۸۰ واحد آن در شهرستان اصفهان است.
نظر شما