علی اکبر قارزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور بهره گیری از ظرفیت درختان توت که تا اواسط فصل پاییز برگ دارند طرح پرورش پاییزه کرم ابریشم با مشارکت نوغانداران شهرستان جوین اجرا شده است.
وی ادامه داد: همچنین در فصل بهار امسال با توزیع ۱۴۰ جعبه تخم نوغان میان متقاضیان، پنج هزار و ۶۰۰ کیلوگرم پیله تر ابریشم در این شهرستان تولید شد که سهم بانوان در این اقدام چشمگیر بوده است.
سرپرست اداره جهاد کشاورزی جوین گفت: مدت پرورش پیله کرم ابریشم ۴۵ روز است لذا کشاورزان با کمترین هزینه میتوانند اقدام به پرورش کرم ابریشم نموده و درآمد مناسبی کسب کنند.
وی با بیان اینکه نوغانداری فرصتهای شغلی مناسبی برای جوانان مناطق روستایی فراهم میکند افزود: آب و هوای مطلوب این شهرستان برای کاشت درخت توت شرایط لازم را برای توسعه و پرورش کرم ابریشم فراهم کرده است.
با پرورش کرم ابریشم، ماده اولیه مورد نیاز صنایع فرش بافی، پزشکی، نظامی و الکترونیک تولید میشود و از فضولات کرم ابریشم نیز میتوان به عنوان کود آلی برای بهبود وضعیت فیزیکی و حاصلخیزی خاک استفاده کرد.
جوین ۱۲ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و زیربخشهای باغداری، دامپروری و طیور دارد.
شغل عمده اهالی جوین کشاورزی، دامداری و مرغداری است. ۴۱ هزار هکتار زمین کشاورزی این شهرستان نیز به کشت گندم، جو، هندوانه، خربزه، چغندرقند، یونجه، زیره و کنجد اختصاص دارد.
در بخش دامداری نیز جوین ۱۷ هزار و ۴۰۰ راس دام سنگین، ۱۲۰ هزار راس دام سبک و ۱۷ واحد مرغداری دارد.
نقاب، مرکز شهرستان ۵۴ هزار نفری جوین در ۳۱۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
نظر شما